Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »

Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »

Bon Appetit

Karkówka zapiekana w piekarniku

Autor: sylwusia  Data: 20.02.2003

Porcje: 6-8 porcji  Koszt: ? zł  Trudność: prosty  Czas: 75 min.  Kalorie: ?

Składniki:

- karkówka bez kości (od 1-2 kg.-zależy jaką dużą masz teflonową brytfankę), - 1 pikantny ketchup, - 1 majonez, - 30 dkg. żółtego sera - do starkowania na wierzch, - cebula (5-6 szt.).

Jak przyrządzić?

Karkówkę pokroić w plastry (lekko ugnieść kostkami ręki by zmiękła) – posolić, popieprzyć i ułożyć w teflonowej brytfance na niewielkiej ilości oleju. Cebulę pokroić w kostkę i posypać mięso -> cebula musi być na całej powierzchni!!! Polać ketchupem, następnie majonezem (całą powierzchnię).

Potrzebne przybory:

Teflonowa brytfanka.

Jak podawać?

Podawać tylko na gorąco - z uwagi na roztopiony żółty ser! Najlepiej od razu po upieczeniu - prosto z brytfanki.

Uwagi:

Przypominam, że wszystkie składniki (cebula, ketchup, majonez) muszą być na wszystkich kawałkach karkówki - NA CAŁEJ POWIERZCHNI!!!!

Czas przygotowania:

Piec ponad 1 godz. Na 10 min. przed końcem pieczenia zetrzeć żółty ser na całą powierzchnię i zapiec.
Wersja do druku

Wasze komentarze

Autor: Asia  17.07.2003

Dlaczego nie podalas do jakiej temperatury nalezy nagrzac piekarnik?

Autor: sylwusia  28.07.2003

oczywiście do 200!!!!!

Autor: Rudzielec  26.03.2004

Ta karkówka jest pyszna. Robiłam ją już kilka razy i zawsze goście się zajadali. Ostatnio zrobiłam z innego mięsa(golonka z indyka), też bardzo dobre. Moje gratulacje. Uwielbiam dobre jedzenie i eksperymentowanie "w garach".

Autor: Karola  25.06.2004

Pysznie brzmi jutro zrobie na obiadzik ciekawe co na to mój chłopak

Autor: Adam  12.09.2004

Karkówka jest znakomita. Robiłem w naczyniu żaroodpornym, nie teflonowym i tak była znakomita. Bardzo dobry przepis, gratuluję. Ps. a propos komentarza niejakiej "luluńki". Karkówka rozbita tłuczkiem wcale nie będzie bardziej miękka, bo rozbite mięso nie piecze się tak dobrze. Moja była mięciutka. Prawdopodobnie "luluńka jest kiepską kucharką. I nie jestem raczej "przesłodzoną idiotką" :)

Autor: sylwusia  21.09.2004

BRAVO!!! ...jeszcze bywaja faceci bardziej zdolni od babek tj. luluńka!!! Pozdrawiam wszystkich na forum i życzę Wam miłego "kuchcenia"!!! ;-)))))

Autor: bigmrowa  29.11.2004

Skrzystałem z przepisu. Karkówka jest pyszna, moja lepsza połowa była wniebowzieta ;-) Piekłem w naczyniu żaroodpornym. Co osoby która chciała rozbijac mięso tłuczkiem hmmm przemilczę jej umiejętności kulinarne. Pozdrawiam

Autor: Kasiunia  19.01.2005

Ja robię karkówkę trochę inaczej. Przyprawy(według uznania) mieszam z olejem i tym ją przyprawiam. Można to zrobić dzień wcześniej-wtedy jest bardziej krucha. Na blasze układam karkówkę na to krążki cebuli, na to plastry żółtego sera, a całość dokładnie smaruję majonezem. Piekę ok 80 min w 175 stopniach. Robię tak też szynkę. Niebo w gębie!

Autor: Jola  02.03.2005

Dziśiaj to rbiłam WYŚMIENITE,polecam wszystkim którzy lubią karkówke

Autor: agcin  05.03.2005

karkówka jest pyszna. Pożarlem wszystko co mi zonka zrobila.suuuuuuuuuuper

Autor: agnieszka  07.03.2005

Dzięki za przepis, rewelacja-przed przystąpieniem do przygotowań tego dania miałam dylemat czy aby napewno to dobry pomysł jednak po fakcie--pycha! jeszce raz dzięki . pozdr

Autor: mynia  23.03.2005

Pyszna. Zrobiłam ja w całosci w naczyniu zaroodpornym i wyszła ok, dzień wczesniej natarłam ziołami. Zastanawiam się nad zribieniem tej samej wersji ale z szynką.

Autor: Ala  18.09.2005

hej. ok.. zaryzykowalam ;) karkowka wlasnie sie piecze... mam nadzieje, ze tak jak wiekszosc z Was pisze.. bedzie pyszna :) przychodza moi rodzice, dziadkowie... wiec.. to bylaby wtopa. ale wierze, ze sie uda.. pozdrawiam

Autor: wersanika  07.11.2005

Karkówka jest pycha!!! Robiłam dwie brytfanny karkówy, z tym, że jedną odrazu polałam ketchupem i majonezem a drugą tylko cebulą, bo nie byłam pewna efektu. Ale ta wersja z przepisu jest rewelacyjna. Polecam

Autor: Anita  10.11.2005

o wiele lepsza jest karkówka, gdy zastąpi się cebule kawałkiem ananasa

Autor: Joasia  23.01.2006

Znakomite danie ! Bardzo mocno polecam, mój mąż był zachwycony! a to takie proste i dość szybkie danie. Efekt murowany.

Autor: kafetka  26.01.2006

Sylwusiu, a z czym najlepiej podawać takie miecho? ;) Nie wiem co by do tego pasowalo...ryż, ziemniaczki, frytki???? Brzmii cudnie ten przepisc-chyba się na niego skuszę...mniam mniam

Autor: grazynka  23.02.2006

ja robie taka karkowke od dawna ,bardzo wszystkim smakuje.mam tylko troszke urozmaicony przepis ,bo jeszcze dodaje pokrojone pieczarki na cebule .polecam .gosciom zawsze smakuje i biora przepis.

Autor: marcin  05.03.2006

REWELACJA !!!

Autor: Tomza  13.03.2006

brzmi doskonale mam pylko jedno pytanie czy naczynie w ktorym sie piecze powinno byc zamkniete?

Autor: Sliwka  14.03.2006

robię wariację na temat... karkówka dzień wcześniej (nie konuiecznie) w przyprawy i keczup i do lodówki. Na blaszkę karkówka, cebula, ser żółty w plasterkach, majonez - w takiej kolejności. Majonez na końcu zapobiega spieczeniu sie sera. Mniam palce lizać!!!!

Autor: michal  16.03.2006

To bardzo dobry przepis ! Ja przprawiłem mięso dzień wcześniej przez co było bardzo aromatyczne i smaczne.

Autor: Tomza  19.03.2006

Mniam mniam po prostu wspaniale !!! dodatkowo pokroilem drobno pieczarki i posypalem zanim posypalem serem! a do Majonezu dodalem troche chrzanu mmmmmmm.Polecam!

Autor: Dan  01.04.2006

To jest pyszne i łatwe do przyrządzenia. Jadłam już kilka razy

Autor: Kasiulewna  16.04.2006

Przepyszne. Polecam wszystkim.

Autor: anulka  22.04.2006

właśnie zabieram się za robienie tego dania ciekawe czy mnie też będzie tak smakowało i co powie na to mój mężulek

Autor: Aneta  23.04.2006

czy ktoś może mi napisać czy to ma być z góry przykryte czy nie>

Autor: Tomza  29.04.2006

Anetko juz Ci mowie tak musi byc przykryte ale ostatnie 10 min kiedy posypiesz serem to musi byc odkryte zeby sie zapieklo .Ja tak robie i jest supcio Powodzenia!

Autor: Justyś  19.05.2006

Myślę ,że ta jest też pyszna choć sama robię pierzynkę z cebuli na to kładę plaster sera żółtego i smaruję majonezem wymieszanym z chrzanem.

Autor: Dorotka  22.06.2006

Zaintrygował mnie ten przepis. Już kupiłam karkówkę i jutro będzie premiera. Przychodzi 20 osób. Może ktoś mi podpowie z jakiej ilości mięsa mam to zrobić, zeby każdy dostał choć jedną porcję...

Autor: Panterka  11.08.2006

Mam pytanko, Czy karkówkę można wcześniej napeklować czosnkiem. Czy to nie zepsuje smaku?

Autor: sylwusia  30.08.2006

Hej wszystkim kucharzom!!!! Widzę, że przepis się spodobał (dodatkowe przyprawy oczywiście jak kto lubi) Panterko z tym czosnkiem to ja bym się wstrzymała - zrób sobie może najpierw zwykłą wersje, a potem z dodatkiem czosnku - po upieczeniu zwykłej wersji ocenisz czego ci tam brakuje. Sorki, że nie odpowioadałam na Wasze pytania, ale dawno tu nie zaglądałam (czytałam oczywiście innych przepisy, ale nie sadziłam, że tak zainteresujecie sie moją karkówką. Oczywiście piecze się lub w teflonowej blaszce lub w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem - i tak jak napisała Tomza (dziękuję za wsparcie mnie przy mojej nieobecności :-) 10 min przed końcem pieczenia otworzyć naczynie, aby się przypiekło z góry. Życzę wszystkim jeszcze raz Smacznego i pozdrawiam tych, którzy wypróbowali ten przepis, jak i tych, którzy zastanawiają się nad wypróbowaniem.

Autor: sylwusia  30.08.2006

AHA - Kafetko, tak naprawdę to u mnie w domciu podaję to na imprezkach, ale najlepiej pasują do tego ziemniaki w różnej formie (nad ryżem bym sie zastanawiała - ryż najbardziej pasuje mi do drobiu). karkówka jest chyba "zbyt ciężkim" mięsem żeby podawać z ryżem. Myślę, ze frytki nawet byłyby tu lepsze lub zapiekane ziemniaki (też w piekarniku). No i jeszcze jedna wskazóweczka - naczynie nie może być za duże - mięso układamy tak, aby jedno nachodziło na drugie (jak domino - lepiej sie wyciąga) Pozdrawiam.

Autor: patrycka  05.09.2006

Mam male pytenie: czy to mieso po upieczeniu da sie pogryzc dwulatkowi?

Autor: Inka  06.01.2007

Super przepis! Trochę mnie ten majonez przerażał, ale zrobiłam i... mniam, mniam!!! Nawet teściowej smakowało ;-)

Autor: yooolaka  20.01.2007

yyyyyyyyyyyyyyyyy... sól i pieprz? są leeepsze przyprawy!!!

Autor: Aska  24.01.2007

Pycha...robilam wile razy i im czesciej tym coraz lepiej mi wychodzi:D:D:D Pozdrawiam

Autor: Monia  27.01.2007

właśnie piekę karkówkę, ufam, ze będzie pyszna. przepis wydaje się smakowity ja dodałam jeszcze cieniutkie plastry papryki czerwonej i zielonej. do tego robę pieczone karfofelki. dzięki za przepis. już pachnie w całym domu.

Autor: ola  03.02.2007

Cześć Kuchary! Moja rodzina lubi dobre jedzenie i zainteresował mnie ten przepis, ale mam pytanie czy plastry karkówki kładzie się warstawami czy tylko na dnie pojedynczo, proszę o radę bo mięso mam już rozmrożone.

Autor: aga  06.02.2007

Babeczki kochane, karkóweczkę zbijamy pięścią, a nie tłuczkiem do mięsa, bo wtedy mięsko bedzie suche, wyczytalam to w innym przepisie, pozdrowienia i miłego pichcenia

Autor: anita258  23.02.2007

Super!!!!dzisiaj zrobiłam.Mąż zachwycony a to najlepsza opinia dla mnie.

Autor: Nerwena1  13.03.2007

Zaprawdę powiadam wam coś pięknego. Naprawdę dobre.

Autor: witek  17.03.2007

Mam 16 lat i zrobiłem to rodzca na objad i tak zacieszli ze szok :D az ja nie zdozylem sie najesc bo tak szybko poszło....mojim rodzicom te jedzonko...:D

Autor: deli 8  25.03.2007

dzięki za przepis, życie mi uratował. jestem początkującą kucharką i nie wiem wiele o gotowaniu , ale komentarz luluni był daleko nie na miejscu. wydaje mi sie ,że jest jeszcze mniej doświadczona ode mnie. pozdrawiam

Autor: elcia  30.03.2007

Brzmi ciekawie, jutro mój mąż ma urodziny i chyba zrobie taką karkówkę na imprezkę.

Autor: Gosia  31.03.2007

Witam!Cale szczescie,ze istnieje internet i takie strony:)bo wlasnie mialam rebus jak przyrzadzic karkowke!zaraz biore sie za pichcenie:)!dzieki serdeczne za przepis:)

Autor: Marcin_182  01.04.2007

Karkóweczka jest super wyszła bardzo mięciutka i soczysta, bardzo polecam, dzieki za przepis pozdrawiam

Autor: miho  05.04.2007

Właśnie wstawiłem karkówkę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika. Na razie 2 kawałki - na próbę. Jeśli się uda, to w poniedziałek wielkanocny upiekę cały kawał na kolację. Bardzo ważną kolację.

Autor: jaarrii  06.04.2007

spróbuje ale chyba będzie dobre - zyczę wszystkim dobrego jedzonka na swiatecznym stole

Autor: Wujek_Andrzej  19.05.2007

I tak wszyscy nie umeće gotować bo ja i muj kuzyn robimy lepsze dania

Autor:  02.06.2007

Autor: panienka  15.06.2007

DO WUJKA ANDRZEJA nie przechwalaj sie pan, tylko raz dwa dawaj pan te swoje przepisy!!! wielkie mi cuda, ja tez moge powiedziec, ze pichce tak, ze mucha nie siada... bo w gruncie rzeczy to nie siada... tylko mnie ten keczup przeraza, choc potrawa kusi....

Autor: panienka  16.06.2007

Opisuje swoje wrazenia odnosnie karkowki... wersja bez keczupu i sera, za to z pieczarkami i porem. 1h 40 min oplacila sie, miesko- niebo w gebie, choc ubolewam chwilami na brak sera zoltego, mogloby byc odwaniej... Dziekuje

Autor: szybki obiad  05.07.2007

Autor: caroline 1980  21.10.2007

Przepis cudowny!!! Karkówka niebo w gębie :) mój mąż i córka zostawili mi aż 2 kawałki :) majonez zapieka się prawie jak żółty ser (prawie), nigdy bym nie pomyślała że w taki łatwy sposób można przygotować karkóweczkę. PYCHOTA!!!!!!!!!!!!!! GORĄCO POLECAM!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i bardzo dziękuję :)

Autor: OLA  30.10.2007

Witam!wyjelam z zamrazarnika karkowke i tak po internecie szukam przepisu i wybralam Twoj juz sie nie moge doczekac kiedy ja zrobie bo narazie to sie rozmnozic musi niestety!A komentarze mco niektorych to mi smaczku narobily mniam mniam.Pozdrowienia z Londynu!

Autor: justyna  02.11.2007

Witam dziewczyny planuje to zrobic na niedziele ale jak mozecie napiszcie mi bo chce zrobic to na tej duzej blaszce z piekarnika i czy moge przykryc folia aluminiowa bo czym inny bym to przykryc pozdrawiam prosze o pilna odpowiedz

Autor: dorka  12.01.2008

Witam Wszystkich. Serfuje po necie i mam przepis na karkóweczke,szykuje dzisiaj romantyczny wieczór dla męża. Mam nadzieję iż ta karkóweczka bedzie wyśmienita i że nie zepsuje wieczoru. Zaufam wszystkim którzy zachęcili mnie opiniami. Odezwę się i dam znać jak smakowało mnie i mężowi;-))))) Pozdrawiam.

Autor: bizon  16.01.2008

skończyłem coś pysznego pozdrawiam i dziękuje

Autor: Agnieszka-A17  17.01.2008

przeczytałam przepis i wszystkie komentarze - o dziwo chyba wszystkie są pozytywne, tzn że każdemu smakowało. Ja piekłam zawsze karkówkę w całości w ananasach, była dobra bo soczysta, ale skuszę się teraz na powyższy przepis. Mam jutro gości więc zrobię ją jutro taka na świerzo, tylko za bardzo nie wiem z czym ją podać, czy danie to pasowaloby do ryżu? Pozdrawiam wszystkich, napiszę jak mi wyszło...

Autor: dorka  26.01.2008

Witam ponownie. Troche czas upłynęło ale jestem,kolacyjka z mężem była rewelacyjana,tak samo jak karkóweczka.Poprostu REWELA;))) Mężowi także smakowało,bałam się że popsuje wieczór romantyczny tą potrawą ,ponieważ nie należe do super kuchcików bo dopiero się uczę ale to naprawdę prosty i wyśmienity przepis. Dziękuję i pozdrawiam.

Autor: Milka  03.02.2008

jutro spróbuje ją zrobić, co prawda nie jestem dobrą kucharką, ale po tych komentarzach jesyem przekonana o sukcesie.

Autor: Agnieszka-A17  09.02.2008

cześć, karkówka wyszła pycha , mięciutka i soczysta. Na wieczór jednego dnia wyjęłam mięso, rano następnego pokroiłam w plastry i natarłam przyprawami i po obiedzie wstawiłam do piekarnika. Pycha Wszystkim smakowalo.

Autor: Agnieszka-A17  09.02.2008

Chciałam dodać , że nie miałam cebuli więc zamiast jej dałam pokrojonego w kostkę ananasa. Całość podałam z ryżem i było wspaniałe, tylko karkówkę piekłam dłużej niż w przepisie, jej miękkość sprawdzałam poprostu widelcem. Pozdrawiam

Autor: Kasia  15.02.2008

Witam kobitki, czy plastry karkówki mają leżeć na blasze obok siebie udekorowane czy nachodzić na siebie? I czym mam przykryć blachę? folią aluminiową? Dzięki za pomoc, już mi ślinka leci.

Autor: Jola  23.02.2008

ja robilam tak piersi z kurczaka i tylko kroiLam na kawalki

Autor: początkujący  01.03.2008

Właśnie doprawiłem mięsko a jutro żonka oceni moje "zdolności" kulinarne ;-) już same opinie wróżą mi gwarantowany sukces Pozdrawiam jutro zacytuję żonkę

Autor: natalka  19.03.2008

Właśnie nagrzewam piekarnik, karkówka lezy na blaszce w gotowości :) Uwielbiam takie proste i szybkie dania, zobaczymy czy równie pyszne! Trzymajcie kciuki :)

Autor: maar  21.03.2008

Zakupiłam karówę w ciemno! znalazłam ten oto genialny przepis, który wywołał tyle komentarzy. Będzie o czym opowiadać przy stole świątecznym ;-P Pozdrawiam Sylwusię, wszystkich którzy kochają eufemizmy oraz całą rodzinę smakoszy :)

Autor: aga  22.03.2008

zawsze tylko czytam i robie ale nigdy nie wysyłam komentarza, nie wiem dlaczego.... ale teraz wysyłam i Wszystkim Wam Smakoszom zyczę Smacznych i wesolych Świat Wielkanocnych a szczegulnie "Autorce tak pysznej karkówki" Pozdrawiam.

Autor: Kuchareczka  06.04.2008

Bardzo smaczne, łatwe w wykonaniu i zniknęło wszystko :) Pozdrawiam autorkę :) Pyszności ( zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem, piekłam jednak 1,5 godziny- może to wina karkówki)

Autor: Qra  29.05.2008

zatem, mam przepis na dzisiejszy obiad. Brzmi smakowicie. A'propos tłuczka, to niech się luluńka puknie w głowę może jej sie zwoje trochę pomarszczą :D Jestem fanką półkrwistych bewsztyków i wiadomo, aby mięso było soczyste trzeba je rozgnieść pięścią. Cóż...tak to jest, jak podpowiada mistrz jednego schabowego!!! Pozdrawiam :)

Autor: Gonia  31.05.2008

karkóweczka palce lizac dzięki przepis jest super

Autor: WIOLA  02.06.2008

Karkówka jest przepyszna.Naprawdę.

Autor: Kornelia  20.06.2008

Właśnie włożyłam karkówke do piekarnika mam nadzieje ze wyjdzie pyszna.Napisze co na to moja rodzina:-)

Autor: Dorota  23.07.2008

pyszna... choć nie przepadam za karkówką, polecam :):)

Autor: zakmarta  25.07.2008

Oliwka, Twoje przepisy są super, ciągle coś robię i wszystko pychota!!!Pozdrawiam

Autor: edyta2303  19.08.2008

zrobiłam ta karkówkę i po tylu pozytywnych komentarzach myslalam, że wyjdzie o wiele pyszniejsza. jak dla mnie żadna rewelacja...

Autor: monika  26.08.2008

Wczoraj upiekłam karkówkę w naczyniu żaroodpornym, ale bez przykrycia, bo nie znalazłam. Na szczęście kuchenkę mam gazową więc ładnie z dołu sie zapiekało a z góry trochę się topiło. Użyłam pikantnego ketchupu, tak jak było podane i dodałam również trochę pokrojonych pieczarek. Karkówka wyszła naprawdę bardzo pyszna, z tym, że trochę sos był za słodki nie wiem czemu. Ten przepis na pewno zagości w moim domu

Autor: Izula  29.08.2008

Pyszności :) Rewelka, ja to podałam z kopytkami, palce lizać, polecam wszystkim :)

Autor: sylwusieńka(inna, nie ta z przepisu)  02.09.2008

Karkówka piecze sie w piekarniku, ładnie pachnie....! piekę już godzinkę, ale jest jeszcze troszkę twardawa... pozdrawiam.....

Autor: kasia  07.09.2008

nie wiedzialam ze cos tak prostego moze byc tak smaczne rewelacja dzieki Kasia

Autor: Ania  14.09.2008

Hej, rozumiem ,że to ma być w formie zapiekanki tak ? mam nadzieję ,że wyjdzie dobrze dziś będę robiła karkóweczkę :D pozdrawiam Wszystkich

Autor: Agula  30.09.2008

Witajcie, mięsko właśnie siedzi sobie w piekarniku:) Aż się nie mogę doczekać degustacji :):) Podzielę się potem wrażeniami.

Autor: Agula  30.09.2008

Słuchajcie, jedzonko jest suuuper!!!! Dodałam jeszcze do tego co proponowała Sylwia cukinię i ugotowany ryż. Jest pychotka!!!!

Autor: bobik  02.11.2008

hej; wcześniej jeszcze zrobiłem marynate: 2łyżeczki majeranku,1przyprawę do kurczaka trochę wegety i miód. wymieszałem,posmarowałem mięcho i na kilka godzin wsawiłem do lodówki. PYCHOTA!!!!!!!!!

Autor: malina  04.11.2008

bardzo dobre i proste:) pieklam 1h 30min zeby miec pewnosc ze sie upiecze miesko i wyszlo super :) a majonezu wcale potem nie czuc, mysle ze chodzi tu tylko o zawartosc tluszczu w majonezie, kiedys widzialam przepis na ciasto z majonezem sprawdzone i polecone :)

Autor: EVE  06.11.2008

Właśnie włozylam do piekarnika czekam godzinke mam nadzieje ,że mi wyjdzie bo to dla mojego ukochanego ,bo ja jeste na diecie hehehe pozdrawiam wszystkich

Autor: eve  06.11.2008

mozecie napisac co ta "lulunka "napisala,bo tak o niej piszecie ciekawa jestem a nie moge znalesc jeje komentarza

Autor: eve  06.11.2008

zrobilam tak jak w przepisie a moj kochany powiedzil ,ze dobre ale smakuje jak wątrobka z cebula wiec nastepnym razem zrobie bez cebuli ,albo za miast karkowki zrobie tym sposowem watrobke...pozdrawiam(naprawde mialam wszystko pod kontrola ,ja skosztowalam i mi smakuje ale przypomina troche watrobke heheh )

Autor: ewa  14.11.2008

Zrobiłam na obiad, w wersji z pieczarkami. Powiem jedno: REWELACJA! Wielkie dzięki za przepis. Pozdrawiam wszystkich smakoszy.

Autor: anulka1985  02.12.2008

KARKÓWECZKA JEST PYSZNA NAJPIERW ZROBIŁAM WERSJE Z SAMYM KETCHUPEM BYŁA OK A TERAZ WŁAŚNIE PIECZE SIĘ RÓWNIEŻ Z MAJONEZEM ZARAZ ROBIE FRYTECZKI ZAPACH ROZCHODZI SIĘ PO CAŁYM DOMU:) A ZA PÓŁ GODZINKI WRACA MĄŻ Z PRACY PEWNIE GŁODNY:) POZDRAWIAM

Autor: jacek  06.12.2008

wracam do tego przepisu często.karkóweczka jest super

Autor: emi  15.05.2009

dziś będe robiła tą karkówkę mam nadzieję że się nada na obiad komunijny.. czy mogą te kotlety nakładać się na siebie ?

Autor: Monia  18.05.2009

No spróbuje i ja dzisiaj tej karkóweczki własnie się piecze mam nadzieje że sie uda bo dobra kucharką to ja nie jestem. Pozdrawiam:)

Autor: Patii25  03.07.2009

Hej.czytam i czytam te wasze komentarza i nabrałam ochoty na ten yszny obiad ale mam problem- czy zamiast karkowki moge dac łopatke??

Autor: Kasia  28.07.2009

pyszne!!! właśnie zrobiłam, palce lizać!!

Autor: Edyta  06.08.2009

Witajcie! Odważyłam się na istne szaleństwo kulinarne w roli głównej karkóweczka z owego przepisu. Unoszący się zapaszek z piekarnika powodował zwiększone wydzielanie soków żołądkowych. Rewelacyjny przepis. PALCE LIZAĆ. Polecam tym, którzy dopiero zaczynają obcowanie w kuchni. W sam raz jak na pierwszy kontakt ze sztuka kulinarną.

Autor: ania  04.12.2009

Też robiłam taka karkówkę tyle ze jeszcze pieczarki dorzucam. Niebo w gębie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: HELGA  20.02.2010

Cześć dziś to robimy z mężem teraz mamy w piekarniku lecz nie napisałas jaka temp. ale sobie radzimy.MM pachnie

Autor: melon  06.03.2010

zrobie niebawem i napisze ....... i dam swój przepis exta super smaczny

Autor: superi  14.03.2010

kochani skoro majonez się nie leje to jak nałożyć go na ketchup by utworzyć dwie oddzielne warstwy hmm...

Autor: Dano  16.04.2010

No ja niestety nie wpadłem w zachwyt. 1. ponad godzinę w piekarniku, a karkówka nadal twarda. 2. Smak tej potrawy - niestety nie mój. dociera do mnie, że nie lubię dań zapiekanych z majonezem. Karkówka nadal pozostanie dla mnie daniem na grilla :)

Autor: justyna13  23.04.2010

No ja właśnie biore sie za przygotowania karkówki :D Mój mąż uwielbia dania z karkówki,wróci z pracy to będzie zaskoczony.Podzielimy sie naszą opinią.Napewno bedą pychotki... Mniam.

Autor: justycha  23.04.2010

Moj maz uwielbia karkowke w kazdym wykonaniu,takze bedzie mile zaskoczony jak wroci z pracy...moja karkowka wlasnie w piekarniku :D

Autor: defne  26.07.2010

Witam. A co zrobić z serem? Czy posypać go w trakcie pieczenia czy już na samym końcu po wyciągnięciu mięska z piekarnika?

Autor: krysia  09.08.2010

czy to danie z karkówki można zrobić w prodiżu, ponieważ nie mam kuchni z piekarnikiem.

Autor: margret  26.08.2010

przepyszna wczoraj robila!!!dzieki za przepis

Autor: Elizabet  13.10.2010

Karkówkę zrobię teściowej na Jadwigę , apo impresce się odezwę z adnotacją

Autor: lapsik69  21.10.2010

Zaraz zrobie z czosnkiem. Zobaczymy jak wyjdzie:)

Autor: aga  05.01.2011

czy mozna ukladc warstwami karkowkę i kazdą warstwe polac ketchupem i majonezem?

Autor: Joasia  11.01.2011

wczoraj dostałam burę od męża za to że nie bylo obiadku Miał rację bo nie mam ostatnio przez prace na to czasu Więc dzis chcę mu to wynagrodzić - Robię karkóweczkę według przepisu mam nadzieję ze będzie mu smakowało jak wam wszystkim ;)

Autor: ali  15.01.2011

hej dzisiaj tez robie karkowke zobaczymy czy bedzie tak smakowac jak piszecie

Autor: JACEK  13.03.2011

właśnie zacząłem piec zobaczymy co wyjdzie

Autor: ania  13.03.2011

zrobiłam karkówkę z przepisu na dzisiejszy obiad dla gości, byłam w szoku!!! tak pyszna była ta karkówka...pisze była bo nie zostało ani grama, polecam i dzięki za przepis.

Autor: justa  25.03.2011

czy musi byc przykryta???? jadlam u cioci i piekla na brytfance z piekarnika i byla znakomita nie przykrywala. wiec sie zastanawiam bo dzis robie.

Autor: KAMILA  03.04.2011

DOSKONAŁY POMYSŁ NA OBIAD PROPONUJĘ KARKÓWKE Z ZIOŁAMI I NATARTYM CZOSNKIEM.zAPRASZAM NA WWW.KAMACOLLECTION.PL

Autor: eddi  07.05.2011

Mam zamiar wypróbowa ten przepis ale....stłukłam pokrywe od naczynia zaroodporengo:(Czy moge zrobić bez przykrycia?Co sie z nia stanie?Poradzie mi co mam zrobic!Brytfanki niestety nie mam...Dopiero zaczynam realizowac sie w kuchni:)

Autor: Emilia  23.05.2011

Robiłam tą karkówkę i jest REWELACYJNA! Mięciutka, delikatna... Na pewno często będzie u mnie gościc na stole :)

Autor: Alka  03.07.2011

Rewelacja!

Autor: olciaa  14.07.2011

karkówka pychaa:)) gratuluje przepisu:)

Autor: iwona  04.09.2011

NAPRAWDĘ NIE WIEM ,SKĄD TA FASCYNACJA TYM DANIEM!JEST ONO PONIŻEJ PRZECIĘTNEJ.DZISIAJ MIAŁAM JE NA OBIAD. KATASTROFA. NIKT NIĄ SIĘ NIE ZACHWYCAŁ .ODNIOSŁAM WRAŻENIE, ŻE JEM GOTOWANE MIĘSO W BARDZO TŁUSTYM SOSIE.SZCZERZE POWIEDZIAWSZY, JADAŁAM LEPSZE ZAPIEKANE MIĘSA!

Autor: gola  04.10.2011

zrobiłam ,niedobra ,tłusta,mdła,ludzie czym wy się zajadacie ,nie macie smaku i gustu ,lipa

Autor: gusia  04.10.2011

zrobiłam,tłuste niedobre,mdłe ,czym wy się zajadacie,lipa

Autor: magda  05.10.2011

nie mam pojęcia co tu tak pysznego,owszem karkówka sama w sobie ok ale poza tym -o matko sam tłuszcz-za tłuste bleeeee

Autor: hirek  20.10.2011

Najlepiej do temperatury 160 stopni

Autor: Asia683  05.12.2011

Przepis na karkókę - REWELACJA . Gotowanie to dla mnie czarna magia a mimo to pychota. Przepis prosty i w miarę szybki. To danie pozwoliło na tzw. Przez żałądek do serca " Pozdrawiam

Autor: Asia683  05.12.2011

Przepis na karkókę - REWELACJA . Gotowanie to dla mnie czarna magia a mimo to pychota. Przepis prosty i w miarę szybki. To danie pozwoliło na tzw. Przez żałądek do serca " Pozdrawiam

Autor:  30.12.2011

spróbuję zrobić

Autor: Rafał  13.04.2012

Witam. Jutro szykuje imprezkę. Pierwszy raz to zrobię :) Powiedzcie jeszcze raz szybko. Karkówkę posoliłem, popieprzyłem, pokroiłem w paski natarłem ketchupem i leży do jutra w lodówce. Potem jutro wrzucę ją do naczynia żaroodpornego pokroję cebulę w paski i ułożę na mięsie, poleję wszystko majonezem ... i 10 min przed wyjęciem mam posypać żółtym serem i otworzyć pokrywę ??? Czy ten majonez i ser trzeba np; rozmieszać ???

Autor: Rafał  13.04.2012

HELP !!! Czy jak to wszystko polejemy majonezem to trzeba to np wymieszać i czy potem sypiemy z góry żółtym serem

Autor: Rafał  13.04.2012

HELP !!! Czy jak to wszystko polejemy majonezem to trzeba to np wymieszać i czy potem sypiemy z góry żółtym serem

Autor: Rafał  13.04.2012

HELP !!! Czy jak to wszystko polejemy majonezem to trzeba to np wymieszać i czy potem sypiemy z góry żółtym serem

Autor:  03.06.2012

pychozja !!!:)

Autor: Marcin  03.11.2012

Witam wszystkich. Podaję trochę inną wersję powyższego przepisu: karkówkę namoczyć dzień wcześniej w sosie sojowym. Posmarować ketchupem, nałożyć cebulę (może być w plastrach), przykryć żółtym serem. Ser posmarować majonezem, żeby się nie spiekł. Do piekarnika, a potem uczta.

Dodaj własny komentarz

(twój pseudonim, imię lub nazwisko)

(nieobowiązkowo; nie musisz podawać adresu e-mail!)

Min. liczba znaków: 3

Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty
© 1999-2014 Grupa Wirtualna Polska Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu