Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »

Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »

Bon Appetit

Pyszne i szybkie ciasto

Autor: sylka  Data: 25.08.2005

Porcje: cała blaszka  Koszt: 3 zł  Trudność: prosty  Czas: 35 min.  Kalorie: duzo

Składniki:

1 jajko, 1 szklanka mleka, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, 2 łyżki kakao lub 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub 2 łyżeczki, proszku do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Wymieszac, wlać do blaszki piec 30 minut w 200 st. C. Można dodawać owoce. Można też zrobić jak zebre - podzielić na pół masę i dodać jedną łyżkę kakao do jednej połowy ciasta.

Potrzebne przybory:

mikser, miska i blaszka - szklanka.

Jak podawać?

wedle życzenia

Uwagi:

Czas przygotowania:

Bardzo łatwa i szybka słodkość a składniki prawie zawsze są w każdym domu. Pyyycha.
Wersja do druku

Wasze komentarze

Autor: Neksteti  02.09.2005

Ciasto jest wspaniale ,bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu,na dodatek pyszne.Polecam:)w ciagu kilku minut nie było po nim sladu:)

Autor: specjalistka  19.10.2005

wlasnie mi sie upieklooooooooo poprostu pychpotka! i bardzo szybko.!!!!! tylko ze pieklakm w keskowce... i musialam piec okolo 1h... ale wyroslo ladnieutko pozdraiwama super przepis !!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D

Autor: leokadia  28.12.2005

Dlaczego sie daje jedna szklanke maki a pozniej dwie dlaczego nie mozna dac od razu trzy szklanki?Pozdrawiam.

Autor: e_maciek  17.02.2006

Pyszne i szybkie, chociaz pieklem 50 minut ;D I polalem polewa orzechowa :D Pycha! :D

Autor: monka  29.09.2006

ja piekłam z 1,5 godziny, bo dałam za dużo proszku do pieczenia... ale ciasto było bardzo dobre i je BAAARDZO polecam, choć proponuję dać mniej cukru (np. 3/4 szklanki) bo wyszło słodkawe i najwyżej 1 łyżeczkę cynamonu, bo już dostatecznie go czuć w cieście :D

Autor: Nikki  12.01.2007

Ja z robiłam to w dwóch kolorach i nie ciasto tylko pojedyńcze ciasteczka i nazwałam je "kupki z oczkiem" ;-)

Autor: lylma  21.01.2007

bardzo dobre i szybkie w wykonaniu polecam

Autor: Sylwetka  04.02.2007

własnie włożyłam do piekarnika zobaczymy co z tego wyjdzie

Autor: ola  18.03.2007

4 jajka, szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 2 brzoskwinie ( z puszki ), 2 łyżeczki proszku do peczenia, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody. Jajka zmiksować z cukrem na sztywną masę, potem na małych obrotach dodać mąkę, wlewać powoli olej, potem wodę. Gdy masa będzie jednolita dodać proszek. Ciasto wylać na blachę. Na górę położyć pokrojone brzoskwinie. Piec w 180*- ok.40 minut. Smacznego! Jest to ciasto bardzo szybkie w wykonaniu, kiedy zaskoczą nas niespodziewani goście. Polecam

Autor: molo36  26.10.2007

Czy jak dałem tylko 2 szkalnki maki to czy coś mim ztego ciasta wyjdzie ??

Autor: gosia  15.12.2007

właśnie zaczęłam robić zobaczymy co wyjdzie:)

Autor: andzia  16.12.2007

zastanawiam sie nad ciastem czy mam go upiec czy nie prosze o rady jakies

Autor: :D  14.07.2008

Ja wylałam ciasto na dużą blaszkę, więc było duże, ale płaskie. Powycinałam z niego kwadraciki i wyszły przeeepyszne ciastka:) Moja rada: Ja do tego czekoladowego ciasta dodałam małe kawałeczki czekolady mlecznej. Naprawdę warto dodać pokruszoną 1/2 tabliczki!! Pyszotka!! :)

Autor: Robalek  30.08.2008

Właśnie żona wzieła się za przygotowywanie ciasta,jak skosztuje to napewno napisze czy warto,pozdro :)

Autor: Robalek  30.08.2008

No po odczekaniu 50 minut ciasto wyjęte z piekarnika :) Do ciasta dołożono jabłka starte i wyszlo pycha.Inaczej mówiąc lub pisząc ciasto dobre a żona jeszcze lepsza :D Buhahahaha .POZDRO

Autor: paula_SiSi  08.11.2008

genialne :D właśnie wyjęcłam z piekarnika :D pachnie cudownie i szybko się robi :D pozdrawiam :D :D

Autor: paula_SiSi  08.11.2008

genialne :D właśnie wyjęcłam z piekarnika :D pachnie cudownie i szybko się robi :D pozdrawiam :D :D

Autor:  12.11.2008

okropne

Autor: Justyśśś  22.01.2009

własnie włożyłam do piekarnika. Ciekawe co z tego wyjdzie... :))

Autor: Aga  22.01.2009

swietnie i zawsze mi wychodzi, mozna na wierzch wysmarowac czekolada albo wedlug wlasnej inwencji przelozyc dzemem lub kremem.

Autor: wernix  01.02.2009

jest cudownie pyszne i szybkosc mega.... pozdrawiam

Autor: mnuh  03.02.2009

jaszne jeszt szmaczne

Autor: martyna  19.02.2009

piecze sie..... to jest moje pierwsze ciasto...zobaczymy..

Autor: angie  21.02.2009

Właśnie się piecze posypane czekoladą dzięki za pomysł.

Autor: aagaa  02.03.2009

rzeczywiście : ciasto upiekło sie błyskawicznie, jest pyszne, a przygotowanie to kwestia 5 minut :) Super przepis!

Autor: mika  14.03.2009

pychota ja robilam na duzej balszcze wiec wzielam podwójnie składniki i podzieliłam na pół, do polowy dodalam łyzeczke kakao i łyzeczke kawy rozpuszczalenej do jasnej czesci truskawki z dzemu, wlalam na przemian a na góre posypałam czekoladą-rewelka, szybko tanio i sparwdzone!!!! polecam

Autor: edith  04.04.2009

Wow! naprawdę super! dodałam kakao i jabłuszka w kostkę - PYCHA!!!

Autor:  29.04.2009

A o jaki olej chodzi? Bo zamierza zrobić to ciasto ;)

Autor: eska  15.05.2009

do jasnej czesci dodalam 1 pokrojona w kostke brzoskwinie z puszki, do ciemnej platki czekolady, na gorze ulozylam cieiutkie platki brzoskwin z puszki obtoczone lekko w mące i posypalam wiorkami kokosowymi. pieklam w keksowce - PYCHA!!!

Autor: dajka  16.05.2009

bardzo pyszna babka ja owocow nie dodawalam ino pół tabliczki czekolady pieklam 35 min i posypałam cukrem pudrem :) polecam szybko i sprawnie i bradzo dobra :)

Autor: MAMA  29.05.2009

PIECZE SIĘ ZARA BEDE JESC

Autor: kama54  30.05.2009

ciasto wspaniałe , dzisiaj piekłam, tanie , szybkie i pyszne, dodałam 2 jabłka w kostkę i pół tabliczki czekolady połamanej, dziękuje za przepis i pozdrawiam !!!

Autor: Asia  23.06.2009

Właśnie upiekłam ciasto,zrobiłam zebrę,ale dałam więcej białego.Naprawdę dobre.Pozdrawiam

Autor: verika  27.06.2009

robię 2 wersje :) tzn jedna już upieczona i wyjęta z piekarnika. do ciasta dodałam cynamon, orzechy i rodzynki :D drugie właśnie się piecze. spód zrobiłam ciemny, na to położyłam wiśnie i zalałam jasnym ciastem :] oba ciasta poleję polewą czekoladową, a dodatkowo, na to z orzechami pokruszę zmielone... orzechy :D p.s. nie mogłam się powstrzymać i ucięłam kawałek orzechowego, pyyyyyyyyychota :]

Autor: beśka  28.06.2009

kurde lubie pichcić dziś zrobie te ciacho z orzechami wloskimi zobaczymy co z tego będzie;) potem napisze jak wyszło:)

Autor: patisc  02.07.2009

zamierzam zrobić owe ciacho, ale mam pytanko: czy samo, bez dodatków w środku posypane cukrem pudrem będzie dobre czy raczej 'suche' i 'tak bez niczego..' ? :) bardzo prosze o odpowiedz na maila pacunia@buziaczek.pl ponieważ nie wiem czy się tu znajde jeszcze raz... :) pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz :)!

Autor: tomooooo  05.07.2009

ciasto pyyyychota, latwe i szybkie to lubie !!!

Autor: Tiitins  14.07.2009

Fanstastyczne! Dzieki za ten przepis - wyszlo wspaniale! Moje dzieciaki zajadaly sie tak ze az im sie uszy trzesly!- to mi sie podoba bo sa bardzo wybredne i nawet w slodkosciach "kreca noskiem" :) (zamiast mleka uzylam ryzowego mleka bananowego, dodalam bakalie, polalam masa toffi, posypalam wiorkami kokosowymi - wyszlo suuuper!)

Autor: xpoprostukarolciax  16.07.2009

Ciasto pycha :) ale ja jeszcze zrobilam z polewą czekoladową tez polecam:) wszyscy sie zajadali

Autor: kingus  17.07.2009

pycha... dodalam jeszcze aromatu waniliowego, i zrobilam jedna okragla i kilka malutkich w formie na muffinki pycha... jak robilam 1 raz to zrobnilam w duzej blaszce i wyszlo niziutkue wiec przekroilam na pol i przelozylam nutella :D pycha! polecam

Autor: sylwuś  04.08.2009

przepysznee!!! to był mój debiut kulinarny a i tak ciasto wyszło wspaniale!!! z dodatkiem polewy i owoców jest poprostu idealne!

Autor:  04.08.2009

Mam spore doświadczenie jeśli chodzi o wypieki ale taka wpadka zdarzyła mi się pierwszy raz. Wcześniej ktoś napisał ze ciasto jest ,,gumowate'' i ,,wilgotne'' wg mnie, to co powstaje po upieczeniu to po prostu zakalec. Pozdrawiam.

Autor: hana  12.08.2009

kurcze..zrobiłam to ciasto z cynamonem i jabłkami, ale wyszło gumowate..nie wiem dlaczego :-(

Autor: kucharek  14.08.2009

mam pytano wykładać blache papierem??

Autor: przemos  23.08.2009

spoko ciasto ale ja dałem polewe tofi

Autor:  12.09.2009

Szklnkę cukru .? o lol

Autor: asia  17.09.2009

Troszke niski, tak jakby zakalec, ale nie do końca smakuje jak surowy, sama nie wiem co o tym myśleć, zobacze czy rodzince bedzie smakowac. Dodałam rodzynek i bakali i polewe czekoladową. Nawet spoko:)

Autor: zoska86  01.10.2009

ja robię to ciasto z jabłkami, orzechami, rodzynkami i czekoladą i jest to jedno z najlepszych i najszybszych ciast jakie jadłam. POLECAM to mało powiedziane, każda osoba, ktora je zje chce przepis!!

Autor: Sylwia  03.10.2009

Niestety wyszedl mi ZAKALEC.

Autor: marta  08.10.2009

Ciasto super szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza!

Autor: wiola  11.10.2009

pyszne to ciasto......robiłam z kolerzanką dzisiaj robię to samo jak wczoraj

Autor: Me xD  22.10.2009

Ciasto super! lecz upiekłam 2 blaszki cienkie i przełożyłam dżemem morelowym a potem polałam biała czekoladą xD wyszło bardzo sympatycznie... xD tylko nie dodawalam cynamonu gdyz to nie jest dla mnie zjadliwa przyprawa xD

Autor: aaaa  02.11.2009

tak a jaka blacza?

Autor: alka  11.11.2009

choć mam duze doświadczenie w wypiekach ciasto jest do________________ bo inaczej sie tego wyrazić nie da a pozatym składników nie da się wymieszać cciałam zrobić szybkie ciasto bo za godz mieli przyjechać goście a tu okazało się ze nie mam co podać bo znalazłam najogrszy przepis

Autor:  11.11.2009

LEPIEJ NIE PIEC TEGO CIASTA BO TYLKO ZMARNUJEMY SKŁADNIKI!!!

Autor: Dzieciak w kuchni  11.11.2009

Ciasto pychotka, łatwo się robi, no i oczywiście szybciutkie!

Autor: Anula  20.11.2009

Dziś zrobiłam to ciasto!! REWELACJA!!!! Jeszcze dobrze nie wystygło a już go nie było!!!! Ja jeszcze dodałam pokrojone jabłka i trochę orzechów!! Polecam wszystkim!!

Autor: Anula  20.11.2009

Dodam jeszcze, że było puszyste i nie wyglądało jak zakalec a też mam spore doświadczenie!!!!

Autor:  12.12.2009

jest obrzdliwe

Autor: marlen  19.12.2009

czy moze ktos mi napisac jak dokladnie i po kolei robic to ciasto??

Autor: milka  25.12.2009

właśnie sie piecze:) przepis wybrałam losowo z tych co znalazłam...:> wykorzystałam ostatnie składniki które miałam i mam nadzieje, że wyjdzie! bo mam straszną ochote na słodkieee! mm..zjem nawet jeśli wyjdzie zakalec :D jeszcze kombinuje jakąś polewe bo zostało mi trochę kakao :) potem napisze jak wyszło

Autor: martusia  02.01.2010

hmm pycha

Autor: dota197  04.01.2010

Hmm.....Chyba coś mi nie wyszło.....ciasto nie urosło i do tego bardziej przypomina cynamonowy chleb......nie wiem co poszło nie tak.....

Autor: sarames  15.01.2010

moje pierwsze ciasto - pierwsze i nie ostatnie, bo się udało! :O : )

Autor: Marta (szczęśliwa)  18.01.2010

Właśnie upiekłam to ciasto. Dobrze urosło, nie jest gumowate ani nic z tych rzeczy . teraz je jem i jest bardzo miekkie ale nie rozwala sie ,jest słodkie i predewszystkim pyyyyyysznee! Baardzo ale to baardzo polecm.Pierwsze moje ciasto a takie pyszne i sie udalo! Jestem dumna z siebie tak szczerze mówiąc.. :D Ciesze sie . Mniaaam moge sie zajadac teraz. Dodam jeszcze ze trzeba posmarowac margaryną blache bo ja zapomnialam i mi sie troche przykleiło.. Ale nie spalilo bo nie bylo za długo w piekarniku tylko 30 min. Ja posypałam na wierzchu orzechami ...Hmm... może z kokosem było by dobre .. Nastepnym razem zrobie z kokosem .. :) NAPRAWDE BAAAAAAARDZOOO POOOOLEEECAAAM!!! mniam !!! :DDDDD Pozdrowienia!

Autor: luki-34  31.01.2010

Świetne ciasto polecam udało się znakomicie dodałem posiekanych orzechów laskowych i na wierzch polewę czekoladową mniam.:DDDD

Autor: Aga  02.02.2010

Jak dla mnie za słodkie. Następnym razem dam duzo mniej cukru. Ja dodałam gruszki:)

Autor: Aga  02.02.2010

Aaa i zamiast cynamonu dodałam aromat waniliowy:) mniam

Autor: scin  03.02.2010

Jeśli to jest pyszne ciasto to przepraszam, ale część z Was w życiu chyba dobrego ciasta nie jadła :( Zdecydowanie najgorszy przepis - źle dobrane proporcje składników, ciasto jest "gliniaste" i bardzo niesmaczne. Żałuję, że nie zrobiłam jak zwykle marchewkowego.

Autor: monia  18.02.2010

Ja zrobilam wersje czekoladowa(kakao) i dodalam aromat migdalowy+rodzynki!Pycha!

Autor: martynkaa  21.02.2010

wlasnie jest w piekarniku zobaczymy co wyjdzie

Autor: agateczka  23.02.2010

a ma byc termoobieg, gora dol czy jak? w sumie ciasto sie juz piecze, wiec chyba ;]

Autor: Pau.  23.02.2010

A ja wlałam mase do małych foremek babeczkowych i posypałam dekorem ;D piekłam 30 mniut. i były pysznee ;D

Autor: Kamila  27.02.2010

Witam. Ja składniki pomnożyłam 2x. I zrobiłam z 20 babeczek w małe foremki składniki wylałam, a resztę ciasta wlałam do małej blaszki. Pyszne:) polecam

Autor: Kamila  27.02.2010

A cukru dałam mniej niż w przepisie jakby była cała szklanka to by było za słodkie.

Autor: agata18  06.03.2010

dzieki za pomysł napisze pozniej jak smakuje:))

Autor: monika  06.03.2010

te ciasto jest ochydne po co piszecie ten przepis?Nie rubcie nigdy tego ciasta

Autor: Zuzia  15.03.2010

ciasto smakowało ja guma ! nie polecam ;(

Autor: Ewelina .  20.03.2010

Takie sobie.. strasznie cienkie i takie bez smaku.. liczylam na więcej. ale nie jest aż tak źle

Autor: Oliśśś  27.03.2010

Mmmmniam mniam ciasto pycha, ale co do ilości dodania cukru to chyba jak kto woli czy bardziej słodkie czy mniej. Ciasto pyszne dzięki za przepis. Pozdrawiam !

Autor: niniusia  30.03.2010

Świetne, pyszne, palce lizać. Ja zrobiłam w foremkach od babeczek, zamiast kakao dałam cynamon i w środek włożyłam potarte jabłuszko. Rewelacja!!!

Autor: Agata  31.03.2010

Zrobiłam pierwsze to nie urosło i w ogóle był zakalec, ciasto było robione według przepisu, tylko zamiast kakao i cynamonu dodała czekoladę. Postanowiłam zrobić drugi raz i stało się dokładnie to samo, niewiem co poszło nie tak :(:(:( Ciasto po raz kolejny nie wyrosło i jest zakalec, poza tym ma bardzo dziwny posmak :(:(

Autor: Agata  31.03.2010

Dodam, że za drugim razem ciasto było trzymane w piekarniku 50 minut :(:( Jak dla mnie lipny przepis...A tak miałam ochotę na słodkie :(

Autor: Dusia  02.04.2010

Mi się właśnie piecze. Mam nadzieje na dobry rezultat, bo to moje pierwsze samodzielnie zrobione ciasto. Ale wydaje mi się, że będę musiała piec troszkę dłużej niż 30 minut. ;)

Autor: kasia  02.04.2010

poprostu rewelacja nie wiedzialam ze ciasta robi sie w tak prosty sposob zawsze kupowalam gotowy proszek i miksowalam z jajkami i mlekiem pyyycha

Autor: wiola  03.04.2010

przez te negatywne komentarze nieco sie obawialam ale zaryzykowalam i... ciacho sie wlasnie studzi:).Wyglada i pachnie bardzo ladnie.mam zamiar przelozyc je kakaowym kremem (z paczki-dodaje mleko,miksuje i gotowe) no i mam nadzieje ze bedzie smakowac tak jak wyglada:)

Autor: milka  06.04.2010

pyszne ciasto! bardzo szybko się robi ;) dwa razy już robiłam całe z kakao. dzisiaj wylałam połowe na blaszkę, do reszty dopiero dodałam kakao. wyszło dwukolorowe. właście wcinam, jeszcze cieplutkie :) pychaaaaa! jescze musze wypróbować z cynamonem :)

Autor: ala  11.04.2010

ciacho pycha tylko ssssssyte i trocccchę suche

Autor: Kingusia  15.04.2010

Ciasto jest po prostu obrzydliwe. Smakuje jak guma. Robiłam wszystko wedle przepisu. Nie polecam tego ciasta. Najgorsze ciasto jakie jadłam :(

Autor: annaem  16.04.2010

Przykro mi, ale jest do bani, jak zwykła bułka. Jeszcze te kawałki wymieszane z kakao można jakoś przełknąć. Reszta nie do zjedzenia. Może podzielić na kawałki i posmarować dżemem? Ale już i tak wywaliłam, więc nie ma co smarować.

Autor:  29.04.2010

Ten przepis na piernik jest fajny tylko trzeba go robić w tortownicy niestety i nie zawsze wychodzi. Ale po za tym jest bardzo prosty i szybki w przyrządzeniu. POZDRAWIAM :)

Autor: Ola  02.05.2010

a ja urozmaiciłam ten przepis konfiturami domowej roboty. dodaje je do surowego ciasta i miksuje z nim ( najlepiej z czerwonej lub czarnej pożeczki)....ma wtedy świeży smak i nie potrzeba dużo cukru. poza tym daje 1 łużeczkę sody i 1 proszku do pieczenia. pięknie rośnie i jest puszyste po upieczeniu...polecam:)

Autor: lebor1  16.05.2010

Niestety!!!Nie ustrzegłam się zakalca,ale różnie to bywa.....

Autor: adam  30.05.2010

do oli czy piec należy w piekarniku rozgrzanym do 180 czy od zera i wtedy jaki trzeba zastosować czas pieczenia

Autor: Elwira  05.06.2010

Z kawałakami czekolady i cynamonem po prostu bomba ;) A przygotowanie (łącznie z pójściem do sklepu po czekoladę) zajęło mi jakieś 25 min. Ps. To było jedno z nielicznych ciast w moim wykonaniu nie mam jeszcze wprawy, a ten przepis jest szybki prosty i smaczny Dzięki Pzdr.

Autor: msks  06.06.2010

ciasto naprawde bardzo szybkie do zrobienia i bardzo smaczne:)....

Autor: emcia118  06.06.2010

rewelacyjny +budyń

Autor: halyna  13.06.2010

Przepis naprawdę jest prosty do wykonania (ciasto przygotowała moja ośmioletnia córka), jaki będzie efekt niebawem się okaże. Właśnie się piecze.... :)

Autor: Joanna  19.06.2010

Ciasto zrobiłam i z komentarzem poczekałam do zjedzenia, jest pycha :) Dodałam 1 łyżeczkę sody i 1 łyżeczkę proszku, zrobiłam pół na pół z kakao, piekłam 55 minut, bo w trakcie otworzyło się na środku i musiało się dopiec do końca. Do tego polecam polewę cytrynową i posypkę, jak ktoś nie wierzy, to niech pisze na maila - odpowiem :)

Autor: kikia  14.07.2010

mi wyszło gumowate więc nie polecam

Autor: ok  15.07.2010

zajebiste ciasto

Autor:  23.07.2010

kj

Autor:  23.07.2010

pyszne przepisy

Autor: iza  25.07.2010

Dla tych ktozy krytykuje (chyba niebardzo umiecie piec) bo jak narazie to 95% z nas uwaza je za bardzo dobre. Zakalec powstaje bo zlym wymieszaniu skladnikow a jesli jest suche to te osoby ktore tak krytykuja i niby maja tyle doswiadczenia powinny wiedziec o tym od poczatku (dobry cukiernik wie ze zawsze mozna dodac troche wiecej mleka) Ciast jest bardzo dobre.

Autor: madzia  27.07.2010

a w jakiej kolejnosci to sie dodaje?

Autor: Mateusz  29.07.2010

Super dla młodych cukierników zrobił mój 11 syn samodzielnie ;p i zamierza robić jeszcze inne proste ciasta, Pycha

Autor: Anouk  04.08.2010

OKROPNE! szkoda tylko składników! strata czasu i pieniędzy dziwie sie ze jest tu tyle pozytywnych komentarzy... zdecydowanie nie polecam ciasto twarda zelówa, przepis beznadziejny

Autor: bez_tematu  17.08.2010

Pomimo prostego i szybkiego wykonania,nie polecam tego ciasta.Ja jako osoba doświadczona,o sporym zasobie informacji na temat pieczenia muszę przyznać, że jest zbyt słodkie.Moje zdanie podziela pewna zaufana mi osoba,która miała z nim do czynienia.Co do czasu jaki jest przeznaczony na pieczenie,30 minut to za krótko! Po 30-stu minutach owy placek wydawał mi się nie upieczony,był jeszcze zbyt "wodnisty",dlatego musiałam trzymać go przynajmniej 50 minut. Sama poradziła bym inne ciasto,znam zdecydowanie lepsze,a równie proste,a nawet prostsze!

Autor: bez_tematu2  17.08.2010

Witam szalonych posiadaczy wszelakich blenderów i piekarników w wywietrznikami. Jestem wstrząśnięta faktem, że zostałam zmuszona do zjedzenia tej parodii terminu 'ciasto'. Pomimo mojego życiowego dorobku kulinarnego jestem zasmucona, żałuję że wysyłałam mojego prywatnego, czarnowłosego kelnera po kakao z krwi i kości. W przeciwieństwie do kakao, w cieście krwi nie było, jednak większa część mojego krwiobiegu mnie zalała po zaczerpnięciu tej przesłodzonej kupy z mlekiem. Autor ciasta to amator i może się schować z blachą '30 minutowego wypieku' pod kopiec kreta -> który naprawdę jest lepszy i prostszy.

Autor: Megg  18.08.2010

piecze się! zrobiłyśmy podwójnie to co napisane jest w przepisie, bo by było maaało. Mamy nadzieję, że bedzie dobre ;)

Autor: .martynka  19.08.2010

Dobra ja tez mam zamiar piec to ciasto tak mi się zdaje, ale nie rozumiem dlaczego niektórzy piszą że to ciasto jest do dup* zobaczymy czy mi wyjdzie mam nadzieje ze tak a to będzie moje 2 cisto które upiekłam bez pomocy mamy.. Pierwsze było marchewkowe ale mi nie spakowało.. xd

Autor: .martynka  19.08.2010

No piekę jak na razie jest dobrze rośnie i wgl dodałam do cista zmielone orzechy mam zamiar dać bitą śmietanę do tego zrobić polewę czekoladową i posypać białą czekoladą mm ;D

Autor: Klaudiaa  21.08.2010

właśnie je piekę . ciekawe jak wyjdzie. trzymajcie kciuki :))

Autor: zeldda  23.08.2010

No dobra..no więc skusiłam się i postanowiłam zrobić to ciasto..bo szybkie, bo tanie, bo pyszne...hmmm...szybko i tanio może i było...połączyłam składniki i piekłam ok 40 minut..ale...niby wyrosło, ale nie tak bardzo...niby pyszne ale nie za bardzo..z wyglądu bardziej przypomina chleb o twardej skórce, a w środku...właściwie sama nie wiem...jest tam część, która z wyglądu przypomina upieczone ciasto, ale 1/3 to ciasto, któremu nie chciało się unieść... w smaku wyczuwalna mąka i proszek do pieczenia..a do tego ten cukier...wsypałam 3/4 szklanki zasugerowana opiniami a mimo to mam wrażenie, że nawet gdybym wsypała 3 łyżki i tak było by czuć sam cukier...powiem szczerze...liczyłam na coś lepszego...na prawdę nie warto...bo w zasadzie z podobnych składników tylko w innych proporcjach można zrobić ciasto rzeczywiście warte poświęconego mu czasu i pracy...NIE POLECAM...

Autor: jakajaka  27.08.2010

Podpisuje się pod poprzedniczka, nie polecam!!!! Piekę często, ale to był mój najgorszy wypiek. Do kosza!!!

Autor:  27.08.2010

A jeszcze jedno- 200stopni, to zdecydowanie za wysoka temperatura na ciasto. Z wierzchu drewniak, a w środku coś na kształt zakalca. MASAKRA!!!!!!!!

Autor: jaga  29.08.2010

pyszne ciacho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: Nessie  30.08.2010

O, jaki ciekawy przepis. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Autor: Nessie  30.08.2010

Już mieszam składniki. Trzymajcie kciuki.

Autor: Nessie  30.08.2010

Wkładam do piekarnika. Zobaczymy jaki będzie efekt.

Autor: Nessie  30.08.2010

Już nakładam na talerzyk. Ach, co za zapach..

Autor: Nessie  30.08.2010

O fuj

Autor: ada  02.09.2010

Odnośnie temperatury: 200 stopni,pół godziny pieczenia,termoobieg- wyszło po prostu IDEALNE!

Autor: Konradek  05.09.2010

Hmm... widząc te negatywne komentarze "znawców o wieloletnim doświadczeniu" chce mi się śmiać. Nie wiem czy przemawia przez was zazdrość czy polska zawiść, ale skoro już powołujecie się na doświadczenie to wiedzccie, że to jest zwyczajny, stary przepis na kruche szybkie ciasto. Sam je kilka razy już piekłem za każdym razem urozmaicając je dodatkowymi rzeczami. Jako baza jest to świetny przepis na ciasto. Za pierwszym razem robiłem dokładnie wedle receptury podanej w przepisie i ani ja, ani goście nie mieli zastrzeżeń, wręcz przeciwnie. Jeżeli komuś brakuje umiejętności to niech nie pisze, że to ciasto to "syf" tylko daruje sobie jakikolwiek komentarz. Skoro jesteście taki wyśmienitymi i doświadczonymi kucharzami to czemu pieczecie takie proste ciasto wg. przepisu tutaj podanego XD Polecam do tej bazy dodać np aromat migdałowy albo cytrynowy bardzo wzbogaca doznania podczas spożywania.

Autor: tina  10.09.2010

wczoraj pieklam to ciasto super cala blaszka poszla w ciagu paru minut i gosciom smakowalo PYCHA

Autor: jshdasljkdh  19.09.2010

właśnie wyjęłam z piekarnika cudownie pachnie mmm :)

Autor: dorcia  20.09.2010

moje ciacho właśnie się piecze mmm:))

Autor: sandrusiaaa  20.09.2010

siemka dziwne przepisy jest nawet za 3 złote co wy nie za tanio ja nie daje bo ja mam drogie przepisy 20 złoty jedno blaszka ciasta a gdzie reszta

Autor: Dziunia  25.09.2010

Ciasto pycha jutro wyprawiam urodziny i piekę to ciasto upiekłam je wcześniej już raz z kakao wyszło rewelacyjnie!!!!! To ciasto jest tak łatwe i tak bombowe Mam 11 lat i sama je piekę już po raz drugi teraz dodaje orzechów dla lepszego smaku i po to żeby trochę było co pogryźć bo to ciasto wychodzi tak miękkie że nawet ktoś kto nie ma zębów może je zjeść Polecam Wam wszystkim to ciasto... :)

Autor: cavallo  26.09.2010

Wlasnie sie konczy piec :) Pachnie super. Wybralem foremki do babeczek. Tam gdzie nalqlem za duzo, wyrosly góry a tam gdzie do polowy, są piekne okrąglutkie :) Zobaczymy, zobaczymy...

Autor: cavallo  26.09.2010

I już wyjąłem. Wyszły pycha. TROSZKĘ się niektóre zbyt przypiekły, ale wstawiłem je do rozgrzanego piekarnika, a nie zimnego (nic nie było napisane w przepisie). Niemniej, nie spaliły się. Z wierzchu lekka skorupka, a po jej przegryzieniu miekkie wnetrze babeczkowe :) Juz wiem ze nalezy piec na nizszych poziomach :) ale jak na pierwszy wypiek - bomba :) Juz pobieglem czestowac :P

Autor: anna86  29.09.2010

niestety moje wyszło obrzydliwe, pachniało pysznie, nie mogłam się doczekać aż troche ostygnie... a tu taki zawód!! Nie da się zjeść.

Autor: aga  08.10.2010

mnie wyszedł zakalec :(

Autor: Zyga  16.10.2010

własnie upiekłem, rewelacja..... naprawdę warto polecić, wstawiać od razu do piekarnika nie czekać az się nagrzeje do 200*C .... ja mam słaby piekarnik piekło mi się dłużej ...ale trzeba sprawdzać patyczkiem czy nie surowe w środku....i bedzie oki

Autor: Gosia ; ))  28.10.2010

Ciasto poprostu rewelka ! pieke juz 3 raz z rzedu ! Pozdrawiam. Nawparde proste :) ;*

Autor: ana  06.11.2010

mam nadzieje ze się udało piecze sie

Autor: stiopa  11.11.2010

Dla tych wszystkich co są nie zadowoleni: Nauczcie się piec no i zdolności manualnych. Jestem facetem zrobiłem to ciasto i było super! Dodatkowo polęcę przesianie mąki, oddzielenie białka i ubicia piany; dodajcie na końcu, pomału mieszając. Ciasto będzie puszyste! Aha, zapomniałem dać oleju i... nic się nie stało, nie wiem, po co w ogóle potrzebny olej?? Na koniec dałem dwie polewy czekoladowe: ciemną i białą, pomiędzy posypaną posiekanymi orzechami włoskimi. Mmmmniam. Dzisiaj podwoiłem składniki, piekę w większej blaszy, przekroje i przełożę kremem czekoladowo- kawowym. Zobaczymy co wyjdzie? Pozdrawiam

Autor: barbie3210  17.11.2010

Właśnie upiekłam, takie czekoladowe. Jest jeszcze gorące. Pyszne ciasto:) Dodałam jabłko pokrojone w kostkę. Jestem studentką, uwielbiam gotować lecz mam mało czasu dlatego cenię sobie takie przepisy. Polecam!

Autor: madziorek  18.11.2010

moje ciasto wlasnie sie piecze podwoiłam składniki i zrobiłam zebre w duzej tortownicy :) mam nadzieje ze wyjdzie.:)

Autor: baka  20.11.2010

CIASTO SYF !

Autor: Monika  20.11.2010

Ja zrobilam 3 razy wedle przepisu i wyszlo.............................GUMOWATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak dotad, jedyne ciasto jakie mi nie wyszlo!!!! Wiec przepis do kiczu, nie polecam!!!!

Autor: aśka.  20.11.2010

Piecze się :) mam nadzieję że wyjdzie rewelacyjnie. Tak jak pozostałemu państwu :)

Autor: ladyshady  24.11.2010

placek wyszedl dobry lecz baardzo niski.nie wiem dlaczego?dodam ze zrobilam w małej tortownicy bo koksówki nie posiadam

Autor: ladyshady  24.11.2010

wlasnie ukroilam sobie kawalek jeszcze cieplego i zakalec!! nie dosc ze niski to jeszcze gumowy!! a zrobilam tak jak pisze w przepisie.zdecydowanie odradzam,szkoda było marnować skladników

Autor: italiana29  26.11.2010

wlasnie sie piecze zobaczymy;

Autor: mmousak  08.12.2010

Wczoraj pierwszy raz upiekłam to ciasto, w keksówce - piekłam 1.5 godziny w piekarniku gazowym w 200stopniach. (ciasto zrobiłam w zeberkę z dodatkiem brzoskwiń) Pomimo zachęcającego zapachu i pięknego wyglądu po odkrojeniu kawałka okazało się, że wyszedł paskudny zakalec !!! Ponieważ nigdy wcześniej coś takiego mi się nie zdarzyło stwierdziłam, że coś musiałam przeoczyć. Dziś ponownie, niezrażona wczorajszym niepowodzeniem upiekłam ciasto. Tym razem piekłam 2 i pół godziny w temperaturze 200stopni. I ku mojemu ogromnemu zdziwieniu ciasto nie spaliło się i ponownie wyszedł ZAKALEC !!! Może piekąc na dużej blasze ciasto na grubość 2 cm wychodzi lub robiąc babeczki bądź ciasteczka, ale nie w keksówce!!! A ja szukałam przepisu na ciasto a nie ciasteczka. Przepis nie jest dobry. Jeśli ktoś ma pomysł co mogło przyczynić się do tego zakalca chętnie przeczytam. Niepocieszona :(

Autor: mmousak  08.12.2010

Wczoraj pierwszy raz upiekłam to ciasto, w keksówce - piekłam 1.5 godziny w piekarniku gazowym w 200stopniach. (ciasto zrobiłam w zeberkę z dodatkiem brzoskwiń) Pomimo zachęcającego zapachu i pięknego wyglądu po odkrojeniu kawałka okazało się, że wyszedł paskudny zakalec !!! Ponieważ nigdy wcześniej coś takiego mi się nie zdarzyło stwierdziłam, że coś musiałam przeoczyć. Dziś ponownie, niezrażona wczorajszym niepowodzeniem upiekłam ciasto. Tym razem piekłam 2 i pół godziny w temperaturze 200stopni. I ku mojemu ogromnemu zdziwieniu ciasto nie spaliło się i ponownie wyszedł ZAKALEC !!! Może piekąc na dużej blasze ciasto na grubość 2 cm wychodzi lub robiąc babeczki bądź ciasteczka, ale nie w keksówce!!! A ja szukałam przepisu na ciasto a nie ciasteczka. Przepis nie jest dobry. Jeśli ktoś ma pomysł co mogło przyczynić się do tego zakalca chętnie przeczytam. Niepocieszona :(

Autor: młodażonkaasiulka  09.12.2010

To było moje pierwsze ciasto i do tej pory najsmaczniejsze i najbardziej udane ze wszystkich! Dodałam zamiast kakao dużooo cynamonu i orzechów, na święta zrobię je ponownie, bedzie idealnie pasowało! Zachęcam i dziekuje za ten przepis :*

Autor: Ewelina  09.12.2010

Do mmousak: myślę ze wine mają brzoskwinie które maja inna temperature i puszczaja duuzo soku...

Autor: magdam140  12.12.2010

zrobiłam z podwójnej porcji, z 1 szkl. mleka i 1 szkl. jogurtu naturalnego. wyszło REWELACYJNE! polecam!

Autor: kucharenka  16.12.2010

kochani! 200 stopni w piekarniku z termoobiegiem i 30 minut to o wiele za dużo!! Ja piekłam z termoobiegiem i po 20 minutach większość była już przypalonych, moim zdaniem w tak wysokiej temp, wystarczy ok 10-15 minut i gra ::), a ciasto (to które jeszcze dało się zjeść :)) wyszło pysznie :)

Autor: kucharenka  16.12.2010

a i piekłam nie w formie do ciasta, ale w babeczkach, wydaję mi się, że to jest przepis na niskie ciasto, bo jakby włożyć do wyższej formy mogło by się całe nie dopiec, patrząc po babeczkach

Autor: KamileX  17.12.2010

Cześć, chciałam zapytać czy to będzie dobre ciasto jako baza pod np galaretkę czy owoce ? Bo nie chciała bym, żeby podczas jedzenia wypadało z rąk :)

Autor: MAJO  23.12.2010

Właśnie wyjęłam ciasto z piekarnika... robilam je 3ci raz. Za pierwszym razem wyszlo idealne, za drugim zakalec (do analizie doszlam ze chyba przez zimne jajo i mleko) a teraz tak jak za 1 razem wyszlo wspaniale i mega pyszne:) Moj przepis na to UDANE ciasto WERSJA WIGILIJNA: nagrzać piekarnik na 190C 1 jajko - temp pokojowa 1 szklanka mleka - temp pokojowa 1 niepełna szklanka cukru 2 szklanki mąki 4 łyzki oleju 2 pełne łyzeczki proszku do pieczenia 2 spore łyzki proszku do pieczenia szczypta cukru cynamonowego 2 spore łyzki cynamonu 1/2 opakowania orzechow laskowych garsc platkow migdałowych garsc wiorek kokosowych łyzka przyprawy do piernika (opcja) Wszystko wymieszalam i wstawilam w keksowce na ok. 45min na 190C. Wyszko mega pyszne, pachnące swiętami i BARDZO pulchne :) POLECAM:)

Autor:  18.01.2011

jak ono się nazywa

Autor: szybka  20.01.2011

czy coś sie tsanie jak upieke to z jablakami ? prosze szybko oi odppowiedz bo njuz sie piecze ;d

Autor: agata  29.01.2011

ciasto jest okropne! zdecydowanie podzielam zdanie wszystkich niezadowolonych. Może ci co piszą że dobre, mają zaniżone wymagania wobec wypieków:)

Autor: Rose  30.01.2011

nie róbcie tego ciasta! kompletna guma

Autor: oloooo  30.01.2011

Pycha wyszło!!!! :D:D

Autor: Natalia  03.02.2011

Bardzo pyszne ciasto xD

Autor:  06.02.2011

Ciasto wyszło super!!! Polecam tanie łatwe i bardzo smaczne!!:)

Autor: basia  15.02.2011

dziecko na dole, zakalec się robi jeżeli za krótko się piekło znawczyni. Gumowe bo dodałaś za mało mleka a małe bo za mało proszku do pieczenia. CIASTO WYSZŁO PYSZNE.

Autor: karota  15.02.2011

Witam, dzisiaj robiłam dwa razy ciasto pod rząd, bo o zrobieniu mojego musiałam zrobić takie same znajomej.wyszły fantastycznie. ciasto szybkie i tanie. Przy drugim śpieszyłam się i składniki wrzucałam byle jak (podwójną porcję na dużą blachę), wsypałam cała mąkę, posypałam sodą, wlałam olej, uruchomiłam mikser, dodałam ccukier, jaja i mleko, pomiksowaam i do blachy, a za 30 min, miałam super ciasto.polecam :)

Autor: DjMarcia133  16.02.2011

a ja wlasnie zabieram sie za robienie Ciasta !! ( a talentu bardzo niemam... ) Ciekawe czy wyjdzie kazdy chwali OBY !!

Autor: mychaa  18.02.2011

Pyszne ciasto :) osobiście trochę je urozmaiciłam. Ciasto upiekłam z podwójnej porcji, zamiast 2szkl. cukru dałam 1,5szkl. Po wystygnięciu na ciasto wyłożyłam budyń śmietankowy, wszystko przykryłam herbatnikami i polałam polewą... :) Jest naprawde pyszne! Polecam!

Autor: Misia!;]  18.02.2011

idę właśnie upiec to ciastko mam nadzieję że bd. pyszne;]

Autor: hanka  18.02.2011

jest to ciasto obrzyliwe

Autor:  21.02.2011

okropne ciasto

Autor: rzenka  25.02.2011

hej

Autor: piekarzyna  01.03.2011

piecze sie... jak nie wyjdzie, to mi wszystkie skladniki porozszczepiacz spowrotem - maka do maki, cukier do cukru...

Autor:  05.03.2011

he

Autor: anaiska  08.03.2011

Upieklam ciasto wedlug przepisu, dwie warstwy - biala z wiorkami kokosowymi na dole, na gorze ciemna z kakao. wyszlo bardzo dobre. Pieklam w piekarniku z termoobiegiem, 200 stopni. niestety 30 minut to za krotko, ciasto w srodku bylo jeszcze surowe, musialam piec 50 min. Uroslo bardzo ladnie, na pewno upieke jeszcze raz , tym razem z orzechami :)

Autor: gggg  27.03.2011

wydaje mi się, że wszystkie negatywne komentarze pisze jedna i ta sama osoba...

Autor: maja  21.04.2011

ja dzisiaj zrobilam jedna porcje ciasta bialego, do drugiej dodalam cynamon, kakao i garsc mielonycg orzechow wloskich. wlalam do "babkowej" formy i wyszla pyszna babka z orzechami. polecam

Autor: Adamus  02.05.2011

Przepis świetny!!!! Ciasto wyszło przepyszne:)

Autor: kaja  02.05.2011

wypróbowałam przepis, super wyrosło,dodałam kakao i bakalie.oraz 6 łyżek oleju zamiast 4. piekłam 30 min w 200 stopniach plus 20min termoobieg. trzeba uważać żeby nie przypalić. bardzo dobre, proste i smaczne.

Autor: Ola  04.05.2011

Wlasnie upieklam to ciasto.. :):) Bardzo dobre, dodalam owoce do srodka..:) musze przyznac ze jestem zadowolona :D

Autor: :p  04.05.2011

szkoda , ze foty nie ma

Autor: <@!!!misiulk@!!!>  08.05.2011

ciasto wyszło bardzo pyszne!! POLECAM!!

Autor: ania i paulina  26.05.2011

zajebiste wyszly

Autor: lilka  13.06.2011

jeśli wszystko wrzuci się do jednej miski i wymiesza na bank będzie zakalec. Jak ktos podaje tak bylejak przepis to w ogóle nie powinien nic pisac...:/ Najpierw trzeba zmiksowac jajko z cukrem czy jakims tluszczem, a potem stopniowo dodawac mąkę.

Autor: Zuzka  23.06.2011

Mam 12 lat i właśnie piekę to ciasto. Trochę się boję że wyjdzie gumowe lub zakalcowate, ale przepis wydaje się bardzo prosty:)

Autor: Alinka  25.06.2011

Ja do tego ciasta dodaję (mieszam) pół słoiczka dżemu. Ponadto daję i cynamon i kakao. Jest super, wilgotne i długo świerze. Piekę 40-45 minut.

Autor: myszka  15.08.2011

Cisto wyszło SUPER :) ponieważ mam sporych łakomczuchów w domciu od razy zrobiłam podwójne i połączyłam (jedna część czekoladowa-do drugiej dodałam wiórków kokosowych-i oczywiście zrobiłam z tego zebrę).Ponieważ bardzo ładnie urosło-przekroiłam i dodałam krem do środeczka :) Osoby ,które dodały zły komentarz-jak dla mnie po prostu nie potrafią piec :P:P:P (dodam że to ciasto robiłam po raz pierwszy)

Autor: ja123456  30.08.2011

A jak to ciasto się nazywa? 0.o

Autor: monix  21.09.2011

Smk ok, ale komplentie nie wyrosło...;/

Autor: Mat  23.09.2011

Przed chwilą spróbowałem... wyszło świetnie :) To jeden z moich pierwszych wypieków więc jest chyba dobrze :) Gwoli ścisłości - zrobiłem z cynamonem, suszoną żurawiną i płatkami migdałowymi, trzymałem w piekarniku 40 minut (200 st, forma silikonowa) Dla ciekawych link do zdjęcia :) https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/296641_2511598028757_1217311731_33163719_1657779654_n.jpg

Autor: Mat  25.09.2011

Zrobiłem jeszcze raz, tym razem czekoladowe z orzechami. Faktycznie tym razem przy takich samych parametrach piekarnika musiałem piec nieco dłuzej (ok. 55 minut). Polewe też robiłem sam (nie rozumiem dlaczego niektórzy mają problemy z rozpuszczeniem czekolady :P). Oczywiście zrobiłem zdjęcie: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/316854_2517616499215_1217311731_33168185_1658171317_n.jpg

Autor: irma  26.10.2011

własnie wsadziłam do piekarnika.. hm.. mysle że bedzie ok ;p

Autor: cyganeczka  04.11.2011

właśnie wyjęłam z piekarnika, z tego co widzę nie wyrósł za bardzo ale to raczej wina blaszki bo miałam tylko dużą a nie pomyślałam o zwiększeniu składników czekam na smak zrobiłam zebrę polaną lukrem zobaczymy:) mam nadzieję ze mimo wysokości a raczej jej braku ciach będzie tak smaczne jak wygląda

Autor: Jarachasz  05.11.2011

Dla uzyskania puszystości wypieku warto dodać 2 łyżki bitej śmietany w proszku... :D

Autor: marta  10.11.2011

JEST! ! W piekarniku! ! Zrobilam z kakao, odrobina cynamonu, a do tego platki migdalowe i drobno pokrojona suszona sliwka.... Forma silikonowa, 200 st. bez termoobiegu. Pozostaje w oczekiwaniu..........

Autor: marta  10.11.2011

Ciasto jest troche za suche, ale biorac pod uwage, ze robi sie je bardzo szybka i latwo jest rewelacja.. Dodatek suszonych sliwek i platkow migdalowych daje swietny smak, ale nastepnym razem powkladam do ciasta kawalki czekolady.... Polecam...

Autor: ania  18.11.2011

ciasto szybkie latwe i bardzo pyyyyyyyszne zawsze gosci na moim stole polecam 10 /10 a i od czasu do czasu dodaje rodzynki pychota:)genialne

Autor: ania  18.11.2011

ps. ja pieke w termoobiegu i zawsze mi wychodzi

Autor: Experimency  29.11.2011

Właśnie wstawiłam do piekarnika to "cudo",zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Przepis jest na dosć małą blachę z tego co mi wyszlo. Miejmy nadzieje, ze w smaku bedzie pyszneee;)

Autor: polaa :)  21.01.2012

upiekłam babeczki - część z wiórkami kokosowymi a część z kakaem i wszystkie posypałam jagodami , zapomniałam dać oleju ale i tak wyszły przepyszne !!!

Autor: nika xD  27.01.2012

No no no .. Na razie robię ciasto :) jak na razie to dobre ale dodałam olejek rumowy . Teraz będzie lepsze. Coś wydaje mi się, że zrobię pyszną niespodziankę mamie ! Nie wiem z kolei czemu te negatywne komentarze - to nie jest strata taka - ,, WIELKA" tylko malutka ;p a poza tym - to baaardzo tanio jak na takie ciasto :) JESZCZE NIE JADŁAM - ALE JUŻ POLECAM !!!

Autor: Młody  01.02.2012

Piekłem 1 raz jakiekolwiek ciasto :D niestety źle ustawiłem chyba bo sie po bokach spaliło :D będe próbował znowu ^^ może wyjdzie

Autor: LeJa  10.02.2012

Świetne! Nawet dla takiego beztalencia jak ja :D

Autor: tymiankowa  18.02.2012

hahaha Konradek, kruche ciasto???????????????/chyba nie wiesz co to jest kruche ciasto :D :D :D :D znawco

Autor: Pro100wPape  05.03.2012

ciasto wyszlo dobre i smakuje wysmienicie polecam ten przepis

Autor: ilosia 18  24.03.2012

bardzo dobre :P

Autor: bozka  05.04.2012

w czasach tak drogich jajek ten przepis rewelacja!!!ja oblałam polewą czekoladową-prawie jak murzynek:)

Autor: Wiesława  23.04.2012

Ciasto smaczne smakuje całej mojej rodzinie a szczególnie moim wnukom. Nie jest to żadna kwota, jeśli chodzi o składniki więc z chęcią je piekę. Polecam do pieczenia, ja je przygotowuje w około 5-10 minut. Prostota i zadowolenie.

Autor: Karola i Aga  18.05.2012

Robię z koleżanka . ;D Ja jej czytam Ona robi mam nadzieje że wyjdzie a ja k nie to Was zabije xD

Dodaj własny komentarz

(twój pseudonim, imię lub nazwisko)

(nieobowiązkowo; nie musisz podawać adresu e-mail!)

Min. liczba znaków: 3

Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty
© 1999-2014 Grupa Wirtualna Polska Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu