Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »

Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »

Bon Appetit

Biszkopt

Autor: szadok  Data: 04.09.2003

Porcje: ?  Koszt: ? zł  Trudność: prosty  Czas: 40 min.  Kalorie: ?

Składniki:

- szklanka mąki, - szklanka cukru, - 4 jajka, - łyżka octu, - łyżeczka proszku do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Białka ubic z cukrem "na sztywno". Żółtka wymieszacz octem i proszkiem do pieczenia, powinna sie zrobic dosc gesta piana. Wymieszac z ubitymi bialkami. Delikatnie domieszac mąke. Proporcje na tortownice 24 cm średnicy.

Potrzebne przybory:

Mikser , miska , mala miseczka, tortownica.

Uwagi:

Jestem wybitnym antytalentem cukierniczym ale ten biszkopt zawsze mi sie udaje.
Wersja do druku

Wasze komentarze

Autor: ELA @  24.11.2003

BISZKOPT się udał ,choć jak wiemy nie często się udaje tak do końca,jest to bardzo prosty i łatwy do zrobienia wypiek.JA go troszkę ulepszyłam dodając ugotowany ser biały i wyszedł niezły biszkopto-sernik/Przepis na ser 0,5 kg białego sera przekręconego 2 x dodajemy 0,10 dag margaryny,2 jajka,1 szklanka cukru ,cukier waniliowy,suchy budyń i wszystko gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając -gorący ser nakładamy na przekrojony biszkopt .Pycha -smacznego.

Autor: Sylwia  04.06.2004

POTWIERDZAM>NAPRAWDĘ SIĘ UDAJE >WYPRÓBÓJCIE

Autor: Monik  05.06.2004

to naprawdę działa !!! tz. biszkopcik robi się szybciutko i jest pyszny , i co najważniejsze udaje się !!!

Autor: Anka  13.06.2004

A ile czasu piec ten biszkopt? :-/

Autor: robak  26.06.2004

podaj mi swój adres to przywioze ci ten zakalec

Autor: wis  28.04.2005

a w jakiej temperaturze?

Autor: Kasia  11.06.2005

Rewelacyjny przepis, POLECAM

Autor: Margoś  16.06.2005

No właśnie, biszkopt biszkoptem, ale największa trudność polega nie na "ukręceniu" swieżutkich jajeczek z cukrem, ale na upieczeniu (temp. i czas) i potem na wyjęciu go z piekarnika, bo katastrofa następuje właśnie w tym momencie: piękne, pulchne ciasto opada jakby na blacie zainstalowano specjalny magnes do biszskoptów :-(

Autor: Gosiak  05.09.2005

Po upieczeniu i wyłączeniu piekarnika, biczkopt pozostawić w zamkniętym piekarniku do ostygnięcia, wtedy ciasto nie opada.

Autor: wąwozica  27.09.2005

Witajcie! ..ja dopiero od kilku miesiecy umiem piec biszkopta...i chetnie Wam podam przepis oraz zdradze tajemnice biszkoptu...;)..... Otoz... Składniki: 4 białka ubijamy na sztywno z odrobina soli, gdy beda juz prawie ubite dajemy 4 łyżki zimnej wody.............nastepnie 200gr. cukru i jeden cukier waniliowy.......i teraz UWAGA.... czas na żółtka..... dodajemy je i tylko leciutko zamieszamy na najwolniejszych obrotach...maksymalnie 3 sekundy....nie szkodzi, ze sie nie wymiesza dokladnie....nastepnie czas na make....180gr z 1 łyżeczka proszku do pieczenia...makae dodajemy i mieszamy calosc juz bez uzycia miksera....zamieszac kilkka razy, tak mniej wiecej...calosc powinna tworzyc puszysta mase, prawie pianę...... kolejna UWAGA...blache w ktorej chcemy piec biszkopt nie mozna natluszczec po bokach, bo biszkopt rosnac, bedzie sie slizgal po sciankach....natluszczamy tylko spod blachy.... pieczemy w 160C, jakies 25-30min..... za kazdym razem wyrazsta pelna tortownica o srednicy 28....... Bardzo wazne jest, aby zoltek za mocno nie mieszac i make rowniez delikatnie....sprobujecie....Snmacznego...:)

Autor: Malgosia  12.10.2005

dzieki!!!ten przepis uratowal urodziny mojego meza!

Autor: Magdalenka  05.11.2005

biszkopt tani i dobry-trzba trzymać sie krork po kroku przepisu:) robię torcik waniliowy!!!:0)

Autor: janusz  05.11.2005

narobiłem sobie smaku na ten wasz biszkopt idę zaraz go upiec

Autor: Florian  23.12.2005

Ratujcie, zaraz będziemy robić biszkopt do tortu i odkąd odeszła moja Mama i robimy go sami, zawsze po wyjęciu opada. Moja Mama Była [rzeciwniczką dodawania proszku do pieczenia. Zawsze robiła biszkopt bez dodatów takich jak proszek. a jedynie olejki aromatyczne i nigdy nie opadał a zawsze był wyrośniety. Naw wychodzi prawie jajecznica.

Autor: idar  07.01.2006

super biszkopt, udał się, wspaniale smakował. Polecam

Autor: amelia  21.01.2006

Biszkopt się nie udał i nie wiem co w nim takiego rewelacyjnego! Nie rozumiem również jak takie zwykłe ciasto można nazwać biszkoptem!

Autor: KARINA  27.04.2006

Pozdrawiam ...Ot ci mi przepis, stry jak świat. Taki biszkopt pieką juz 12 latkowie, nic w nim nadzwyczjnego , zwykłe ciasto, suche i niezbyt smakuje.

Autor: Margo  08.05.2006

Rewelacja! Robilam ten biszkopt juz dwa razy! Pierwszy raz w zyciu jestem z mojego wypieku biszkoptu zadowolona i teraz bedzie on goscil czesto na naszym stole.

Autor: beateczka  26.05.2006

pycha

Autor: Emi  01.06.2006

Pomimo tego, że piana z białek z cukrem nie ubiła się "na sztywno" biszkopt się udał! Jest pyszny! Polecam osobom, którym biszkopt nie zawsze wychodzi, tak jak mi:-)

Autor: ma-dzika  03.06.2006

No wlaśnie oczekuje na wypiek ... :D zobaczymy co wyjdzie... ktoś sie pytał na ile nastawić piekarnik, ja myślę ze temperatura 180 stopni bedzie idealna aby upiec biszkopt.. :) pozdrawiam wszystkich !

Autor: bLkeyed  13.06.2006

Przeczytałam wszystkie komentarze i nie rozumiem ludzi, którzy marudzą, że biszkopt jest suchy i niesmaczny. Przecież wystarczy pomyśleć i dołożyć galaretkę na upieczony już biszkopt, do niej włożyć owoce, pozostawić w jakimś słodkim miejscu do zastygnięcia. Deser wyśmienity, a taki tani i łatwy do zrobienia (bo galaretka to chyba nic trudnego?)

Autor: najdi  14.06.2006

Ludzie! Pierwszy raz w Zyciu takie mam ładne ciasto! Co prawda jeszcze go nie rozkrajałam, ale skoro prawie nie opadło, to chyba będzie git. Taki przepis to prawdziwy skarb! I ludzie, którzy dziela się swoją wiedzą - dziękuję w imieniu swoim i męża łakomczucha :-)

Autor: kramerka  14.06.2006

wąwozica : super przepis na biszkopt rzeczywiście wyrasta pełna tortownica , bardzo szybki i smaczny . JA osobiscie do ciasta przed włożeniem do piekarnika położyłam połówki truskawek na wierzch biskoptu . super rewelacja biszkopt

Autor: Lark  23.06.2006

biszkopt wyszedl bardzo dobrze, a jak mi wyszedl tzn., ze jest naprawde prosty do zrobienia, pozdrawiam :-)

Autor: Basia  27.06.2006

Biszkopt wąwozicy jest rewelacyjny. Pierwszy raz piekłam i wyszedł . Pozdrawiam

Autor: antytalent w pieczeniu  28.06.2006

Orłem nie jestem w pieczeniu zwłaszcza wszelkich słodkości ale ten przepis na biszkopt to istna REWELACJA.Wyszedł za pierwszym razem i co najważniejsze NIE OPADŁ,pomimo że białka nie były ubite "na sztywno"( na pewno wypłynęłyby z odwróconej miski:))Polecam ten przepis wszystkim!!

Autor: edyta  30.06.2006

wyprobuje ten przepis dzis.mam uwage:bialka nalezy ubijac same bez cukru.bedzie wspaniala piana.nigdy do ubijania bialek niedodawajcie cukru lub soli.nigdy sie dobrze nieubija.wiem,poniewaz piekie ciasta i nieraz piana z dodatkiem niewyszla.

Autor: kamilka  04.07.2006

naparwde extra przepis....dodałam kakao dla urozmaicenia super ciacho

Autor: Angel  04.07.2006

A mi wyszło mimo, że ubijałam pianę z solą i wogóle piekłam biszkopt po raz pierwszy. Ponieważ nie miałam octu wykorzystałam przepis Wąwozicy. Super!

Autor: Karola_15  05.07.2006

Polecam ten przepis! Mam zaledwie 15 lat, właściwie nic nie robie w kuchni, a ciasto wyszło pyszne. Zrobiłam ten przepis bez octu i wyszło. Wsadzając ciasto do piekarnika miało ono wysokość ok 4cm. Po upieczeniu wzrosło aż do 8cm. Wogle nie opadło. Polecam i życze smacznego.

Autor: aneta  18.07.2006

Super przepis!!!! W życiu takiego biszkoptu nie upiekłam.Wąwozica dzięki!

Autor: baśka  20.07.2006

zachwilę będę go robić.jak wyjdzie to go przełożę garaletką ze śmietaną

Autor: kasia  11.08.2006

Biszkopt sie udał! Ten przepis jest dobry. Trzeba uważać żeby dobrze rozdzielić białka od żółtek, tylko wtedy uda się ubić białka na sztywną pianę. Najważniejsze jest jednak dopilnowanie żeby ciasto nie opadło. Nie stanie sie tak jeśli pozwolimy mu ostygnąć w piekarniku, stopniowo uchylając drzwiczki. Propozycja podania: z bitą śmietaną i cząstkami brzoskwiń, posypanymi startą czekoladą.

Autor: beata  18.08.2006

Właśnie upiekłam opisany biszkopt - ja antytalencie w dziedzinie biszkoptów. Zawsze mi opadały i niezależnie ile dałam jajek miałam placek na 2-3 cm. Ten poczekał trochę w piekarniku po wyłączeniu pieca i ma z 6 cm. Wielkie dzięki za przepis, może po 18 latach małżeństwa mój mąż zje wreszcie upieczony przeze mnie ulubiony biszkopt, z owocami i galaretką. Podobno jajka powinny być z lodówki, tak twierdzi moja mama. Pozdrawiam autorkę.

Autor: kaja  31.08.2006

wlasnie wstawilam do piekasrnika i czekam. pierwszy raz pieke biszkopt :)

Autor: Wiesab  01.09.2006

Super! Po raz pierwszy mi się udał biszkopt. Był na tyle wysoki,że mogłam go przekroić na dwie części.

Autor: miniek  08.09.2006

ile trzeba to trzymac w piekarniku??/???????????? odpiszcie błagam na gg:3527445 lub e-meil ciapek127@wp.pl

Autor: Asia  17.09.2006

Biszkopt jest super. W końcu mi sie udał bo nie zawsze mi wychodził z innych przepisów. Pozdrawiam!!!

Autor: dorota  12.10.2006

bardzo smaczne i łatwe w zrobieniu! dodałam troszeczkę olejku waniliowego...(mniam) piekłam w temp. 180*przez 1/2h. nie wiem co z tym octem, ........ale dodalam:))

Autor: Magda  21.10.2006

Jeszcze nie zdarzyło mi się ,żeby mi nie wyszedł biszkopt. Najważniejsze to ubić na białą puszystą masę jaja z cukrem,(cztery jajka całe + szklanaka cukru) długo dokładnie nie przerywać ubjania, masa jajeczna powinna dwukrotnie powiększyć swoją obiętość .Dodać szklankę mąki z łyżeczką proszku do pieczenia. Delikatnie wymieszać . Piec w rozgrzanym piekarniku 180C - 25-30 minut. Po wyciagnięcu z piekanika nie dotykać dopóki nie przestygnie. Wystarczy nasączyc pączem biszkopt( np. sok cytryny z wodą lub sok wiśniowy) ,ubić śmietanę w proszku , dodać do niej tężejącą galaretkę wisniowąubijac do połączenia składników, przełożyć masą biszkopt , można dodać dryowane wiśnie, i mamy super tort wiśniowy.

Autor: Kobieta30  23.10.2006

Biszkopt mi wyszedł, jest rewelacyjny, ulepszyłam go, dodając jabłek i winogron, ale niestety opadł mi....:(((( i nawet nie pomogło trzymanie go w piekarniku do ostygnięcia...

Autor: Ewka  02.01.2007

nigdy przenigdy nie upieke biszkopta bo mam watpliwosci czy nie za dlugo te 30 min? moze za wysoka temperatura? a moze te żółtka zle wymieszane? i za kazdym razem kombinuję

Autor: ifka  12.01.2007

spróbowałam, sprawdziłam i uważam, że wyszedł mi najlepszy biszkopt jaki w życiu upiekłam. Polecam !!!!!!!

Autor: fatina  19.01.2007

eminem a coz ty taki podniecony negatywnie? :-)))..........co do biszkopta to chetnie zrobie tylko prosilabym o konkretne proporcje....mam na mysli to ze kazdy w domu ma inna szklanke i miara sie rozni.....i moze dlatego wielu osobom nie wyszedl ten pyszny biszkopcik :-).....czekam na miarke maki i cukru :-))...

Autor: Etka  20.01.2007

Słuchajcie,upieczenie biszkoptu to pestka,podam Wam prosty przepis na małą i dużą tortownicę i ważne zasady ,żeby nie upadł. 4 jajka lub 6 3 łyżki mąki tortowej lub 4 i1/2 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub 4 i 1/2 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić pierw bez cukru po chwili po mału dodajemy cukier dzieląc go na 3 raty.Białka z cukrem ubijam ok.15 min.Odstawiam mikser.Nast.dodaję po jednym żółtku,delikatnie mieszając najlepiej taką metalową gruszką,ale może być łopatka co macie.Po tym dodajemy mąkę, jedną i drugą wymieszaną z proszkiem do pieczenia,przesianą przez sito i też delikatnie wymieszać.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową(tylko spód)I TERAZ CO JEST WAŻNE!Może co nie którym wyda się to śmieszne,ale ja tak robię od lat i nigdy biszkopt mi nie upadł,kiedy tego nie robiłam bywało różnie.Wylewamy ciasto do formy i rzucamy blachą o blat z dwa trzy razy.W ten sposób wytłaczamy powietrze i ciasto równomiernie jest rozłożone,po upieczeniu robimy to samo,wystarczy raz.Pieczemy 1/2godz.w tem.180 st.nie zaglądamy do piekarnika w czasie pieczenia i nie nakłuwamy patyczkiem w celu sprawdzenia czy jest upieczony wtedy na bank wam opadnie.Tak naprawdę czas pieczenia zależy od piekarnika.Jak zobaczycie ,że ma kolor złocisty ,napewno będzie dobry.Smacznego,właśnie idę piec!Acha,po upieczeniu,jak ostygnie przekroić go i polać delikatnie spód,można wodą z sokiem cytrynowym i cukrem,albo sokiem brzoskwiniowym z puszki lub ananasowym.Na to 1/2 kremu może być gotowy lub budyniowy,przykrywamy drugą połówką ,na nią resztę kremu,owoce i galaretkę.I tak z prostego biszkoptu wychodzi SUPER TORT.

Autor: Aga_K  30.01.2007

No rzeczywiście rewelacyjny ten przepis!!!!!!!!!!!!!! Całe szczęście bo w niedzielę wizytacja teściowej...;)

Autor: krysia  08.02.2007

KOCHANI , MIESZKAM W USA OD DZIECKA.DUZO PRZEPISOW PODAJE -SZKLANKA MAKI , SZKLANKA CUKRU. LIE MILILITROW MA POLSKA SZKLANKA ? I JESZCE JEDNO , ILE WAZY KOSTKA MASLA? DZIEKUJE I POZDRAWIAM.

Autor: kircia  14.02.2007

biszopt nawet się udał,zamiast octu dałam cytrynę:)tylko jak dla mnie to trochę zasłodki:)

Autor: |Justyna31  16.02.2007

zrobilam biszkopt wg.przepisu cz.o wyszedl koszmarnie ciasto niedosc ze opadlo to jeszcze w srodku surowe NIE POLECAM

Autor: Przemo  17.02.2007

ciekawe właśmie to testuje ale z odrobiną kakao tak dla koloru

Autor: syja00  24.02.2007

super przepis dziś wypróbowałam ,podwoiłam składniki i wyszła duza blache super pulchny ..pięknie urósł i smakuje wysmienicie.No jak na pierwszy raz super ,a tak sie bałam zrobic dzieki za prpopzycje pozdrawiam papa .

Autor: ULA  25.02.2007

Musze Wam zdradzić że bałam się piec ale naprawde mi nie opadł.Zrobiłam krem i galaretke z owocami.Było pyszne.W sumie nie planowałam żadnego ciasta.Bardzo dziękuje .Śmiało możecie piec...

Autor: skolo  27.02.2007

polecam wszystkim ten przepis jest lepszy od wszystkich innych przepisów niepewnych sukcesu. Skolo

Autor: beata  02.03.2007

Dzieki:))urodzoni mojej córki uratowane bomba szybko i tanio a przyjemnosc bo córciia pomogła mi i same zrobiłysmy..a ja prawie wogóle nie umiem piec a tu taka rewelacja:)

Autor: GRACE  07.03.2007

prosze podajcie ile w szklance polskiej miesi sie dekagramow - ciagle czytam w pzepisach o szkalnkach a tutaj nie ma takich jak w polsce -dziekuje grace

Autor: GRACE  07.03.2007

CHCE UPIEC CIASTO I NIE WIEM JAK PRZELICZYC NP. 180 STOPNI CELSJUSZA NA FAHRENHEITA - CIEMNA MAGIA DLA MNIE POMOZCIE PROSZE GRACE

Autor: aga  20.03.2007

super przepis pierwszy raz udał mi się biszkopt !!!

Autor: aniusia  22.03.2007

biszktopt pyszny nic wiecej nie trzeba mowoic

Autor: kozioł  22.03.2007

ten biszkopt jest do kitu straciłem szklanę moki mama mnie zabije niepolecam,!!!!

Autor: iza  23.03.2007

A ja zrobiłam go wczoraj i wyszedł niesamowicie pyszniutki a poza tym jest bardzo prosty w przygotowaniu.PYCHA

Autor: madzia  01.04.2007

no to za pol godziny zobacze co z tego wyrosnie:-) piana ubila mi sie doskonale, ale cukier dodawalam malymi porcjami na koncu ubijania kiedy juz piana byla sztywna.. hmmm... nie moge doczekac sie efektu...

Autor: madzia  01.04.2007

coz... wyszedl doskonaly!! a jaki pyszny! Az synek przerwal zabawe zeby zjesc, a coreczka w brzuszku radosnie podskakuje :-) polecam!

Autor: andri  03.04.2007

wyszło super ja jeszcze roztopiłem 2 sztaby czekolady goszkiej z cukrem i polałem biszkopt i jeszcze bita śmietana na wieszch wyszło super pozdrawiam Andri

Autor: Kasia:)  05.04.2007

Szukałam taniego a dobrego przepisu na biszkopt. Słyszałam, że biszkopty z octem zawsze się udają, więc jutro piekę i napiszę czy wyszedł.Trzymajcie kciuki...do tej pory biszkopty zawsze mi opadały...

Autor: Roxi  06.04.2007

A ile go piec i w jakiej temperaturze?

Autor: grucha  06.04.2007

lol mni

Autor: Kasia:)  06.04.2007

Upiekłam:) nie opadł, jest gładki i puszysty...nie wiem tylko jak w smaku, bo dokończe potem. Mam zamiar przełożyć kremem budyniowym...pewnie pycha będzie.Pozdrawiam i dzięki za przepis na nie opadający biszkopt :)

Autor: Natalia  06.04.2007

Ten biszkopt jest super zawsze korzystam z tego przepisu :)

Autor: madzia  12.04.2007

mój sie właśnie piecze mam nadzieje ze dobry wyjdzie ;)) ale jak włozyłam do piekarnika a było ładne ;)) mam 13 lat i robie go dla babci mam nadzieje ze jej bedzie smakowł=D pozdro dla autora tego ciasta:)

Autor: Edi  20.04.2007

Super przepis! Pierwszy raz w życiu piekłam biszkopt i udał się.Pozdrawiam

Autor: gaciorki  28.04.2007

przepis mozna jak najbardziej stosowac. To moj 5y w zyciu placek i jak sie on mi udal, to juz cos znaczy:)

Autor: justynka  03.05.2007

biszkpocik pyyyyysznnnnyyy!!!mniam mnaim palce lizać!polecam!

Autor: anka  06.05.2007

gupi przepis

Autor: zmijka  21.05.2007

Tez znam ten przepis, ucze sie dopiero byc "gospodynia", ale ten przepis znam od małego, też zawsze mi wychodzi. Pozdrawiam i zycze smacznego :)

Autor: hgeygkjyewjiey7t w6tyewjhwreyq wyuqu wuyuwqt uy t  25.05.2007

Autor: gabrynia13  02.06.2007

No wlasnym oczom nie wierze biszkopt jak sie patrzy- dziekuje! buziole

Autor: ewa  08.06.2007

upiekłam wczoraj i muzse napisać,że jest przepyszny.Poprostu pychota

Autor: agnieszka  12.06.2007

hip hip hurrrrraaaaaaa udało sie!!!!! pierwszy raz w zyciu udal mi sie biszkopt.Wąwozica wielkie dzięki!

Autor: kieszonka  15.06.2007

dzieki za przepis!! tort urodzinowy dla mojego synka bedzie wspanialy!!! biszkopt udal się znakomicie- po raz pierwszy w mojej kariesze kucharki :) pozdrawiam

Autor: kristiana  18.06.2007

Upiekłam ten biszkopt korzystając z uwag wąwozicy i Etki i biszkopt rzeczywiscie mi nie opadł!! Użyłam jednak innych ilości mąki - 6 łyżek mąki tortowej i 4 łyżki mąki ziemniaczanej oraz 3 jajka.Ciasto wg mnie było trochę za gęste,ale po upieczeniu puszyste , no i nie opadło.Nastepnym razem do tej ilości mąki wezmę 4 jajka

Autor: ilona  24.06.2007

biszkopt się udal,chociaz zle wyliczylam proporcje i jest go troche za malo-ale to moj blad,a nie przepisu. tak jak ktos skomentowal-zostawilam w piekarniku zeby wystygl- i nie opadl!! tylklo skad ta skorupa na wierzchu- jest dobra,ale nie wiem co z nia zrobic-zadkjo pieke ciasta...to tak ma byc?? prosze o podpowiedz :) thx z gory!

Autor: Ola  25.06.2007

Właśnie upiekłam z przepisu Wązowica: extra!!!! W tortownicy 36cm i miał wysokość 4,5cm, istna rewelacja! W temp. 180 st. i nie wyciągałam z piekarnika aż sam nie ostygł. Wyszedł równiutki jak od linijki!!! SUPER PRZEPIS!!!

Autor: alek  29.06.2007

Dziś upiekłam 2 biszkopty z przepisów "siostry A.:)", jeden jest w śmietniku, drugi udaje wraz z kremem i galaretka "pyszne ciasto". Niestety za późno znalazłam ten przepis. W sobotę spróbuję i może w końcu zapomnę o biszkoptach z proszku, bo te zawsze mi wychodzą.

Autor: Aga  04.07.2007

Zrobiła wczoraj - poprostu rewelacja!!!

Autor: @g@  04.07.2007

LoL mój pierwszy biszkopt i jeszcze udany :D :D

Autor: justyna13  05.07.2007

A co z żółtkami???? Czy mam ubić na puszystą pianę czy nie???? Prosze!!! POMOCY!!!!

Autor: pati  30.10.2007

ja sie caly czas zastanawiam jaka temperatura na biszkopt jest najlepsza, niektorzy pisza 160 niektorzy 180 jaka jest ta odpowiednia??ja mam elektryczny piekarnik na cieple powietrze..i nie wiem w jakiej mam upiec ciasto,prosze o pomoc, w czwartek urodziny mojego miska i ozywiscie odwiedziny besti tesciowej pomozcie!!!!

Autor: Olcia  04.12.2007

biszkopt wyszedl swietny az powiedzialabym ze za wysoki:P nawet nie trzeba sie jakos specjalnie starac aby nie opadl. nigdy mi nie wychodzil a tu prosze:) dzieki

Autor: Olcia  04.12.2007

zapomnialam dopisac ze ja go pieklam w temp 180 ale stary piekarnik wiec podejrzewam ze mogla sie zmieniac:p za to 3malam go ponad 30min w piekarniku. nastepnie przelozylam kajmakiem, posmarowalam na wierzchu i posypalam platkami migdalowymi. polecam!!!

Autor: syska  12.12.2007

fajniytki ten przepis napewno sproboje zrobic z niego powalajacy torcik dla corci:)

Autor: aga  18.01.2008

Przepis super-biszkopt pyszny, wyrośnięty i upieczony-jestem antytalentem do pieczenia a ponadto mam uszkodzony piekarnik(dolna grzałka za słabo grzeje)i większość ciast mi nie wychodzi, a biszkopcik jak z obrazka:)

Autor: Myssia14  17.02.2008

musze byc jakimś beztaleńciem bo mi nie wyszedł.. zawsze mi wszystko ładnie wychodzi a biszkopt nigdy

Autor: ja  10.03.2008

:) znalazłam identyczny przepis w zeszycie z przepisami mojej mamy, tylko nie mialam pojecia na co on jest (brak podpisu). Na szczescie weszlam tutaj i teraz juz wiem jaki jest idealny przepis na biszkopt. Mojej mamie zawsze wychodzi, mam nadzieje ze mi tez :)

Autor: ewlea  14.03.2008

nie wyszedł tak jak powinien ma 2,5 cm.. cyzli urus 2 cm... eh,.

Autor: ULA  27.04.2008

NO REWELA - W ŻYCIU NIE UPIEKŁAM TAKIEGO WYPASIONEGO BISZKOPTU - POLECAM WSZYSTKIM

Autor: Magda  07.05.2008

Wlasnie wyjelam z piekarnika i wyszedl :)

Autor: muszka  11.05.2008

Rewelacyjny przepis !!!!!!!!!!!!!!!!! Korzystam z niego bardzo często.PYCHOTA........................

Autor: Paulinka  21.05.2008

Robiłam ten biszkpt dwa razy i za kazdym razem idealnie wychodzil, choc trzymam go krocejw piekarniku, bo sie za bardzo suchy robi :P Ale poza tym przepis szybki, latwy ale przede wszystkim smaczny :D Pozdrawiam

Autor: ania  22.05.2008

BARDZO DOBRE CIASTO !! MOJE ULUBIONE ;D

Autor: Margo  28.05.2008

Biszkopt - rewelacja, polecam wszystkim antytalentom takim jak ja :))

Autor: tenia  14.06.2008

mje so biśkopt nie łuduł, błe jy wla za wiele łectu

Autor: tenia  14.06.2008

to je richtich do peklóf weriwołni

Autor: morina  26.06.2008

Biszkopt od Wąwozicy wychodzi rewelacja,zrobiłam już trzy razy i za każdym razem wyszedł.Równiutki wysoki na 4,5-5cm,że można z jednej blaszki tortowej przekroić na trzy części. Polecam,każdemu największemu laikowi wyjdzie,trzeba się tylko trzymać kolejności.Szybki i tani jeszcze raz gorąco polecam,godne uwagi.Pozdrawiam.

Autor: Mała Gosia  27.06.2008

Podaję dla tych z za granicy: 1 szklanka = 200 do 220 ml 1 kostka masła = 200 g 180 st.C = 356 st.F = 453,15 st.K

Autor: Mała Gosia  27.06.2008

P.S. Biszkopt banalnie prosty i wyszedł za pierwszym razem... ...za pierwszym razem w życiu :)

Autor: ania  26.07.2008

jest pyszny;) zawsze wychodzi wyskoi i puszysty;)

Autor: KasiaOLK  18.08.2008

ZAWSZE MNIE RATUJE TO FORUM :)))) JESTEŚCIE WSPANIALI !!!!

Autor: Barbara i Marcin  12.09.2008

My też właśnie wyciągneliśmy biszkopt z piekarnika i wyszedł świetnie. Ja Marcin piłem rum (co potrzebny jest do ciasta) a BArbara robiła - ja ino troche octu wlałem. I oboje jesteśmy zadowoleni, bo ja już 3 drink rumowo-colowy pije, a Barbara cieszy się z ciasta :D Polecamy tak więc ten przepis :D

Autor: Barta  12.10.2008

piekę biszkopt z tego przepisu drugi raz, pierwszy wyszedł Extra mam nadzieję że i tym razem będzie super.

Autor: ; ))))))))  16.10.2008

biszkopt wyszedł pyszny! ;)

Autor: DĄCZKA  25.10.2008

Dzisiaj jest dzien przed urodzinami mojego męża.Jutro wizyta teściów i szwagierki a dwa zakalce leża w koszu.Więc weszłam na to forum i po raz trzeci próbuję upiec biszkopt do tortu.Testuję przepis z octem a winem koję złóść po zakalcach.Te zakalce to z przepisu teściowej ,wiec pewnie nie chcecie go znać. Razem z mężem w napieciu oczekujemy na wynik ......

Autor: balon  09.11.2008

Biszkopt z przepisu wąwozicy wyszedł extra klasa :) Średnica 24 cm wysokość prawie na 6 cm. Żona robiła z przepisu koleżanki i swojego no i klapa :( Faktycznie szybko się robi i nie trzeba za wiele się nad nim wysilać. Serdecznie P O L E C A M !!!

Autor: amatorka  25.11.2008

Przepis ETKI rewelacja POLECAM

Autor: amatorka  25.11.2008

Przepis ETKI rewelacja POLECAM

Autor: aneta  11.12.2008

Biszkopcik jajesmaczniutki trzeba go piec 40min w temperaturze 180stopni

Autor: Agnese  09.07.2009

Rewelacyjny! Juz kilka razy probowalam upiec biszkopt i za kazdym razem byl zalalec:( nawet zniechecilam sie na pewnien czas do pieczenia biszkoptow! I przypadkowo upadl mi w rece ten przepis. Sprobowalam i pomyslalam ze jak nie wyjdzie to juz nigdy w zyciu nie pieke biszkopta ale zdziwilam sie bo Wyszedl!!!! i to pierwszy raz pieklam z tego przepisu! Rewelacyjny przepis!!! Biszkopt pychotka!!! i jaki prosty!!!:)))

Autor: D.  22.07.2009

Już kilka razy robiłam biszkopt tym sposobem i zawsze się udaje. Świetny przepis.

Autor: Regina  22.08.2009

Wyborny przepis.Jezeli moge cos dodac,to polecam najpierw ubic same bialka wczesniej schlodzone w lodowce.

Autor: Jusia  27.08.2009

Jest w piekarniku, czekam ;] Napiszę czy się udał

Autor: Jusia  27.08.2009

Biszkopt wyszedł wyśmienity, pozdro.

Autor: Paliśka  17.10.2009

Mam 14 lat i od 2 lat robie sama biszkopty,sądobre,ale na tort się nie nadają bo opadają i się nie da ich przekroić. Mam zamiar wypróbować ten przepis tylko nie wiem czy maka zbożowa czy ziemniaczana. Może mi ktoś pomóc.? Proszę o szybką odpowiedź.:))

Autor: Kasia  20.12.2009

Przepis naprawde bardzo dobry! Biszkopt wyszedl puszysty i jednolity. Faktycznie polecam pozostawic go do calkowitego ostygniecia w piekarniku - wowczas nie opada. Goraco polecam!

Autor: Krzysiek  22.12.2009

Przepis bardzo dobry. Tylko im bardziej sie staram to zawsze opada. ja ubiję jajka dodam żółka dalej ubijam na wolnych obrotach, dodaję całą mąkę nie przesianą i całą na raz. piekę 30 min wyciągam i gotowe i takim sposobem zawsze wychodzi

Autor: Marta  23.12.2009

>Niestety, biszkopt nie wyszedl :( Robilam wszystko wedlug przepisu, po upieczeiu zostawilam go w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, jak ktos radzil... to mial byc tort urodzinowy dla mojej mamy i mam troche zalu do osob, ktore mowia, ze na pewno sie uda, bo SIE NIE UDAL!

Autor: Ania  15.01.2010

ja również nie potafie piec nawet najprostszej babki ale ten przepis jest właśnie dla takich ludzi jak my... pozdrawiam

Autor: Joanna  20.02.2010

przepis na ten biszkopt jest bardzo udany i prosty,pierwszy raz mi taki biszkopt upiekl sie.Polecam

Autor: kasik  02.04.2010

udany

Autor: StokrotkaS  16.04.2010

Biszkopt Wąwozicy jest rewelka!!! Właśnie go upiekłam i jest PRZEPIĘKNY, a jak smakuje tak jak wygląda to już w ogóle pełnia szczęścia:D.Super przepis:).

Autor: Madzia  08.05.2010

Biszkopt super :) zawsze się udaje i nigdy mi jeszcze nie opadł. Do osób, które pisały, że to zwykłe ciasto i nie smakuje zbyt dobrze... Kto je suchy biszkopt ? Przecież to oczywiste, że jest on tylko podstawą do różnorodnych pyszności, ja np, przecinam go na pół nasączam syropem z brzoskwiń (z puszki) smaruję kremem waniliowym , na to nakładam drugą część ciasta i na górę układam brzoskwinie. Całość zalewam galaretką. Ciastem wszyscy się zachwycają i bardzi szybko znika z talerzy :)

Autor: Julka  02.06.2010

Biszkopt jest niesamowity :) Rzadko kiedy gotuję,i jak najbardziej polecam ten przepis :)

Autor: Ula  08.06.2010

Jest prosty jak budowa cepa :) Nigdy mi taki nie wyszedł jak dziś. Szkoda, że autorka nie podała czasu pieczenia, bo mi się troszkę spalił. Ale... obskrobałam go troche i nadaje się. Czas pieczenia jest krótki, bo ja swój wyjęłam po 30 minutach i był lekko czarny heheh więc pieczenie jest expresowe :)

Autor: olciiaaaaaaaaa  18.06.2010

ten przepis toooooo istny cudd:) wlasnie piecze się mój biszkopt i jest bardzooo okazały :) idę robić kremmmmm i galaretkęęęę i będzie torcik jak malowany :D:D:D pozdrawiammm:*

Autor: ew@  22.06.2010

pychotka .....

Autor: gessler  21.12.2010

a po co ci ten ocet do biszkopty?? dodaj olej lub wode!

Autor: ida  26.02.2011

A jak nie wyjdzie?

Autor: dharma84  10.03.2011

pycha juz sie zajadam jeszce nie wystygl dzieki za przpis ps.dalam owoce mieszanke z puszki i pare swiezych truskawek _ super

Autor: Irminka  16.06.2011

Witajcie Właśnie robię biszkopt z przepisu Wąwozicy, mam nadzieje że mi się uda, skończyłam piec i czekam na efekt końcowy. Mam pytanie czy mogę zrobić krem do tortu z bitej śmietany z torebki( i tężejącą galaretką) i dodać do tego wszystkiego ananasy, czy śmietana się zsiądzie? Bo słyszałam że ananasy nie są wskazane , proszę odpiszcie

Autor: magda  12.07.2011

ktory w koncu przepis jest dobry?????? :-(((

Autor: Aneczka  13.07.2011

Biszkopt rewelacja. Czlowiek, ktory wymyslil ten przepis jest geniuszem!:) Biszkopt nie opadl, nie mial zakalca i byl taki puszysty i smaczny. Polecam ten przepis!

Autor: kama  15.07.2011

a mi nie wyszedł;/ płaski jak deska ;/

Autor: Ania  05.02.2012

udany ismaczny

Autor: aaaa  12.02.2012

bez sensu jest dodawanie octu do biszkoptu łeeee

Autor: STOKROTKA1_51  08.06.2012

PYSZNY PRZEPIS I BISZKOPT, PIEKŁAM 1 RAZ ZAWSZE BAŁAM SIĘ, ŻE NIE WYJDZIE, A TERAZ PROSZĘ WYSZEDŁ NIE OPADŁ SUPER, DZIĘKUJĘ

Autor: Agrado  02.07.2012

Polecam!!! Naprawdę super przepis :)))

Dodaj własny komentarz

(twój pseudonim, imię lub nazwisko)

(nieobowiązkowo; nie musisz podawać adresu e-mail!)

Min. liczba znaków: 3

Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty
© 1999-2014 Grupa Wirtualna Polska Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu