Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »

Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »

Bon Appetit

Najlepsze ciasto na pizzę + sos

Autor: sajjib  Data: 02.06.2005

Porcje: 4  Koszt: 3 zł  Trudność: prosty  Czas: 11 min.  Kalorie: ?

Składniki:

CIASTO: - mąka - 3 szklanki - drożdże - pół kostki - olej lub oliwa z oliwek - 2 lub 3 łyżki stołowe (wg.uznania) - woda - 1 szklanka - szczypta soli i cukru (ok. pół małej łyżeczki, płaskiej!) SOS: - koncentrat pomidorowy - pół słoiczka - czosnek - 2 ząbki - sól, cukier po pół płaskiej łyżeczki - oregano, bazylia - płaska łyżeczka

Jak przyrządzić?

CIASTO Mąkę przesiać, dodać sól i cukier, dodać olej lub oliwę, wkruszyć drożdże, wymieszać i dodać wodę. Zagniatać ok 10 min., im dłużej tym ciasto lepsze. Po wyrobieniu ciasta włączyć piekarnik, a ciasto ma się nie lepić do rąk, możma je podsypywać mąką w czasie wyrabiania, ciasto należy rozciągnąć do formy (starcza na blachę od piekarnika) i ułożyć na posypanej mąką blasze, niech sobie kilka minut rośnie jak chce. Ja je tak trzymam aż piekarnik ma 200 stopni (ma mieć 250) i dopiero wtedy smaruję brzegi jajkiem (wtedy nie wysycha i ma rumiana skórkę) oraz smaruję wierzch sosem. Na to kładę to co akurat mam w lodówce. SOS Pół słoiczka koncentratu pomidorowego z solą i cukrem do smaku (koncentrat zwykle bywa kwaśny) oraz z ziołami i czosnkiem należy wymieszać i smarować ciasto przed położeniem dalszych składników jeżeli się je ma :))) A jak się nie ma to wystarczy 10 deka utartego sera na wierzch i też jest dobrze. Całość piekę 11 do 12 minut. Małżonka twierdzi że niech się schowają pizze z pizzerii, moja ponoć lepiej smakuje.

Uwagi:

A było to tak, przed półtora rokiem sprawiliśmy sobię kuchnię z piekarnikiem, no więc do internetu po przepisy na pizzę. W ciągu czasu jaki upłynął i po przetestowaniu setki przepisów okazało się, że w wypadku ciasta na pizzę nie sprawdzają się żadne "wynalazki" i ulepszenia. Ma być prosto i niezawodnie "Jak ruska pepesza". Więc żadnego mleka - wystarczy woda, żadnego czekania aż drożdze urosną( i tak ciasto urośnie), i ma być szybko a smacznie, stąd sos do smarowania powierzchni ciasta przed położeniem składników. Najważniejsze! to dobrze wyrobić ciasto! i tyle :))) Smacznego.
Wersja do druku

Wasze komentarze

Autor: ania  15.07.2005

bede musiala sprubowac!!!

Autor: Izunia81  29.07.2005

Ciasto jest swietne, sosu jeszcze nie robiłam bo miałam gotowy ale ciasto naprawde polecam :)

Autor: chemo  09.08.2005

Sposób na pobudzenie drożdży;-) Wlewam 0,5 szklanki ciepłej wody z czajnika (temp ok 25stopni) dodaję troche soli i troche cukru i drożdże oczywiście. Nastepnie dokladnie mieszam az do rozpuszczenia. Taki roztwór dodaję do mąki, dalej zgodnie z instrukcją wyżej;-) Pozdrawiam P;

Autor: Ana1987  31.08.2005

no to dzis ja sie wezme za pizze hehe zobaczymy co z tego bedzie ;] pozdrawiam i dziekuje ;]

Autor: kasia  06.10.2005

ciasto jest rewelacyjne, sprężyste i bardzo łatwo je uformować...od tej pory to bedzie mój przepis na pizze... polecam!!

Autor: basia  18.01.2006

Ciasto i sosik rewelacyjne! Pizza udała mi się w 100%. naprawdę wszystkim polecam. Gratuluję zmysłu kulinarnego!

Autor: Barbara23  08.02.2006

rewelacja!!! pozdrowienia dla autora, jeszcze nigdy w życiu nie robiłam tak łatwo, szybko i przyjemnie tak dobrego ciasta- bardzo sprężyste wystarcza idelanie na duża blachę do piekarnika (35x35cm), naprawdę szyciutko się piecze, białko na brzegi to super pomysł, sos nie za dobry- jak dla mnie ale ciasto 1sza klasa znakomite dla początkujących w kuchni jak i doskonałych pań i panów domów

Autor: sajjib  23.03.2006

Czas wprowadzić korekty do mojego przepisu. Dotyczy to sosu. Otóż kupuję teraz sos pomidorowy w PLUSie. Kartonik wystarcza na dwie pizze. Wlewam połowę zawartości opakowania na patelnię i odparowuję. Gdy ma już odpowiednio gęstą konsystencję, dosypuję płaskie łyżeczki bazylii i oregano. Czosnku już nie dodaję, za ostre :)) Teraz przekładam to na płaski talerzyk (niech stygnie) i zabieram się za ciasto (jak wyżej) I tu wprowadziłem kolejną modyfikację. Ciasto z nałożonymi składnikami piekę 7-8 min. (w zależności od grubości dodatków na pizzy) w piecu o temp 250 st. C. Następnie wyciągam blachę i dopiero posypuję utartym żółtym serem. Szybko z powrotem do pieca na 3 do 4 min. I wszystko. Moim Paniom smakuje zwłaszcza pizza HAWAI. Ananasy w kostkach (cała puszka) i z pięć plasterków szynki. Natomiast do pizzy po upieczeniu mam super sos czosnkowy firmy ROLESKI. Do kupienia w KAUFLANDzie, za jedyne 2.30 zł Wystarczy że dosypię do niego bazylię i oregano, doleję troszkę mleka (jest za gęsty) i gotowe. SMACZNEGO !!! ...

Autor: sajjib  23.03.2006

Acha... sera daję 15-20 dkg. Zapiekany przez 3-4 min fajnie się ciągnie. Wnuczka mówi że taki bardziej jej odpowiada :)))

Autor: Eveline  02.04.2006

Super pizza! Polecam gorąco!

Autor: saper2  03.04.2006

Ta pizza rzeczywiscie jest najlepsza, ciasto i sos wysmienite!

Autor: Monika  18.04.2006

Przed chwila zrobilam :). Pycha!! Ser dodalam tylko pozniej zeby byl ciagnacy sie :). Idealne nawet dla antytalencia takiego jak ja :)

Autor: matiz  20.04.2006

super pizza

Autor: Agata  18.05.2006

Wczoraj zrobiłam n-tą pizzę w moim życiu, jednak żadna z nich nie miała tak wspaniałej bazy- ciasta. Jest takie, jak własnie powinno być.. miękkie, delikatne, aromatyczne, smaczne... Jest to moj najlepszy przepis na ciasto (na pizzę) jaki kiedykolwiek miałam. Serdecznie polecam... poprostu wspaniałe!!

Autor: Magda & Przem  08.08.2006

Ciasto rewelka, miekkie, chrupkie, bardzo smaczne !! POLECAMY SERDECZNIE Jest przepyszne!!!!!!!!!

Autor: pioorek  11.08.2006

Ty to nazywasz sosem?

Autor: thegame  16.08.2006

witam! właśnie robie druga i mam nadzieje że wyjdzie jeszcze lepiej niz pierwsza. Pozdrawiam

Autor: Bernd  01.09.2006

Ciasto i sos jest ok ale pizza ze wszystkiego co sie ma w lodowce../-; skladniki powinny byc dobrze dobrane. Nie wszystko razem zestawione tworzy dobry smak. To tak jakby zrobic sobie drinka ze wszystkiego co sie ma...

Autor: Kojak  06.09.2006

Zrobil dziadek cztery porcje za 3zl !!! ha ha ha i tym rodzine karmi!!! aaaaa ha ha smacznego!!!

Autor: paweł  14.10.2006

czy to ciasto na pizze jest takie jak w pizzeri????

Autor: uchaa  20.10.2006

Właśnie ją robie mam nadzieje, że będzie superr:):0 Jak zjem to napisz czy przepis jest wart robutki :)HeEee Pordro....

Autor: fulka  27.10.2006

no i wlasnie O TO CHODZILO!!!!!!!!!!! REWELACJA.To jak najbardziej prawdziwe ciasto na pizze!!!!RODEM Z WLOCH!!!!!!!!!!!!!!!1 BARDZO DZIEKUJE ZATO CUDO,KTOREGO TAK DLUGO SZUKALAM.

Autor: dupa  02.11.2006

jest ochydna jest ochydna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Autor: bea  11.11.2006

właśnie zabiream sie do robienia:)))

Autor: cacy  25.11.2006

ciascti i cala pizza cacy polecam!!!!! ja natomiast najpierw w wodzi rozpuszczam drozdze a pozniej dolewam do mąki i mieszam z resztą skladników poleca!!!!!! rewela!!! jutro znów zrobie ;D

Autor: aga  25.11.2006

POL KOSTKI DROżDY???? HMM ALE TO ZALEZY CHYBA JAKIEJ PACZKI BO SA ROZNO DKG....(?????????????????)

Autor: Marin  29.11.2006

Super ciasto :-) POlecam ide robic sos ;-P

Autor: alban  02.01.2007

ciekawy jjestem czy to ciasto jest dobre

Autor: Ola  03.01.2007

rewelacja!! bardo smaczne, polecam :-)

Autor: Moniska  06.01.2007

Zaraz jak rodzice wroca z zakupow biore sie za pizze :) Do tej pory robilam rozne slodkie pysznoscia, czas zaczac robic cos konkretnego :))) Mam nadzieje, ze sie uda. Przepis nie jest trudny, bardzo ladnie wszystko opisane :] Drugi komentarz dodam po upieczeniu pizzy ;]

Autor: Marlena  06.01.2007

CIASTO PYCHOTA:)

Autor: mrówka  07.01.2007

ale to mikserem wymieszac, czy rękoma jak np ciasto na pierogi albo cos, czy jakąś łyżką w czymś?

Autor: Ania1994  18.01.2007

Jakie smaczne!!!!!! Bardzo smaczne!!!!!!!

Autor: Ano$_ankka_angel  23.01.2007

mrówka ahahahahahaah doyebałas teraz ahahahahaha w blender wsadz aahahhaahahahahahaha o ku***** dziecko ty w kuchni kiedyś bylas:D? chyba sie zgubilaS:D? looool;] aahahaha a pizza super;)) nawet jesli ktoś nie ma zdolności kulinarnych to jest oki;) :D ten sos mi tu nie pasuje no ale cóż;P mam swój pzrepis;) ze składnikami z włoch;P(przecier z pomidorków) :))

Autor: czokolombo  03.02.2007

Ciasto bardzo dobre,natomiast sos...Hm... nie w moim guście:)

Autor:  04.02.2007

pizza bała bardzo dobra :)

Autor: megi  04.02.2007

ciasto faktycznie super - szybko sie robi ladnie rosnie i jest pycha !!! w sam raz !!!

Autor: Anka  04.02.2007

pizza pyszna..ja akurat dodalam: sos, ser, pieczarki, kukurysze, szynke, salami, papryke, cebule..mniam:):):)

Autor: Ewik 104  08.02.2007

Właśnie piekę pizzę z tego przepisu w piekarniku.Mam nadzieję,że wyjdzie bo mój facet jest bardzo wybredny.Drżę,czy po zjedzeniu tej pizzy nie rozejdzie się ze mną.Wtedy biada autorowi tego przepisu!!!

Autor: Piechotko  14.02.2007

Super przepis na ciasto!! Rewelacja - polecam wszystkim!

Autor: agnieszka  16.02.2007

Rewelacja...zrobiąłm razem z moim meżem w walentynki....PYCHA!!!!! POLECAM a Pana od przepisu pozdrawiam serdecznie... :)

Autor: marek  17.02.2007

super

Autor: hesse_  21.02.2007

a ja musze je zostawić do wyrośnięcia, bo zawczesnie zaczelam.... to cos zmienia??

Autor: holffman  09.03.2007

Jestem zaskoczony. Ciasto na pizze jest przedobre. Jak znalazłem tę strone nie dowierzałem, że jest to dobry przepis, bo za prosty. Ale teraz wiem ze warto było, bo pizza wyszła rewelacyjnie, szybko i smacznie. Ciasto poprostu super. Spróbujcie a nie zawiedziecie sie :)) Pozdrowienia dla właściciela przepisu :)

Autor: wlodi43  10.03.2007

Ten przepis jest super na pizze i bardzo dobry.

Autor: Zosiek  18.03.2007

Ten przepis jest wadliwy, to nie prawda co tam pisze. Po pierwsze koncentrat pomidorowy nie pasuje na pizze poniewaz w piekarniku zasycha i pizza staje sie jak kapeć. Po drugie co to za ściema ze wystarczy utarty żółty ser??? PRzeciez to jest nie dobre. Do pizzy daje sie kromki mozarelli a nie zółtego sera !!! Po trzecie cos nie bardzo ten przepis na ciasto ,gdyz za mało w nim oleju , ale ujdzie ...

Autor: gen.marius  22.03.2007

smacznie brzmi ale się napaliłem by ją zrobić

Autor: Madziara  24.04.2007

Ciasto zrobię dziś ale przepis na sos czosnkowy do pizzy mogę wam podać. Wymyśliliśmy go z mężem na poczekaniu i od tej pory nie ma u nas imprezy bez sosu, bo wg znajomych pyszny: A więc: kilka ząbków czosnku przeciskamy przez praskę, i rozcieramy w miseczce z solą czosnkową i szczypta oregano. Dodajemy jogurtu naturalnego i majonezu koniecznie WINIARY!!! (wg uznania ) wszystko dokładnie wymieszać i wstawić na chwilę do lodówki . REewelacja polecamy....

Autor: iwo  21.05.2007

co znaczy pół kostki, szukam od rana przepisu na spód pizzy, ale nikt nie podał w gramach wagi drożdży

Autor: rr  18.06.2007

ciasto znakomite polecam

Autor: jackx26  22.06.2007

włąśnie robie ciasto i góre pieczarek:) zobaczymy co z tego wyjdzie:) pozdrawiam

Autor: boro  24.06.2007

Ciasto pychota. Kuzyn ktory mial pizzerie sie zachwycal :) goraco polecam ten przepis, nie jadlem wspanialszego ciasta.

Autor: Katrina:)  04.07.2007

hmmm....dzisiaj spróbuje coś upichcić...mam nadzieje ze mi wyjdzie..i bedzie pyszne ...a jak nie to po uszach:)hehe

Autor: TYSIA I MICHAL  05.07.2007

WLASNIE IDZIEMY ROBIC CIASTO CIEKAWE CO Z TEGO WYJDZIE :)ZOBACZYMY PO SKONSUMOWANIU NAPISZEMY ODPOWIEDZ POZDRAWIAMY WSZYSTKICH :) PAPA

Autor: tim  12.10.2007

likicz to kielba

Autor: pyszka  13.10.2007

ciasto jest zajefajne nigdy nie jadłam lepszego

Autor: cyniu  14.10.2007

Robiłem to ciasto już kilka razy. Jest doskonałe.

Autor: Anulka  21.10.2007

ciasto jest po prostu pyszne puszyste a za razem delikatne jak najbardziej do polecenia dla przyjaciół sosik również przepyszny dzięki za ten przepis

Autor: miki  22.10.2007

Ciasto pyszne, polecam.

Autor: olx  30.10.2007

Dokladnie. Tak sie robi dobre ciasto. Ja jeszcze dolewam troche piwa do ciasta. Pobudza drozdze do wzrostu i nadaje inny smak. Sami sprobujcie !

Autor: mła  02.11.2007

zobaczymy :) hehe

Autor: Rewen  03.11.2007

Polecam! Dziś zrobiłem samodzielnie(mam 15 lat:P) dwie takie porcje! Obie wyszły znakomicie :) (sos też był dobry) Ciasto bardzo łatwo się formuje i piecze się całość około 15 min! :) Ale ja zamiast jajka użyłem masła i też było smaczne. POLECAM!

Autor: renata  13.11.2007

po prostu znakomite, nie jestem tygrysem kuchni, a to ciasto w moim wydaniu było mistrzostwem świata tak w smaku, jak i w konsystencji. gorąco polecam, oby więcej tak miłych internautów dzieliło się doświadczeniem z nami:) pozdrawiam pana! :)

Autor: Madzik  16.11.2007

znam podobny przepis, tyle ze nie dodaje do ciasta zadnego tluszczu a zamiast wody daje mleko :) i kolejnosc troche inna: najpierw odstawiam troche mleka z drozdzami i cukrem, a potem dodaje reszte skladnikow. Pycha!

Autor: Martix  19.11.2007

zamiast sosu z koncentratu polecam wykonać sos z pomidorów z puszki + zioła (na dwie duże pizze) po prostu miodzio

Autor: sibeling  23.11.2007

Mistrzostwo świata! Lepszego ciasta jeszcze nie zrobiłem - a Ci ktorzy twierdza że jest nie dobre po prostu nie umieja robic pizzy

Autor: MT  25.11.2007

E... Andrzejek, mlotku intelektualny pewnie gowno potrafisz tylko zrobic. A twój iloraz inteligencji jest niewiele wyższy niż IQ komara dlatego nawet nie sprobowales wykonac tego przepisu (bo moglbys pomylic sol z maka) :) U...haha... A juz wiem dlaczego... Bo rozum z gownem na miejsca sie u ciebie zamienily.

Autor: Ola  26.11.2007

A czy blachę na ciasto wcześniej posmarować jakimś tłuszczem? Jeśli tylko mąką oprószymy blachę to łatwo będzie potem wyjąć pizzę?

Autor: deni  30.11.2007

Pizza super najlepszy przepis w necie . Ciasto rewelacja pulchne i delikatne . Przepis godny podziwu .

Autor: blondi  01.12.2007

własnie ją przygotowuje zobaczymy co z tego bedzie :D:D

Autor: Mariusz  01.12.2007

Ludzie kochani!!!!!!Pierwszy raz w życiu robiłem drożdżowe ciasto(jestem facetem mam 19 lat) DOskonały przepis ciasto rewelacyjny sos nigdy w zyciu nie zjem mrożonej pizzy:D:D:D:D

Autor: mizzy&vini  04.12.2007

Witam serdecznie! WIELKI POZYTYW!!! Wiele razy robiliśmy pizzę, jednak trochę się nam opatrzyła, więc wypróbowaliśmy nowy przepis i... PYCHA! Naprawdę jesteśmy mile zaskoczeni rezultatem! Ciasto rzeczywiście bardzo sprężyste i delikatne. Gorąco polecamy! Nasza rada - więcej soli (płaska łyżeczka) i trochę więcej oliwy (5 łyżek stołowych), bo robione z zachowaniem podanych proporcji, ciasto jest jak dla nas troszkę zbyt delikatne i troszkę za suche. Wychodzi naprawdę super! Inne rady: 1. nie dajcie ciastu zbyt długo wyrastać, bo będzie zbyt "chlebowate"; 2. nie smarujcie blachy oliwą, lecz tak jak w powyższym przepisie - obsypcie mąką; 3. nie pieczcie dłużej niż 12 minut, podany czas w zupełności wystarczy (nie będzie surowe), bo inaczej wyjdzie za suche. 4. zdecydowanie poczekać do 8 minuty z serem - warto! A to nasz przepis na sos: pół słoiczka koncentratu pomidorowego (np. pudliszki z ziołami - chyba, że znacie jakiś mniej kwaśny), 1/4 szklanki soku pomidorowego (najlepiej tymbark diablo, czy jakoś tak) płaska łyżeczka bazylii, płaska łyżeczka oregano, pół szczypty tymianku (chyba, że ktoś nie lubi, ale nie warto ryzykować z większą ilością), pół łyżeczki ziół prowansalskich, 2 szczypty soli, czubata łyżeczka cukru, 2 łyżki oliwy, trochę świeżo mielonego pieprzu (nie wiem dokładnie ile, ale kręcimy dwa razy młynkiem i jest ok :) ), pół płaskiej łyżeczki ostrej papryki w proszku, pół płaskiej łyżeczki słodkiej papryki w proszku. Wszystko wymieszać i gotowe! Jeśli ktoś lubi smak pizzy, a dokładnie sosu, z pizza hut, to polecam dodać do sosu odrobinę cynamonu lub gałki muszkatołowej. Dla smakoszy - proponuję w wolnej chwili wypróbować ciasto zgodnie z pierwotnym przepisem autora -sajjib, ale zamiast zwykłej mąki dać żytnią, i dodatkowo dosypać pół opakowania suszonego czosnku. SMACZNEGO!!!

Autor: mizzy&vini  04.12.2007

Hmmm, pizzę robi się szybciej niż pisze komentarze... :) Polecam przeczytać powyższy komentarz do końca!

Autor: gauri7  04.12.2007

Ciasto rewelka!!! Tylko rzeczywiście za mało soli w przepisie. Pozdrawiam > G - )

Autor: greta  10.12.2007

Witam! pół kostki drożdży to 50g mam rozumieć?????????????????????????????????????????????bo w sklepach są różne gramatury. dzięki za odpowiedź.

Autor: eva82  12.12.2007

Ciasto jest super, poprostu idealne . Dziekuje za przepis i pozdrawiam goraco:)

Autor: łakomczuszek  13.12.2007

właśnie czekam na moją pizze wszystko robiłem według przepisu (nie mogę się doczekać )

Autor: wiola  15.12.2007

właśnie z chłopakiem przygotowaliśmy pizze wraz z podanym sosem, po prostu super!!! polecam wszystkim i życzę smacznego

Autor: martynka  22.01.2008

Gotuję od 12 roku życia (obecnie mam prawie 18 :), ale takiego ciasta do pizzy jeszcze nie przyrządzałam. Zawsze "bawiłam się" z rozczynem drożdżowym. Ale już wiem, że to tylko strata czasu. Ten przepis jest doskonały - tylko wolę inny sos przygotować, choć podobny. Jeszcze raz bardzo wszystkim polecam. :)

Autor: hormi  01.03.2008

polecam:) ciasto wspaniałe jak nigdy:)

Autor: Justi  16.03.2008

wczoraj zrobiłam pizze wg wyżej podanego przepisu i wyszła super. Jedyny minus był taki, iż ciasto za bardzo wyrosło :| (dodałam 50 g drożdży) wiec następnym razem dodam ich znacznie mniej. Zamiast sosu, który został tu podany wykorzystałam gotowy sos pomidorowy z knorra. Pozdrawiam i życzę smacznego.

Autor: Eksterminator  13.04.2008

Mniam ;-) Ciasto gr8, ale trzeba je rozwałkować odpowiednio cienko (do pieczenia w tej temp.). Sos z pewnością można poprawić - często go robię na bazie Tabasco.

Autor: Mariusz  10.05.2008

Właśnie skończyliśmy jeść przepyszną pizzę. Kiedyś próbowałem robić jakieś pizze, ale nigdy ciasto nie udawało się, więc przez długi czas tego nie robiłem. To ciasto było wyśmienite. Wszystkie składniki wrzuciłem do miski, wymieszałem, a potem na stół i ugniatałem. Po 10-13 minutach ciasto było gotowe. Po 8 minutach w piekarniku posypałem serem i potem znowu 4 minuty zapiekałem. Po prostu REWELACJA!!! Wszystkim bardzo polecam. pozdrawiam

Autor: Piernik  13.05.2008

Doskonały przepis, szybki, prosty i tani, nie mam dużej blachy więc robię dwie tortownice :) super :D i sos też świetny! zamiast oregano i bazylii polecam kupić przyprawę do pizzy Prymat, za 1.15 w Leclerku, ma w składzie i czosnek, i oregano, i bazylię. Pyszunia...

Autor: benito  30.07.2008

sprawdzale tzn robilem rewelka naprawde proste a takie smaczne....pozdr.

Autor: Basia  28.08.2008

To jest naprawdę najlepsze ciasto na pizzę jakie jadłam. Kruche, miękkie i nawet na drugi dzień po podgrzaniu nie straciło na jakości. Rewelacja. Dzięki za przepis. Pozdrawiam

Autor: Nika  26.09.2008

Ciasto REWELACJA!!!!!!!! Oczywiscie smarowanie jajeczkiem tez bylo:P Sos troche zmienilam bo dodalam odrobine cieplej wody, duzo oregano i bazyli odrobine kucharka zamiast soli i zioła prowansalskie,polecam! PIZZA PALCE LIZAC!

Autor: mr.pizza  30.10.2008

OK!PRAWIE TAKIE DOBRE JAK U MAKARONIARZY!!!!POLECAM!!!

Autor: siscra  31.10.2008

kurde ziom weź dopracuj to troche bo musialam dodac jeszcze sporo mąki, żeby ciasto jakos odchodziło od ręki.czekam aż sie upiecze:)

Autor: fala  01.11.2008

przepis fantastyczny :)) polecam!!!!!

Autor: marta  15.11.2008

bardzo pyszne to ciasto rodzinka była zachwycona pozdrawiam

Autor: werasia  16.11.2008

Super ciasto wyszło wspaniałe;) takie pulchne a sos palce licac;)) naprawde superr pizzza;))

Autor: Prado  16.11.2008

Dobry przepis.

Autor: fifi  21.11.2008

aż mi ślinka cieknie, dzisiaj zrobie ją z moją córką:>

Autor: młode kucharki  27.11.2008

Dzisiaj po raz pierwszy w naszym szesnastoletnim życiu piekłyśmy pizze ;) Skorzystałyśmy z pana przepisu i pizza wyszla świetnie. Ciasto idealne, a do sosu doalyśmy więcej przypraw. Pyszne. Dzięki za przepis.

Autor: Pan_pizza  06.12.2008

Mam pytanko...Znalazłem na internecie inny pzrepis na pizzę....tam podaja że można dodać mleko i jajka..!! czy to będzie sie trzymac kupy? no i najważniejsze czy będzie smaczne? dziekuje i czekam na odpowiedz

Autor: ozzy  06.12.2008

właśnie robiłem to ciasto. faktycznie jak w przepisie bez mleka i jajek. tylko,że użyłem 40 dkg drożdży i po zalaniu wodą i dodaniu mąki i cukru wymieszałem to mikserem. ten zaczyn wyrósł aż sie pianka zrobiła i to dopiero dodałem do mąki potem oliwa. A sos jest ok. koniecznie cukier, bazylia i sporo oregano no i sól;) wystarczyło na blaszke w piekarniku. piekłem przez 11 min z serem edamskim. Polecam wszystkim.

Autor: Matt  10.12.2008

co wy macie do tego sosu... jest idealny... chyba ze wolicie jakis z vegetą jak na innych stronach podają hahahaha p.s. mam problem którą szynkę wybrać do pizzy żeby nie spaprać. Poprzednią robiłem z kurczakiem

Autor: Cynamonka  13.12.2008

Pizza jest wyśmienita!!!!!!!! Przepis rewelacyjny, prosty i szybki!! Dziękuję i pozdrawiam :)

Autor: Praaaaado  13.12.2008

Dobry przepis polecam

Autor: hannah  30.12.2008

ja robilam wczoraj, chyba najlepsza pizza jaka sama zrobilam a probowalam juz wiele wiele ciast.... Pan pizza jajek bym nie dodawala ale mleko mozesz wymieszac z woda, generalnie mleko i cukier wspomagaja wyrastaniu drozdzy dlatego sie je dodaje. pol paczki drozdzy to wg mnie tez troche za duzo, wystarczy troszke pokruszyc...

Autor: chojna  07.01.2009

Przepis na pizzę rewelacyjny!!!! Idealnie się wyrabia. Ja dałam niecałe pół kostki 100 gramowej drożdży. Mieliśmy znajowmych, któzy są smakoszami pizzy i się zajadali! Odnoście sosu polecam koncentrat pomidorowy firmy Dawtona- nie jest kwaśny. Polecam!

Autor: Paweł  08.01.2009

Ciasto rewelacyjne, rzeczywiście, jak pisze autor, kruche pulchne i cudowne :) Próbowałem kilkunastu przepisów, ale ten jest najlepszy i najszybszy. Pozwoliłem sobie wprowadzić małą modyfikację wyrabiania ciasta, co pozwala skrócić czas przygotowania ciasta z 10 do 3 minut, mianowicie użyłem najzwyklejszego na świecie robota kuchennego z nożami (a'la blender). Robiłem wszystko według przepisu autora, z tym, że składniki wymieszałem w robocie, co dodatkowo bardzo dokładnie wymieszało i rozdrobniło drożdże. Nastepnie dodałem wody i zwyczajnie zmiksowałem, a potem wyrabiałem przez parę minut. Pycha! Polecam!!!

Autor: mirasek  09.01.2009

mam pytanie do smakoszy pizzzy ..jak zrobis sos na pizze ale przed pieczeniem bo sie zabieram ..pozdro

Autor: fragles  12.01.2009

ciasto super ja dodaję mięso mielone i małą paczkę curry wimieszać podsmażyć wyłożyć na ciasto super polecam

Autor: kiwi xd:)......................  17.01.2009

nic sie nie udalo moze tylko sos

Autor: kiwi xd:)......................  17.01.2009

Autor: patka  18.01.2009

super i ciasto i sos tylko ja dodałam pół szklanki mleka i pół wody taki ulepszacz :p

Autor: patka  18.01.2009

mleko tak ale mała ilośc a jajek ja bym nie dodawała

Autor: kolkov  18.01.2009

pizza kox :) my dla urozmaicenia zapiekliśmy ser w brzegach także polecam polecam:)

Autor: Jola  23.01.2009

Przed chwilą zjedliśmy pizze wg podanego przepisu. Ciasto było wreszcie takie jakie byc powinno, chrupiace i cienkie. Inne przepisy niech się chowaja...polecam gorąco!!!

Autor: max  23.01.2009

super pizza

Autor: ola  01.02.2009

pierwszy przepis i pierwsza pizza w moim zyciu ciasto rewelacja choc moj maz stwierdzil ze troszke za slodkie no i faktycznie drozdze lepiej najpierw rozpuscic w wodzie :) pozdrawiam

Autor: ola  01.02.2009

pierwszy przepis i pierwsza pizza w moim zyciu ciasto rewelacja choc moj maz stwierdzil ze troszke za slodkie no i faktycznie drozdze lepiej najpierw rozpuscic w wodzie :) pozdrawiam

Autor: ILONA  04.02.2009

wszystko wyszlo ok ale ja polecam sos czosnkowy wlasnej roboty tzn śmietana sol pieprz czosnek i ja zawsze wkladam to wszystko w słoil i mieszam a efekt mmmm lepszy sos niz z pizzeri a pizza bomba sie udaala=]

Autor: tonetti  14.02.2009

negatywne opinie to chyba jakies niemrawki pisza.

Autor: Olla  16.02.2009

R E W E L A C J A!!! R E W E L A C J A!!!!

Autor: Olla  16.02.2009

a(c)ha! kwestia "ile drożdży". Ja dałam pół kostki Drożdży Babuni (z Biedronki) czyli ok.30 g i ciasto wyszło idealnie!

Autor: assia  18.02.2009

Właśnie jesteśmy po uczcie ;) Pizza rewelacja,ciasto delikatne i pyszne.POLECAM !!! Dzięki za doskonały przepis.

Autor: margolica  20.02.2009

Super! Przepis wypróbowałam kilka razy i jest extra! Ciasto nie wyrosło bardzo i o to mi chodziło! Polecam z czystym sumieniem!

Autor: szalona  23.02.2009

Witajcie chciałabym sie podzielić moim wymyślonym przepisem na ciasto do pizzy.....jak juz robię to z 6 kg mąki do tego daje30 dkg drożdży i 3 paczki ziół prowanalskich sól cukier i tyle ciepłej wody ile mąka wchlonie i nie dodaje tłuszczu i zawsze mi wyrosnie...po upieczeniu częstuję sąsiadów i mamy ucztę....

Autor: mloda  23.02.2009

Na 4 porcje hym ... to znaczy ze z tego mi wyjdzie 4 kawalki pizzy, 4 pizze, czy 1 wielka dla 4 osob. Jesli jedna to jak duza mam ja zrobic ( 30 cm?)

Autor: Ewa  24.02.2009

Ciasto rewelacja!

Autor: Marzena  24.02.2009

Hejka.:) Szukałam przepisu na pizze, którą się szybko piecze. Wszyscy znajomi mają przepisy na 30min. i więcej pieczenia więc postanowiłam zajrzeć do neta. Nigdy nie robiłam sama w domu pizzy. To był mój pierwszy raz :)) Jestem bardzo zadowolona z tego przepisu. Pizza a w szczególności ciasto ( bo o nie tu głównie chodzi) wyszło super. I bardzo dobry jest również przepis na sos. Zawsze będę korzystać z tego przepisu.** I nie rozumiem jak komuś mogło nie wyjść**. Pozdrawiam!! :))

Autor: lola  24.02.2009

Dużo osób robi jakieś ulepszacze jesli chodzi o sos. Według mnie sos jest extra. Nic dodac nic ująć. Pycha

Autor: ndb  27.02.2009

Bardzo dobra, łątw do zrobienia. Polecam

Autor: bonek  28.02.2009

jeszcze dziś spróbuję ciasta, zaś na sos polecam : - przecier pomidorowy(LIDL,PLUS) -2x05l, - zioła prowansalskie 2 łyżeczki, - oregano 2 łyżeczki, - sól,pieprz,cukier -do smaku, - odrobina czosnku suszonego , - papryka ostra -1/2 łyżeczki, -papryka słodka 1 łyżeczka, - parę kropli maggi, - koniecznie olej 50ml sos przygotowujemy 1-2godz. wcześniej, by zioła namokły. Sos rewlelacyjny do pizy, a po ochłodzeniu w lodówce dzieci uwielbiają go pić(często robię specjalnie do picia)

Autor: pati  28.02.2009

wlaśnie zrobiłam szkoda że autor nie napisał że wychodzi z tego gigantyczna porcja lub 2 duże pizze 4 porcje to chyba ze pizze dla dzieci takie sredniej wielkości to wtedy sie zgadza :))

Autor: MARTA  04.03.2009

CIASTO TOTALNA KLAPA, WYGLADA JAK MOZDZEK I ROZPADA SIE PODSZAS WALKOWANIA, WSZYSTKO BYLO WG PRZEPISU...

Autor: Ewa  04.03.2009

Właśnie robię ,jak posmakuję to napiszę, powinna być dobra pozdrawiam

Autor: M@dzi@lena-KG  07.03.2009

Skoro każdy tak zachwala to muszę koniecznie spróbować :) Chociaż robię swoim sposobem ciasto na pizze , ale w sumie zawsze można spróbować ... Pozdrawiam :)

Autor: bozenuchna  10.03.2009

Dzisiaj zrobilam pierwszą w swoim życiu pizze , jest rewelacyjna , pyszna , bardzo szybko się ją robi , ciasto super . Takie nawet we Włoszech nie jadłam, gorąco wszystkim polecam. POZDRAWIAM

Autor: Arecki  10.03.2009

Pół kostki przyjąłem jako około 50 gram. I u mni ewyszło ok

Autor: smakosz  11.03.2009

Ciasto rewelacyjne! No, chłopie, postarałeś się :o) Pierwszy raz w życiu zrobiłem pizzę i wyszła zaje...fajna :o)

Autor: nastii  12.03.2009

Super .Rewelka ,polecam

Autor: mistrz :P  13.03.2009

mam 11 lat i mi wyszlo :D bardzo fajne :P

Autor: sanklaed77  15.04.2009

Ciasto w piekarniku , wino na stole :) Czekam na ukochanego :) i zobaczymy . Pachnie pieknie , burczy mi w brzuchu . .......

Autor: kokolino  18.04.2009

tujówka ala katusta i jast git

Autor: kokolino  18.04.2009

tujówka ala katusta i jast git

Autor: monika  18.04.2009

CIASTO MOZE BYC, ALE NIE JEST JAKIES R E W L A C Y J N E!!!!! OSOBISCIE JADLAM SMACZNIEJSZE DOMOWE CIASTO,, SOS DOBRY ALE TROCHE MUSIALAM GO ZMIENIC POD SWOJ SMAK:))

Autor: monika  18.04.2009

CIASTO MOZE BYC, ALE NIE JEST JAKIES R E W L A C Y J N E!!!!! OSOBISCIE JADLAM SMACZNIEJSZE DOMOWE CIASTO,, SOS DOBRY ALE TROCHE MUSIALAM GO ZMIENIC POD SWOJ SMAK:))

Autor: Josie  22.04.2009

Przespis bardzo dobry. Polecam!

Autor: domka23  03.05.2009

Sos mi bardzo pyszny wyszedł. A teraz piecze mi się ciasto. Zapaszki są piękne więc myślę,że pizza mi pyszna wyjdzie.ale wszystko okaże się później. Po zjedzenia napiszę jeszcze jeden komentarz. Pzdr dla autora przepisu :)

Autor: asia  03.05.2009

MMMMMMM...pyszne..

Autor: joanna  07.05.2009

pychota.nie jadłam tak dobrej pizzy.dziękuję i pozdrawiam

Autor: goga  10.05.2009

SUPER przepis .Pizza przepyszna;)))

Autor: Jacek  15.06.2009

Mała poprawka z mojej strony. Ja nagrzewam piekarnik do 200 stopni i w takiej temperaturze piekę ok. 25-30 min. Oczywiście doglądam tego, aby się nie spaliło :o) Za pierwszym razem podkręcałem do 250 stopni, ale po próbach uznałem, że wystarczy na 200 i ździebko dłużej. Ocena ciasta i sosu: 10/10 I jeszcze coś. Nie należy chwalić sie tym przepisem znajomym, bo ja np. teraz nie mam zycia gdy ktoś przyjdzie. Musze robić tę pizzę... :o(

Autor: Hunter  18.06.2009

Właśnie zobiłem tą pizze i mam pytanie: niekeidy czuć było w cieście drożdze, jaka moze byc tego wina? Niedokładnie rozkruszone, za mało się piekła, czy za dużo drożdzy? prze upieczeniem zważyłem i było 20 dkg, nie za duzo?? Ogolnie ciasto świetne:)

Autor: Kami  22.06.2009

Ta Pizza jest PRZEPYSZNA!!!!!!!!! :p SUPER TEN PRZEPIS:)

Autor: marian  30.06.2009

Super przepis.P R Z E P Y S Z N E ciasto !!!!!!!!!!!!!!!

Autor: Virus  01.07.2009

Ciasto pierwsza klasa. Sosu nie robiłem bo mam własny przepis.

Autor: marika  11.07.2009

ciasto jest jakies dziwne dodalam wiecej oleju

Autor: marika  11.07.2009

ciasto wyszlo ladnie pachnie polecam

Autor: Kasia  14.07.2009

Ciasto wyszło super!!! Naprawdę polecam! Najlepszy przepis na ciasto do pizzy jaki znam!

Autor: agu92  16.07.2009

Ja również wypróbowałam i sądzę, że przepis zarówno na ciasto i sos jest rewelacyjny! Polecam wszystkim ;)

Autor: Damian  19.07.2009

Naprawde po wielu próbach ten przepis jest NAJ NAJ!!!!!!!!

Autor: Martuś i Monia  30.07.2009

pizza jest prześwietna!! wszyscy byli bardzo zadowoleni ;))

Autor: niko  06.08.2009

Ciasto przepyszne ;))) wszyscy w domu się nim zachwycali ;p polecam gorąco . ;)

Autor: niko  06.08.2009

Ciasto przepyszne ;))) wszyscy w domu się nim zachwycali ;p polecam gorąco . ;)

Autor: arturos  08.08.2009

Wspaniały przepis :> Dzisiaj upiekłem pizze i cala 3-osobowa rodzinka sie najadła :>

Autor: Kasiula  08.08.2009

POLECAM !! Ciasto super ... dotychczas próbowałam wielku ale to jest niebywałe ... mi wyszło cudowne ... wyrośnięte i lekko chrupiące ... jednym słowem BOSKIE !! Na marginesie im dłużej wyrabiane tym lepsze ... wodę radze da przegotowaną lekko ciepłą :)) i oczywiście niech sobie wyrośnie :)) Pozdrawiam i Dziękuję :))

Autor: Akasha  25.08.2009

Pizza jest zajebista!!! wszystko w przepisie jest prosto i fajnie napisane,nie ma zadnej filozofii,a pizza jest przepyszna,ciasto takie jakie powinno,ciesze sie bardzo,ze natrafilam na ta stronke,dzieki wielkie dla Autora :)

Autor: Puma xD  26.08.2009

;) To jest pierwasza moja udana pizza ;p W szystkim smakowało;)

Autor: vangocha  29.08.2009

jakims orlem kulinarnym to ja nie jestem tym bardziej sie ciesze ze mi tak super wyszla ;))) dziekuje za super przepis ;D

Autor: Iga  02.09.2009

Ciasto rewelacja.... super wszystkim smakowało a przepis poszedł w świat! Gratulacje zmysłu kulinarnego!

Autor: coghen  02.09.2009

nic dodac, nic ujac - rewelka ;]

Autor: SOS DO PIZZY  06.09.2009

Trzy ząbki czosnku pokrojone w plasterki podsmażyć na oliwie (oleju) dodać rozgniecione (tłuczkiem do ziemniaków) pomidory z puszki ewentualnie przecier pomidorowy. Wysmażać do opcjonalnej konsystencji. Pod koniec dodać sól, pół łyżeczki cukru oraz świeżą bazylię lub zioła prowansalskie. Ecco! :)

Autor: Pysia i tata  24.10.2009

Zrobiliśmy sos i ciasto, wszystko wyszło pyszne tylko troszkę nam się ser zarumienił ale już wiemy że posypać po ok 7 minutach. Jednak i moja córeczka i ja jesteśmy bardzo zadowoleni. a ciasta wystarcza na blachę wielkości całego piekarnika. Smacznego!

Autor: Gagatek  27.10.2009

R E W E L A C J A też troszke zmodyfikowałem ale niewiele:),5łyżek oleju i więcej soli,zostałem rodzinnym guru od pizzy,dzięki za ten przepis O WIELKI :)

Autor: Sebek  10.11.2009

Nareszcie znalazłem przepis na ciasto do pizzy właśnie o to mi chodziło. R E W E L A C J A. Dla osób które będą piec mała wskazówka - długo wyrabiajcie ciasto ja wyrabiałem jakieś 15 min. ręce opadały, ale naprawdę warto. POLECAM!!! Co do sosu, to robię swój więc nie wiem jak smakuje ten z ww przepisu.

Autor: monia  11.11.2009

witam!!! ciasto zaraz wypróbuje o ile mój małżonek kupi drożdże:)a mój przepis na sos:) jest taki pół słoiczka przecieru i trzy łyżki ketchupu odrobina wody tak by sos nie był za gęsty. Pół łyżeczki octu balsamicznego i ciemnego sosu sojowego nadają niesamowity smak i nie trzeba dodawać soli. Następnie przyprawy: oczywiście bazylia bez niej ani rusz, zioła prowansalskie i tymianek moja ulubiona przyprawa ostatnio, a jak pięknie pachnie dodaję też nie wiele curry i pieprz ostatnio do wszystkiego prawie dodaje przyprawy z knorr (i nie jest to reklama)z suszonymi pomidorami bazylią i czosnkiem naprawdę nadaje i sałatkom i mięsom niepowtarzalny smak. Niestety nie należy do najtańszych:( dodaję też pół łyżeczki miodu:) tak miodu takiego jaki mam akurat w domu. No i na koniec oczywiście czosnek zwłaszcza zimą no i zwłaszcza teraz jak nas tymi grypami straszą. nie zastąpi to olejku z drzewa herbacianego ale ten raczej tylko do użytku zewnętrznego bo bardzo gorzki :) naprawdę pyszny no i zdrowy:)

Autor: Gosi@rti  11.11.2009

Naprawdę najlepsze ciasto na pizzę:):) po raz pierwszy piszę komentarz do jakiegokolwiek przepisu, ponieważ jestem bardzo wdzięczna za ten przepis. Wiele razy próbowałam różnych przepisów, jednak ten pobił wszystkie. Ta pizza po prostu wychodzi mi za każdym razem i jest cudowna, taka jak ma być! Ciasto jest rewelacyjne! bardzo dziekuje za przepis i pozdrawiam autora!!!

Autor: angela  12.11.2009

Pizza rewelacyjna! Robiłam pierwszy raz i wyszła super. gorąco polecam. Już nie będę wydawała pieniędzy na pizze z pizzeri. Wolę tą:)

Autor: angela  12.11.2009

Pizza rewelacyjna! Robiłam pierwszy raz i wyszła super. gorąco polecam. Już nie będę wydawała pieniędzy na pizze z pizzeri. Wolę tą:)

Autor: jerzy  13.11.2009

bardzo dobry przepis wszystko idealne najprostsze rzeczy są najlepsze.szacunek dla autora.

Autor: wariat  14.11.2009

zajefaje suuuper nie moge sie nadziwici

Autor: rogerek20  15.11.2009

A ja tą pizze robiłem wczoraj i hujnia wielka a nie pizza. Dziadostwo jak niewiem .Jadłem lepsze.

Autor: gonia  15.11.2009

wyszła mi rewelacyjna tylko czas rzeczywiści tak jak podany wystarczy za drugim razem sie zagapiłam i za długo trzymałam lepsza była po 20min

Autor: Monika  19.11.2009

Sluchajcie ta pizza to rewelacja naprawde!!!!Wlasnie zjedlismy calutką i powiem tylko tyle OBŁEDNA JEST!!!!!!nic dodac nic ujac.Ja posmarowalam zwyklym ketchupem ale wierzch posypalismy suszona bazylia NIEBO W GĘBIE BRAWO DLA POMYSŁOSDAWCY!!!

Autor: noname  21.11.2009

Przejebany przebis. Ciasto proste, szybko sie robi i do tego naprawde zajebiste. A jak komus nie wyszlo to wspolczuje ze tak prostej rzeczy nie potrafi zrobic. Co do sosu to nie wiem jak smakuje bo nie robilem, mam swoj przepis na sos.

Autor: lila  28.11.2009

Dzięki za przepis jest naprawde super!!!

Autor: Magdalenka  01.12.2009

Nie ma możliwości aby komuś to ciasto nie wyszło, robiłam je wczoraj i bardzo smakowało mi oraz mojemu partnerowi. A mój przepis na SOS: do miseczki wkładam cały słoiczek koncentratu, dolewam wody aby nie był taki gęsty, oregano, bazylia, sól i pieprz, dodaję również odrobinę czosnku i wyciskam do niego cytrynę.

Autor: slavko  05.12.2009

LUDZIE WRESZCIE TO JEST TO CIASTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: Gocha  06.12.2009

Zlikwidujcie te reklamy, przez które nie można odczytać przepisu!

Autor: evilgirl  29.12.2009

ciasto rewelacja!!!!

Autor: eliz  30.12.2009

Wspaniałe ciasto! za każdym razem udane!!

Autor: mario  02.01.2010

SOS - ja wykombinowałem go z pomidorów Tne je na kawałki i do garka troszkę pogotuje a potem przez sitko do miski reszta bez zmian a kwas z koncentratu jest przeszłością

Autor: janette76  04.01.2010

polecam przepis-dobre ciasto ;)

Autor: Czarna25  08.01.2010

Hmm,jak czytam te wszystkie wypowiedzi,to się zastanawiam czy jutro na obiad nie zrobić:)Myślę że wyjdzie rewelka:}Pozdrawiam i życzę smacznego!!!

Autor: laser  10.01.2010

Super przepis. Chwila moment i pizza zrobiona. Rewelacyjnie szybkie i pyszne danie. Polecam :)

Autor: egon  13.01.2010

wlasnie zona robi tą pizze, pózniej napisze czy warto sobie nią zawracać fujare...

Autor: partisan76  14.01.2010

Witam Ciasto jest SUUUUUUUPER - mistrzostwo swiata! Mam tylko 2 uwagi - wyrabiac, czyli gniesc ciasto trzeba NAPRAWDE 10 minut, oraz - wyrobione ciasto rosnie W PIEKARNIKU az ten nagrzeje sie do 200st (ja tak zrozumialem ten przepis i wychodzi super - znajomy zrozumial, ze ciasto rosnie sobie z boku az piekarnik bedzie mial 200st nic mu nie wyszlo - przypuszczam, ze ten sam problem mial pan z 1 komentarza ) No i z tego przepisu ja robie 2 pizze na cala blahe, bo lubie cienkie ciasto. Ale wtedy drobna modyfikacja - wstawiamy ciasto do piekarnika na rosniecie i wyciagamy tuz przed tym jak osiagnie 200st - kiedy stanie leciutko brązowe - wtedy jest ładnie "popuchnięte" kruche, lekko chrupiące - super. Generalnie przepis doskonaly - pizza zaczela byc daniem, ktore robi sie szybciej niz pisze komentarz, jak ktos zauwazyl (a pisze dosc szybko :D

Autor: Beata  17.01.2010

super ciasto robiłam już parę razy wszystkim smakuje

Autor: Ricoo  20.01.2010

Wiele ciast na pizzę przetestowałem, ale powiem jedno: ten najprostszy jest najlepszy. Po prostu rewelacja.

Autor: kasiunia  22.01.2010

A ja nie polecam tego przepisu mi tez wyszedł zakalec i musielismy jeść samą górę.

Autor: eliz  24.01.2010

ZA KAŻDYM RAZEM JEST PYSZNE!! ALE TRZEBA WYRABIAĆ Z ZEGARKIEM W RĘKU 10-15MIN :)

Autor: dorota  26.01.2010

juz kilka razy robilam pizze wg tego przepisu i pyyyyyyyyyycha, a dzis probuje z maka pelnoziarnista i zobaczymy, ale nie moze byc inaczej...

Autor: alti  27.01.2010

pizza naprawde rewelacyjna sos to samo jak sie go dobrze przyprawi a cisto o ile zostanie to wykozystuje do zrobienia buleczek wychodza super. pozdrawiam

Autor: KAIWOS  30.01.2010

Ciasto ekstra wszystko wyszło. Polecam bardzo smaczne.

Autor: pafcio  06.02.2010

ZDECYDOWANIE POLECAM CIASTO typowe na pizze tego wlasnie szukalismy. DZIEKI

Autor: Ewunia:)  13.02.2010

:) zacznę od uśmiechu - niech Ci Bóg wynagrodzi za ten przepis!:D :D :D Ciasto wyszło świetnie (nawet lepiej niż w niektórych pizzeriach). Dzięki!

Autor: xoxo  16.02.2010

ile gram tych drozdzy ma byc;>

Autor: Dżasta  18.02.2010

Rewelacja 1!!! Polecam ten przepis !! Na prawdę pyszne (((:;

Autor: zgon81  19.02.2010

Rewelacja! Polecam każdemu - sos i ciasto wyśmienite... już nigdy nie będę zamawiać gotowej :)

Autor:  24.02.2010

To prawda, ciasto jest rewelacja :) Chociaż nie ma odpowiedniego koloru, bo jest blade, to i tak jest pyszne :)

Autor: minika  26.02.2010

Wyszło wspaniale!! ciasto rewelacja! szybkie i przepyszne :) od dziś będę zawsze stosowała ten przepis:) Sosu nie sprawdzałam :))

Autor: Madziulka  13.03.2010

Witam wszystkich :) Taka mała sprawdzona rada: Aby cisto sie nie przykleilo do formy lub blachy, wystarczy posmarować margaryną blache lub olejem czy oliwą jak kto woli i posypać bułką tartą :) ja tak robi zawsze i dziala:)

Autor: Aga  15.03.2010

Ciasto na pizze rewelacja wreszcie smakowało moim domownikom :) Mam pytanie chciałam zrobić 2 pizze z podwójnych składników i mam pytanie czy w piekarniku upieką się równomiernie 2 duże blachy???Może mam włączyć termoobieg i skrócić czas pieczenia???Jak ktoś ma sprawdzone skladniki na pizze owoce morza to bardzo proszę o przepis :)

Autor: Darek  24.03.2010

bardzo pyszne ciasto dzieki za przepis prosze o wiecej takich pysznych przepisow:P

Autor: Maksym  27.03.2010

Zajebiste ciasto. Pyszne i w dodatku szybko i latwo sie robi. Moje co prawda prawie nie rosnie, bo nie zostawiam w cieple na dlugo, ale wlasnie takie bardziej mi smakuje.

Autor: Madzia  29.03.2010

Pyszne ciasto, pierwszy raz smakowała mi pizza, którą sama zrobiłam.

Autor: Patrycja Furmaniak  11.04.2010

Boszzzz... CIASTO BOSKIE !!! Zrobiłam calzone i wyszło jak z lepszej pizzerii :D Dzix

Autor: ewa  12.04.2010

DLA MNIE NIC SPECJALNEGO, CIASTO WYSZLO JAK BULKA DROZDZOWA A NAJLEPSZA PIZZA TO CIENKIE CIASTO....NAPALILAM SIE ALE NIESTETY NIC WYJATKOWEGO ;/

Autor: Krzysztof  16.04.2010

Rewelacja. Ciasto po wypieku miało 3-4mm. Lepsze niż firmowe. Zrobiłem 2 pizze i znikły w mgnieniu oka. Wszyscy konsumenci zachwyceni!!

Autor: paola  23.04.2010

Pyszne ciasto:)trochę się obawiałam co to wyjdzie ale jestem zadowolona:)polecam:)

Autor: by Renia  25.04.2010

mam nadzieje że będzie dobre???!!!!!!

Autor: damian  29.04.2010

Dzisiaj zrobilismy pizze z tego przepisu i naprawde ciasto godne polecenia :) Zgadzam sie tez z komentarzem mizzy&vini, ze ciasto wychodzi dosc delikatne i suchawe, wiec nastepnym razem tez dam wiecej oliwy. Patent z maka na spod jest bombowy i wszystkie sposoby z oliwa sie kryja - do tego ciasta po prostu podsypanie blachy maka w zupelnosci wystarcza i jest git, w dodatku pozniej ciasto jest od spodu troszke 'umączone', co tez nadaje delikatnie 'swojski' smaczek ;-) Co do drozczy - dalem 5 dag z lekka nuta nieufnosci (w poprzednim przepisie tez mialem 5 dag na 2 szkl maki), ale nawet przy bardzo duzej ilosci skladnikow ciasto wyroslo i nie bylo zakalca, a nie zostawialem do wyrosniecia dluzej niz 5 minut po rozciagnieciu na blaszce. Serek po 8 minutach obowiazkowo!!! :) POLECAM

Autor: marek  07.05.2010

Chcialbym upiec ta pizze ale nie rozumiem kilku rzeczy: 1. "... niech sobie kilka minut rośnie jak chce." - gdzie w piekarniku? 2. "Ja je tak trzymam aż piekarnik ma 200 stopni (ma mieć 250) ..." - wkladać ciasto do piekarnika ustawionego na 250 stopni jak jest nagrzany do 200 stopni? 3. "... i dopiero wtedy smaruję brzegi jajkiem." - samym bialkiem czy rozbeltanym jajkiem? Liczę na rozwianie moich watpliwosci skoro tak wielu z Was juz to upieklo :) Pozdrawiam.

Autor: pomocnik  07.05.2010

1 - ugniatasz, włączasz piekarnik, odstawiasz ciasto na bok na blachach, rośnie sobie, piekarnik osiąga 200st, wtedy wkładasz pizzę. Rośnie na blachach na stole, nie w piekarniku. 2 - ja tam wkładam i piekę w 200st, nie potrzeba mi 250. 3 - samym żółtkiem są złociste, samym białkiem są... OK, "wybełtane"? Pewnie jeszcze lepsze. Próbuj, pół tak, pół tak i będziesz wiedział na przyszłość :) Ja w ogóle nie smaruję, bo tak lubię :) Ciasto na prawdę pychota!!!

Autor: marek  07.05.2010

Dzięki, jutro spróbuję :)

Autor: Alex  24.05.2010

Pierwszy raz robiłem pizze i wyszła super. Ciasto rozpływa się w ustach. Powinna wyjść każdemu, jak mi wyszła a mam 14 lat ;)

Autor: ewaski  25.05.2010

Witam!!! własnie zrobiłam pyszne ciasto na pizze CO PRAWDA PIZZY HUT NIE POBIJE BO TAM SA CIASTA Z TOREBEK ALE NA WARUNKI DOMOWE JEST SUPEROWE!!!, Zrobiłam z połowy składnikow bo na mniejsza blaszke ale oleju i soli tyle co na całość..Nie wierzyłam że bedzie takie dobre.Zawsze jak pieklam to dół byl tak twardy ze trzeba było wywalić, A tu prosze mozna !!!! Dodam że dałam na góre mięso mielone wczesniej podsmażone z cebulką, ser...dużżżoooo ssssssseeeeerrrrrrrrraaaaaaaa i oliwki no i potem juz tylko sosik czosnkowy z jogurtu nat i majonezu i czosnku i pękam taka jestem najedzona, 2 synusiów tez zjadlo ze smakiem (2 latka i 7 lat). Acha gdy wyrobiłam ciasto i rozwalkowalam dałam na blaszke ( boki posmarowalam bialkiem)i wstawiłam do piekanika wtedy dopiero właczylam piekarnik na 250st. i po ok 6-7 min wyciagnelam posmarowalam sosem nalożylam składniki i teraz dopiero nastawilam minutnik na 12 min. 4 minuty przed koncem nałożylam ser duzo seraaaaaaaaaa. SPRÓBUJCIE BO WARTO

Autor: Mirek  02.06.2010

Jak powiedziała moja żona..."EKSTRA jest to ciasto"

Autor: marinata  14.06.2010

polecam nawet dla poczatkujacych! pycha :)

Autor: anitka  10.07.2010

REWELACJA!!!!! Ciasto do pizzy wychodzi super, w smaku niczym świeża, chrupiąca bułeczka. Ja zrobiłam z połowy porcji na okrągła tortownice. Najważniejsze to, to że czas wykonania całości jest bardzo krótki, nie trzeba czekać na drożdże. O to mi najbardziej chodziło. Dziękuję za przepis. Polecam wszystkim.Smacznego

Autor: karolicia  22.07.2010

Świetny przpis... :) Nawet przyszłej teściowej smakowało... ;D :D :D

Autor: Madzia  29.07.2010

Dwa lata temu dorwałam ten przepis i jest świetny! Przy każdej mozliwej okazji z niego korzystam :)) i jest mniammmmm pizza :))

Autor: Pizzaa  03.08.2010

Najlepszy przepis na pizze jest na portalu http://www.przepis-kulinarny.pl/przepis-na-pizze.php tam są przepisy na pizze ja sobie najbardziej cenię PIZZĘ KLASYCZNĄ, szczegółowy opis i po komentarzach też widać, że jest super.

Autor: Pizza  03.08.2010

Najlepszy przepis na pizze jest na portalu www.przepis-kulinarny.pl/przepis-na-pizze.php tam są przepisy na pizze ja sobie najbardziej cenię PIZZĘ KLASYCZNĄ, szczegółowy opis i po komentarzach też widać, że jest super.

Autor: wampirek  04.08.2010

pizza jest poprostu przepyszna moim dzieciakom i ich koleżankom i kolegom smakowała tak że po prostu aż miło było patrzeć jak się zajadają ja do sosu dodaje jeszcze paprykę słodką lub ostrą jak kto woli na prawdę pizza lepsza niż gdziekolwiek jadłam POLECAM!!!!!!!!

Autor: Małgocha  11.08.2010

przepis wspaniały, z tym, że ja do ciasta dodaję czosnek mielony, gałkę, i trochę ziół np bazylii. Wtedy jest aromatyczne i pachnie z daleka. Pozdrawiam i polecam

Autor: moniqe  13.08.2010

pizza pyszna! już tylko z tego przepisu korzystam! dzięki!

Autor: dupa  24.08.2010

jest ohydna!!! jest ohydna!!

Autor: _erka_  01.09.2010

ŁaŁ ile komentarzy :) Szczerze napiszę, że nic nowego bo nigdy nie znałem innego przepisu na ciasto i na sos - ale uwagę przyciągnęła technika - rośniecie ciasta w piecu oraz późny ser :) pizza zawsze była dobra ale sądzę, ze dzięki temu przepisowi będzie idealna... pzdr

Autor: gosia  07.09.2010

ciasto rewelacja ...lepsze niz w pizzeri polecam!!!

Autor: Robson  17.09.2010

Ciasto rewelacja ...lepsze niż w pizzeri polecam!!! SZEF KUCHNI POLECA ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! RW : - )

Autor: dziurkacki  17.09.2010

Ciasto pyszne ! Od dawna szukałem takiego przepisu. Jeśli ktoś lubi cienką pizze to składników wystarczy na dwie blachy. Osobiście dodałbym tylko trochę więcej soli.

Autor: GrzegorzSD  20.09.2010

Właśnie będę tą pizzę (ciasto) wkładał do piekarnika za parę min. - zobaczymy co z tego wyjdzie...

Autor: ewa  26.09.2010

POLECAM TEN PRZEPIS PIZZA JEST WSPANIAŁA:)POZDRAWIAM

Autor: Gosia  21.10.2010

Od kiedy znalazlam ten przepis pizze robie sama -Jest SUPER !!!

Autor: tisane  24.10.2010

Właśnie ją robię , już pachnie :)

Autor: schibi  28.10.2010

najgorsze jest to ze o tym iz ciasto ma rosnac w piekarniku dowiedzialem sie juz jak wlozylem wszystko do piekarnika!! czy autor nie moze pisac dokladniej?!! ciekawe jak wyjdzie. mam nadzieje ze w miare bo dodalem sporo dodatkow. panie autorze!! wez sie pan ogarnij i pisz dokladniej. ja jestem nauczony ze ciasto sobie rosnie na zewnatrz nie w piekarniku a tam nigdzie nie pisze ze w piekarniku!!

Autor: Tomuś  29.10.2010

Ludzie! Zajebiste :D ciasno mniam :) ale sos zrobiłem sam ;)

Autor: Patka-Łopatka  01.11.2010

Super przepis! Pizza jest pyszna!

Autor: sierżant  20.11.2010

ciasto jest super, innego juz nie robie na pizze dzisiaj tez wieczorkiem bedzie... robie juz przeszlo rok- zawsze wychodzi SMACZNEGO....

Autor: asd  22.11.2010

a jaka ta make???

Autor: Karolina  29.11.2010

A ja własnie zrobiłam i się udało znakomicie :) POLECAM wszystkim ten przepis.

Autor:  08.12.2010

Prosto szybko i pysznie :) Udała się w 100%

Autor: serus  08.12.2010

super

Autor: soniczka  19.12.2010

Ciasto WYCZES nie jadłam lepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: Paulina  30.12.2010

bardzo dobra pizza i pycha ciasto wyszła bardzo dobrzeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!mniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: Ania  30.12.2010

pizze robię czwarty raz za każdym razem wychodzi, pięknie rośnie i jest smaczna. sos robię z pomidorów w puszce i przecieru ;) ale to wg upodobań. ;-)

Autor: Robunio  03.01.2011

Robiłem dzisiaj, naprawdę rewelacyjna polecam!!!

Autor: Ewa  14.01.2011

Super przepis!!! Pycha!!!

Autor: gienka  20.01.2011

CIASTO REWELACJA DŁUGO SZUKAŁAM TAKIEGO PRZEPISU!

Autor: KAsia  21.01.2011

Robiłam je 3 dni temu. Ciasto jest super. Śmiało polecam każdemu. Jesli macie funkcje "pizza" w piekarniku to trzeba uważać, bo wtedy szybciej się przypieka ale za to można wcześniej dać składniki na górę. Mąż powiedział żebym już zawsze takie ciasto robiła :)

Autor: mimi  22.01.2011

przepyszne i kruche. jeśli chcecie kruche ciasto musicie dłużej piec i zrobić cieńsze ciasto. pozdrawiam

Autor: katerina  24.01.2011

Pizza jest w piekarniku , wygląda i pachnie rewelacyjnie :) Ja zrobiłam podwójną porcję na dwie blachy . Jak upiekę to dam znać , obawiam się tylko czy nie przesadziłam z ilością składników ;) ciasto wyrabiało się rewelacyjnie i bardzo szybko rosło :)

Autor: martynika  25.01.2011

Ciasto rewelacja z powodzeniem wystarczy na dwie porcję... POLECAM

Autor: haaaaaaaaaaaaaaa  29.01.2011

super będe robiła

Autor: Wojciech  01.02.2011

Pracuję w pizzerii włoskiej Italiana którą prowadzi Włoch ja jestem w niej pizzer-manem. W piekarniku nigdy nie wyjdzie taka pizza jak w pizzerii do tego potrzeba pieca węglowego i bardzo wysokiej temperatury której nie uzyskacie w piekarniku domowym ale i tak wyjdzie dobra domowa pizza zbliżona do pizzy z pizzerii i o wiele lepsza niż mrożonka. Przepis jest bardzo łatwy proszę bardzo, jest to przepis na pizzę do zrobienia w piekarniku domowym nie ten z mojej pizzerii. 2 szklanki mąki pszennej łyżeczka masła pół torebki drożdży instant pół łyżeczki cukru i soli dolewamy ciepłej wody i zagniatamy tak aby ciasto nam się nie lepiło do rąk potem odstawiamy do urośnięcia ok 30 min. Formujemy jeden wielki lub dwa mniejsze placki, smarujemy sosem ( przecier pomidorowy + rozgniecione 2 ząbki czosnku, cukier i sól do smaku). Posypujemy serem mozzarella nie jakimś edamskim czy innym wynalazkiem, ser dajemy pod składniki aby nam się nie spiekł a składniki ładnie się upieką i nadadzą naszej pizzy aromatu. Żadnych składników wcześniej nie dusimy, smażymy tylko dajemy surowe tak aby powstała na serze jedna warstwa składników inaczej nam się nie upieką. Pizzę posypujemy solą bazylią oregano. Wcześniej nagrzewamy piekarnik na maksa przez jakieś 15-20 minut i wstawiamy pizzę na jakieś 10- 20 minut, musimy cały czas kontrolować aby nam się nie spiekła.

Autor: Damian  02.02.2011

Super Wyszła Bardzo dobra Dzięki wielkie za przepis :)

Autor: dumny ojciec  05.02.2011

a Ja daje jajko, czosnek,czekam jak wyrośnie i zamiast wody mleko i dzieciaki mówią ze jest super .Córka wróciła ostatnio z pizzerii i powiedziała tato twoja pizza jest najlepsza!!!

Autor: ankaka  07.02.2011

Witam Naczytałam się komentarzy i muszę spróbować. Kucharka ze mnie żadna i dlatego mam prośbę: Czy ktoś doświadczony (a najjjlepiej Autor przepisu) może jeszcze raz zamieścić tu ten cudowny przepis, z poprawkami? Bo gdzieniegdzie w komentarzach było więcej oleju, mniej drożdży, więcej soli, a jeśli chodzi o czas pieczenia i moment wkładania do piekarnika to już kompletnie nie mam pojęcia :D Będę dozgonnie wdzięczna :) amatorka

Autor: Ila  07.02.2011

Najlepsze ciasto jakie robiłam ;)) Polecam!!

Autor: ankaka  07.02.2011

Zrobiłam. Tyle, że zamiast 50 g dodałam 30 g drożdży, oleju 5 płaskich łyżek i soli płaską łyżeczkę. Drożdże rozmieszałam najpierw w letniej przegotowanej wodzie ze szczyptą cukru. Cukru - symbolicznie, tylko dla drożdży. Ser położyłam zaraz na sos (czyli na spód) i bez wstępów wsadziłam ciasto do nagrzanego na maxa piekarnika na 20 minut. (Piekarnik mam zwykły, bez bajerów i dość ciężko się w nim piecze). Wyszła pycha. Po prostu smak pizzy. Ciasto na wierzchu mięciutkie i puszyste, od spodu chrupiące i aromatyczne. Dodatki - oczywiście według uznania, ale aromatyczna salami to jest to! Na wierzch pieczarki i piórka cebulowe. Nie obsypywałam po wierzchu serem. Odrobinę posoliłam pieczarki. Zjedliśmy we trójkę prawię całą na raz:) Przepis naprawdę prosty, nawet dla takiego lewusa do pieczenia jak ja. Dziękuję i polecam :)

Autor: monia  07.02.2011

Przepis jest rewelacyjnie prosty, smaczny i szybki. Szczerze wszystkim polecam ( jestem taką przedziwną kobietą, która wręcz nienawidzi kuchni, a lubi majsterkować i robić tam takie nie "babskie rzeczy", więc jakikolwiek nieudany przepis momentalnie mnie zniechęca, ale ten przepis po prostu aż zaprasza do kuchni) Koniecznie wypróbujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: Sylwia  15.02.2011

wracam z pracy i od razu biorę się za robienie tej pizzy:) mam nadzieję, że mi wyjdzie, bo takie beztalencie kulinarne ze mnie jest że szok :)) już raz zrobiłam pizze z innego przepisu, dosyć podobnego i oczywiście nie wyszło:/ ale jak to mówią, jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz:):):) dlatego idę próbować dalej:)

Autor: ania  19.02.2011

Zrobiłam :) i jestem zachwycona...pyszna; moje dzieci stwierdziły,że takiej pysznej jeszcze nigdy nie jadły :)

Autor: miśka  26.02.2011

właśnie robię musi wyjść !!!

Autor: duszyczka  26.03.2011

Ciasto niesmaczne,bo identyczne jak te w kupnych pizzach.

Autor: Majta  27.03.2011

Świetna! Prosta i smaczna, nawet można ją zjeść zimną następnego dnia!

Autor: Przemo  31.03.2011

Palce lizac jaak cała rodzinka sie zleciała to został mi tylko malutki kawałeczek ale ciasto mega dobre ;)) polecam na pizze czerowna cebule hehe :D

Autor: Lukasz  08.06.2011

"Prawdziwe włoskie ciasto"? Byliście kiedyś we Włoszech? Tam ciasto do pizzy jest cieniutkie, w ogóle nie wyrośnięte, i z tego też wnioskuję (może się mylę, ale nie sądzę), że NIE MA W NIM ANI GRAMA DROŻDŻY. Właśnie próbuję znaleźć przepis na takie ciasto, ale na razie klapa - w Polsce po prostu nie robi się z tego co widzę takiej pizzy :(

Autor:  14.06.2011

właśnie upiekłam pizze z tego przepisu.Myślałam że ciasto wyjdzie pulchne ale jest zbite, a sos taki sobie troszke wyszedł kwasny to chyba zależy od przecieru pomidorowego.Ale nie jest takie złe, szybkie i mało przy nim pracy.

Autor: kiki  16.06.2011

Moja córka 10 letnia robi 2 raz tą pizzę i wyszła!Ja robiłam raz

Autor: Ola  03.07.2011

Ja też się przyłączę do grona osób zadowolonych z przepisu. Pizza wyszła bardzo smaczna. Z ww. porcji przygotowałam ciasto na dwóch dużych blaszkach.

Autor: bako  17.07.2011

nie no rewelka ciasto super,tego szukałem,

Autor: Kasia  22.07.2011

Super!!! To najlepszy, najprostszy i najszybszy przepis na pizzę jaki kiedykolwiek robiłam. Zawsze wychodzi i jest pyszna ;))) POLECAM!!!

Autor: Bob  24.07.2011

Zrobiliśmy dzisiaj pierwszy raz pizzę wg. przepisu sajjib, ale na bazie przennej mąki razowej ... Ciasto wyszło pyszne, sos na bazie pomidorów w puszcze zakupionych w Lidlu (bez skóry, pokrojone, "do pizzy") - warto odparować na patelni. A to co na cieście oprócz sosu to rozpusta, bo ciasto samo w sobie jest pyszne ...

Autor: kla  13.08.2011

pychotka:)

Autor: agnieszka  25.08.2011

pycha, cud miód. dodalam tylko łyzke oleju wiecej bo mi sie kelilo do rąk. pychaaaa

Autor: agnieszka  25.08.2011

pycha, cud miód. dodalam tylko łyzke oleju wiecej bo mi sie kelilo do rąk. pychaaaa

Autor: any  16.09.2011

znakomity przepis, gorąco polecam!

Autor: Monika  23.09.2011

rewelacja!

Autor: olka  11.10.2011

genialne... serio... za kazdym razem wychodzi przepysznie ... xd

Autor: mari  22.10.2011

ala to ciasto to cienkie czy grube ????

Autor: goska  15.11.2011

super przepis: łatwy i pizza bardzo smaczna pozdrawiam!

Autor: krytyk  15.11.2011

lipaaaaaaaaa

Autor: crunch  22.11.2011

co do sosu polecam passate czyli tarte pomidory taki przecier do tego tylko bazylie i oregano i pycha :)

Autor: juju  22.11.2011

swietny przepis wyszla przepyszna pizza! a musze dodac ze zwykle za nia nie przepadam

Autor: kasjopeja  25.11.2011

bajera!:) pychoooootttka tylko też zamiast przecieru polecam pomidory tak sie najadłam że ledwo żyje... wiem to grzech ale pizza była tego warta:D :)

Autor: maja  27.11.2011

zajebiste

Autor: patyczarka ;-)  13.12.2011

Ciasto jest super sama je piekę, a mam dopiero 10 lat :))) He heh he :) ......serio....mniam :)

Autor: aura123456  21.12.2011

Cudowny przepis na ciasto. Próbowałam już wielu przepisów ale ten bije wszystkie na łopatki :-) Dziękuję :-D

Autor: Nikmona  31.12.2011

robie z tego przepisu pizze juz kilka lat i jest najlepsza!! lubie cienką więc z tego przepisu wychodzi mi więcej :) no i drozdze to w wodzie rozpuszczam, ciepłej i wtegy git malina cud miód ;)

Autor: Ewela  14.01.2012

2 h temu zrobiłam pizze z tego przepisu - REWELACJA!!!!! oto mi właśnie chodziło i tego szukałam!! :) ps: Zostały już tylko 2 kawałki ;p;p

Autor: pafcio  19.01.2012

właśnie się piecze!!! Robimy ją od dawna, zawsze się udaje, jest przepyszna i zarazem prosta w wykonaniu. Dodatki takie na jakie mamy ochotę, ale nie za dużo bo będzie "mokra". Pieczarki proponuje podsmażyć na patelni aby były mniej wilgotne. pozdrawiam i życzę smacznego :-)

Autor: Iza  19.01.2012

To może i fajny przepis, ale wcale nie taki prosty kiedy trzeba wyrabiać ciasto 10 min. i strasznie dużo drożdży nic dziwnego że bez zaczynu ciasto rośnie. Na 3 szklanki mąki wystarczy połowa drożdży świeżych i wcale nie trzeba tak długo wyrabiać. I kto smaruje ciasto do pizzy jajkiem!!! to już przepraszam, ale bzdura. Piec trzeba w 250oC przez 6-7 min i wtedy ciasto jest chrupiące i pyszne.

Autor: Iza  19.01.2012

To może i fajny przepis, ale wcale nie taki prosty kiedy trzeba wyrabiać ciasto 10 min. i strasznie dużo drożdży nic dziwnego że bez zaczynu ciasto rośnie. Na 3 szklanki mąki wystarczy połowa drożdży świeżych i wcale nie trzeba tak długo wyrabiać. I kto smaruje ciasto do pizzy jajkiem!!! to już przepraszam, ale bzdura. Piec trzeba w 250oC przez 6-7 min i wtedy ciasto jest chrupiące i pyszne.

Autor: supersylwiax  23.01.2012

zrobilam i wyszlo bardzo dobre ciasto na pizze ;)

Autor: kamilJHP  26.01.2012

kozacki przepis!POLECAM!

Autor: ad  29.01.2012

Przepis rozsadny ale: - jajko zupelnie niepotrzebne; bedzie to wygladac jak buleczki babci - sos powinien byc rzadki. Wg przepisu nie bedzie. - za duzo drozdzy

Autor: marzenak  30.01.2012

Hej! sos zrobiłam-wyszedł super. mniej dodałam cukru ale doprawiając trzeba zawsze próbować ponieważ koncentrat koncentratowi nie jest równy. Ja miałam jakiś tańszy i był dość słodki. Ciasto zaraz będę robiła. Dam znać jak wyjdzie. Pozdrawiam wszystkich smakoszy pizzy!!!!!

Autor: misia.78  15.02.2012

Witam. Ciasto pierwsza klasa!!! Wczoraj robiłam pierwszy raz, a dzisiaj drugi-rewelacja. Nigdy wcześniej nie miałam prostszego przepisu na ciasto. Nie przesadzajcie, że wyrabianie ciasta przez 10 min. to ciężka praca. Polecam.

Autor: myska52)))  17.02.2012

Super przepisik...spróbowałam i smakowało..dziękuję i polecam.

Autor: emila  23.02.2012

hej);ja dzis bede robic ,zobaczymy czy mi wyjdzie he... wszyscy pisza ze jes super,ja robie pierwszy raz.

Autor: emila  23.02.2012

to znowu ja, ciasto rewelacja,dzieki):.......polecam.super przepis,nawet ten kto nie umie gotowac, napewno mu wyjdzie.

Autor: moni$  25.02.2012

Przepis suuuuper, ciasto wyszło za pierwszym razem.Napewno bedzie powtorka:)

Autor: Kamil  27.02.2012

Ciasto dobre, ale sos mi nie pasuje , jest zbyt kwasny jak dla mnie. to przez ten koncentrat pewnie lepiej sloiczek pomidorow

Autor: ciacho  04.03.2012

Ciasto na pizze robię z tego przepisu: http://ciastonapizze.pl Zawsze wychodzi ekstra - polecam pomidorowe ciasto na pizze.

Autor: ewelina  10.03.2012

ciasto jest przepyszne!rewelacja! dziękuję za przepis i naprawdę polecam wszystkim!

Autor: Ania:)  17.03.2012

hej robilam ostatnio pizze super polecam tylko ja zamiast koncentrato bo faktycznie jest kwasny, daje keczup lagodny:)

Autor: Dawo  31.03.2012

SUPER PIZZA POLECAM !!! :D

Autor: majka  04.04.2012

ciasto jest super!

Autor: Dominia  26.04.2012

podzieliłam ciasto na pół - jedną zrobiłam zgodnie z przepisem a druga poszła spać pod ściereczkę, a potem do piekarnika, i jedna i druga wyszła rewelacja ;DD

Autor: Miri13  29.04.2012

SUPERRR!!!!!!!!!!!! Robię tą pizze już 3 raz. Mojej rodzince bardzo smakuje. :)

Autor: 768  02.05.2012

robiłam teraz ochyda

Autor: Mon  15.05.2012

Super pizza, robię z tego przepisu od ponad dwóch lat. A jak zapominam, ile czego - wpisuję w google "pizza" "jak ruska pepesza" - i znajduję :D A w domu pytają: kiedy zrobisz pepeszę?

Autor: aga  16.05.2012

Fantastycze to ciasto i szybki posiłek! Zostanie z nami na zawsze!

Autor: andzia  24.05.2012

nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!! ciasto ochydne!!!!!!!!!!!!!!!! najgorsza pizza jaką jadłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: ver  24.05.2012

Jejku jaka pyszna :))

Autor: Izabela  17.06.2012

To jest wspaniały przepis... Wszystko ładnie się upiekło,a ciasto to tak mi wyrosło,cieszę się bardzo,a zwłaszcza,że ostatnio to nawet najłatwiejszy biszkopt mi nie wyrósł :( Tak,więc życzę wszystkim takiego zadowolenia z pizzy jak ja. Dziękuję za przepis naprawdę jest najlepszy:)

Autor: misia zary  24.06.2012

Pica jest wspaniała mój misiu jest zachwycony jest pychota

Autor: ahsgf  11.09.2012

Co to znaczy "pół kostki"? Bez tego dyskwalifikacja przepisu.

Autor: asia  19.09.2012

rewelacja!!!!

Autor: EWELINA  19.09.2012

CIASTO REWELACYJNE, WSZYSTKIM STRASZNIE SMAKUJE. POLECAM!!! DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS:)

Autor: perezz  22.09.2012

Ciasto zawsze mi się udaje.Ja nie zagniatam ręcznie.Pakuję wszystko do MPM Kasi ,tam się to urabia. Jak zaczyna być czuć silnik to znak że ciasto jest dostatecznie wyrobione.;) Naprawdę robiłem je już kilkadziesiąt razy z różnymi modyfikacjami np. z serem w brzegach.Moja rada - nie żałuj składników a pizza będzie świetna

Autor: Pati  05.12.2012

WYŚMIENITE CIASTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: Damian  23.03.2013

Najlepsze ciasto na pizze z całego internetu :) testowane wielokrotnie :) Ja sosik robie inaczej tzn. pomidory w puszce do gara i pogotowac troche w celu odparowania wody; nastepni blender i miksuje; dodaje czosnek, bazylie, oregano troche soli i cukru

Autor: gość  01.06.2013

j yujuhfctrf

Autor: gość  20.06.2013

ciasto zrobiłam własnie przed chwila rewelacja polecam znakomite od dzisiaj tylko ten przepis

Autor: gość  20.06.2013

ciasto zrobiłam własnie przed chwila rewelacja polecam znakomite od dzisiaj tylko ten przepis

Autor: eWELINA  20.06.2013

ciasto zrobiłam własnie przed chwila rewelacja polecam znakomite od dzisiaj tylko ten przepis

Autor: eWELINA  20.06.2013

ciasto zrobiłam własnie przed chwila rewelacja polecam znakomite od dzisiaj tylko ten przepis

Autor: gość  13.07.2013

Jest super !!!

Autor: gość  14.08.2013

najlepsze jakie jedliśmy!

Autor: emilunia91  16.09.2013

super przepis! podana porcja starczyła na 2 blachy od piekarnika, bo lubimy cieniutkie ciasto;)

Autor: gość  13.10.2013

Autor tej pizzy powinien dostac Nobla :D

Autor: gość  01.02.2014

Zgadzam się z Poprzednikiem, Nobel za pizze i Za sos :) REWELACJA!!!! Robimy ta pizze już któryś raz z rzędu, wychodzi zawsze i w każdych warunkach, przepis godny polecenia :)

Autor: gość  26.02.2014

Świetny przepis na ciasto na pizze http://najlepszy-przepis-na-pizze.blogspot.com sprawdzony ;-)

Autor: Monika  07.03.2014

Już kilka lat robię z tego przepisu, i muszę przyznać że początkowo trochę się stosowałam, odstawiałam do urośnięcia i raz wyszło raz nie, ostatnio robię jak napisano wszystko połączyć wyrobić (to ważna sprawa) i PIZZA NAJ NAJ SMACZNIEJSZA NA ŚWIECIE!!!!

Autor: aniaM  19.03.2014

Sprubuje:>

Autor: gość  28.03.2014

Pizza w piekarniku czeka cała rodzinka Zobaczymy!!!!

Dodaj własny komentarz

(twój pseudonim, imię lub nazwisko)

(nieobowiązkowo; nie musisz podawać adresu e-mail!)

Min. liczba znaków: 3

Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty
© 1999-2014 Grupa Wirtualna Polska Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu