Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »

Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »

Bon Appetit

Andruty z masą

Autor: d_arunia  Data: 26.07.2006

Porcje:  Koszt:  Trudność: prosty  Czas: 7 min.  Kalorie: wysoka

Składniki:

kostka Palmy, 1 szklanka cukru, 0,5 szklanki mleka zwykłego, 1 szklanka mleka w proszku, 1,5 łyżki kakao, olejek migdałowy, andruty

Jak przyrządzić?

Palmę, 0,5 szklanki mleka zwykłego, 1 szklankę cukru i 1,5 łyżki kakao zagotować, ciągle mieszając, potem ostudzić, dodać olejek i szklankę mleka w proszku i wymieszać (najlepiej mikserem, to nie zrobią się grudki z mleka w proszku). Posmarować andruty i układać warstwami.

Uwagi:

Smacznego!
Wersja do druku

Wasze komentarze

Autor: Tomsik  03.10.2006

Czmu tu nie ma napisane na ile to jest porcji??? A pozatym to nawet dobry przepis.

Autor: góralka  17.12.2006

u mnie olejek migdalowy nie przejdzie,za to mleko w proszku dodaję jak jest dobrze ostudzona masa,najlepiej na następny dzień,wtedy można posmarować nawet 2paczki wafli,masa jest gęsta i nie rozpływa się bokami,smaruję dość grubo i jest pycha.

Autor: Ania  24.02.2007

Witam. Dzisiaj zrobiłam andruty i są rewelacyjne. Przepis bardzo dobry. Serdecznie polecam

Autor: ani  27.11.2007

zrobiłam ten krem i jest beznadziejny wcale nie stygnie.pozdrawiam

Autor: tianon  01.01.2008

Stygnie, stygnie!! Tylko trzeba zestawić z kuchenki fujaro;)

Autor: :)  15.03.2008

Jest pyszny :)

Autor: gamon  31.01.2009

rzeczywiście, jest niezły :)

Autor: ZuZa  25.11.2009

a tego olejku migdalowego to ile? taka mini mini flaszeczke? pozdrawiam :)

Autor: maryla  02.01.2010

Witam! Andrut jest bardzo dobry polecam wszystkim.

Autor: Ilona  30.01.2010

Witam!ostatnio robiłąm andrut z mlekiem skondensowanym...pyszny był.....ale tu widzę ciekawy przepis:)zamierzam zrobić andrut zgodnie z ym przepisem...;)napiszę jak wyszło....

Autor: Ilona  30.01.2010

WYRAZY UZNANIA dla autorki przepisu:)))masa rewelacja!!szczerze polecam!!nic nie kapię i nie wylewa się!! postało godzinkę i już sie kroi....domownicy nie mogą wytrzymać (mąż).....zmiejszyłam porcje i zrobiam z połowy składników,ponieważ miałąm tylko jeden andrut-po prostu miodzio:)))pzdr z gór:)P

Autor: sara  04.02.2010

REWELACJA! Potrzeba jednak wiecej mleka w proszku, dałam ok 1,5 szklanki. SUPER przepis, wafle niebo w gębie, będe je często robiła :)

Autor: maskaZorro  30.08.2010

składniki: -2 łyżki pieprzu -4 łyżki maki -sól -puszka kukurydzy(jest takowa) -mleko bycze skontensowane (jest takowe)po rannym klepaniu -2 paczki andrutow ( pieciokatne) wszystke składniki wymieszac zawinac w naczynie zaroodpore wrzucioc do piekarnika rozgrzanego do 380 stopni potrzymac z 5 godzin wyjac przykryc andrutami w foli po 6 h roimy i niezapominajac sciagnac ksiazki (kamasutra) moze byc encyklopesdia SMACZNEGO!!!!

Autor: Ciekawski  25.11.2011

Ile dajecie olejku?

Autor: kej_si  10.02.2012

Olejku dodaje nie więcej niż pare kropelek, max 1/3 buteleczki. Moze byc rumowy, waniliowy badz smietankowy.

Autor: kej_si  10.02.2012

A wlasnie- przepis rewelacyjny- moj ulubiony! Jednak ja dodaje nieco wiecej mleka w proszku, ok.1,5-2 szkl. i nieco mniej cukru. Pozdrawiam!

Dodaj własny komentarz

(twój pseudonim, imię lub nazwisko)

(nieobowiązkowo; nie musisz podawać adresu e-mail!)

Min. liczba znaków: 3

Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty
© 1999-2014 Grupa Wirtualna Polska Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu