Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »

Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »

Bon Appetit

Prosty przepis na biszkopt

Autor: Wiola  Data: 17.03.2003

Porcje: ?  Koszt: ? zł  Trudność: prosty  Czas: 15-20 min.  Kalorie: ?

Składniki:

- 5 jajek, - niepełna szklanka cukru, - szklanka dwie łyżki mąki, - szczypta soli.

Jak przyrządzić?

Oddzielamy żółtka od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i bijemy sztywną pianę. Gdy piana jest tak szczywna ,że nie spływa po odwróceniu miski do góry dnem, ciągle miksując dodajemy cukier. Miksujemy kilka minut aż masa ,znów będzie sztywne i dodajemy żółtka. Miksujemy przez kolejne kilka minut, do moment gdy powstała masa zacznie gęstnieć. Następnie wysypujemy mąkę na sitko i potrochu "sitkujemy" mąkę na ciasto lekko mieszają. Po dodaniu wszystkiej mąki, ciasto wylewamy do prodiża z dnem wysmarowanym masłem lub margaryną. Pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Jak podawać?

Ciasto jest pyszne z każdą masą .

Uwagi:

Gdy ciasto jest dobrze ubite, przy mieszaniu podczas dodawania mąki powstają bąble.
Wersja do druku

Wasze komentarze

Autor: asitek  17.03.2003

jutro bede robic bo jest rewelacyjnie proste

Autor: Wiola  18.03.2003

No pewnie że jest proste! I zawsze wychodzi To tylko kwestia dobrego ubicia składników i lekkiego wymieszania na końcu z mąką.

Autor: lila  21.03.2003

Dla mnie biszkopt ktory zawsze wychodzi to:4jaja,0,5szkl cukru,3lyzki maki zwyklej,3lyzki ziemniaczanej.Bialka ubic na sztywno dodac cukier ubijac dalej dodajac po jednym zoltku.Na koncu make lecz juz wymieszac lyzka nie mikserem.Piec ok 30minut w 180°^.bokow tortownicy nie smarowac tluszczem wtedy urosnie plaski idealny do torta

Autor: bogdan502  13.04.2003

zawsze dodaję proszku do pieczenia czy ten biszkopt bez proszku wyjdzie ?

Autor: aga d  15.04.2003

a gdzie proszek do pieczenia biszkopt musi być pulchny

Autor: Wiola  16.04.2003

Nigdy nie dodaję do tego biszkoptu proszku do pieczenia i zapewniam że jest pulchny i zawsze mi wyrasta jak na drożdżach! Spróbujcie!!!!!!!

Autor: Enchilada  22.11.2003

Znam najprostszy pod słońcem przepis na biszkopt. 4 jaja, 1 szkl. cukru, 1,5 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jaja zmiksować z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, do tortownicy i prodiża (ja piekę w prodiżu ok. 30 min).Nawet takiemu antytalenciu kulinarnemu jak ja wychodzi, polecam

Autor: malenstwo78  22.06.2004

to szklanka czy dwie lyzki tej mąki??a moze szklanka i dwie lyzki???a jakiej maki??bo ja na makach to sie wcale a wcale nie znam:P a tak na marginesie,to mam bardzo latwe ciasto i pyszne jak nie wiem co:)warstwowo wyglada ono tak: najpierw biszkopcik,potem krem do kapratki(najlepiej taki "gotowy" tylko do zmieszania z mlekiem i ubicia mikserem),potem znow biszkopcik,potem galaretka(truskawkowa ) no i oczywiscie w galaretce zatopione truskawki(połówki badz cale).pychota!!!!!!! niby takie proste i zwykle,a NIEBO W GĘBIE:)

Autor: Loree  11.07.2004

wiem, ze moze wyjde na kretynke, ale nigdy nie piekłam ciasta w prodiżu i....moze ktos mi powie czy trzeba go nagrzewac przed wylaniem ciasta???

Autor: Baska- Niemcy  23.08.2004

faktycznie proste tylko szkoda ze nie ma przepisu na mase musze upiec torta na ur. dla trzech osob

Autor: Sylwia  12.02.2005

Rzeczywiscie, to swietny przepis. Patrze przez szybke i widze jak rosnie...a mi serce rosnie!

Autor: Moka  22.02.2005

Spoko! Ja mam 19 lat i dziś pierwszy raz wchodzę do kuchni z zamiarami zrobieniem czegoś samodzielnie! No i wypadło na biszkopt! I na bank spieprzę sprawę :PPP

Autor: gesiu  01.05.2005

niemam

Autor: Michał  01.05.2005

Nie trzeba dodawać żadnej chemii - żadnego proszku do pieczenia!

Autor: kate  02.06.2005

biszkopt wyszedł bossski! por raz pierwszy w życiu wyszedł tak dobry. polecam!

Autor: mikita  16.06.2005

GORĄCO POLECAM!!!!!!!pierwszy raz piekłam biszkopt i wyszedł mi lepszy niż przysłowiowej "babci"!!!!naprawdę zero chemii a jest wyśmienity!!gratulacje i ukłony dla Wioli:):):)

Autor: grafia  15.09.2005

to w koncu szklanke czy 2 łyzki maki a moze to i to???? bo tam jest niejasno w przepisie.. pozdrawiam

Autor: Karola  12.10.2005

No właśnie mi się piecze biszkopt wg tego przepisu ale dodałam trochę proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Zobaczymy co wyjdzie bo bedę robić tort. A cha. Ktoś tu pisał o masie to polecam gotowe kremy "Delecta" o różnych smakach ( ja teraz bede robić z tyramisu), wystarczy dodać mleko i masło, i koniec. Pycha!!!!

Autor: Karola  12.10.2005

To jeszcze ja. Piszecie że nie wiecie czy szklanka mąki, czy dwie łyżki... ej, halo??!! - to logiczne że szklanka i dwie łyżki mąki. Jak mogłyby być tylko dwie łyżki? trochę pomyśleć trzeba... nawet przy pieczeniu!

Autor: czubii  14.10.2005

tam ma byc szklanka i dwie lyzki maki czy szlanka lub dwie lyzki??

Autor: Marcin vel KruQ  21.12.2005

Już mi żona zajechała mikser przez te "kilka" minut. Polski producent "Z" pisze żeby nie chodził mikser dłużej niż 10 minut... a potem 20 minut przerwy

Autor: Zuza  15.03.2006

Co znaczy 'szklaanka dwie łyżki mąki '

Autor: saint  19.03.2006

ile trzeba tej mąki??

Autor: Aga  18.05.2006

Swietny przepis jak prosto i smacznie:) polecam goraco

Autor: Olizda  08.06.2006

ja mam 13 lat i nie wiem czy ten przepis nie jest dla mnie za trudny

Autor: Ana  11.06.2006

Szklanka mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Pozdrawiam

Autor: kari  25.06.2006

rewelacyjny przepis! nigdy dotad nie udal mi sie biszkopt. super !!!

Autor: donald  27.06.2006

biszkopt jest pyszny dodać jeszcze skurke z cytryny i pycha

Autor: Becks  01.07.2006

wypasiony ten biszkopt :] POLECAAAAAAAM

Autor: Echnaton  05.08.2006

No własnie pieke tego plaka:D:D haha zobacazymy co to mi wyjdzie. dziękować z góry za przepis;* z poważaniem JA.

Autor: _anusia125_  12.09.2006

super wychodzi ciasto polecam to moj debiut naprawde łatwe i super rośnie z tym, że troche zweryfikowałam przepis dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia do mąki. Super polecam wszystkim nawet tym, którzy nie wierzą w swoje kulinarne zdolnosci!!

Autor: Marcia  23.09.2006

musze na srode upiec biszkopt , a przepis wydaje sie wysmienity zwlaszcza biorac pod uwage komentarze :) aaaaale az wstyd sie przyznac prosze napiszcie mi co to jest prodiz w ktorym sie piecze owy biszkopt???? Z gory dziekuje serdecznie za odpowiedz Marta

Autor: alex  14.10.2006

nie dodawaj proszku do pieczenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: Oliwka  27.10.2006

Ten przepis jest do niczego, wyszedł jakiś bliniany, chudy placek. Wszystko robiłam według przepisu, i tylko się zawiodłam. NIE POLECAM!!!!!!!

Autor: lolka :))  04.12.2006

fajny i tani zara bede piekla ale dziwny bo bez proszku i maki ziemniaczanej no coz sprubujemy

Autor: gosia  27.12.2006

Trochę mi się przypalił ale to przez moją nieuwage, a tak poza tym jest pyszny, pierwszy raz piekę biszkopta i robiłam go teraz całkiem sama:P PS. Podkręślając, ze mam 12 lat:)

Autor: Wiesia  29.12.2006

Rewelacja!!!... Biszkopt tak wysoki że prawie większy niż forma! Od teraz będę piekła biszokpty tylko i wyłącznie bez mąki ziemniaczanej i proszku do pieczenia SUPER!!!...

Autor: maria slezak  02.01.2007

tak sprubuje zrobic to ciasto buziaki

Autor: maria slezak  02.01.2007

ciast było przepyszne kocham was

Autor: iliana  23.01.2007

coto niewyszlo ble

Autor: Rafał  26.01.2007

Zaraz zabieram się do roboty mam nadzieje że wyjdzie dobry.Ale po co sól?

Autor: PreCeL  27.01.2007

O własnie czegoś takiego szukałem ;] juz zabieram sie do roboty zrobie prezencik mamie ;] (mam 13 lat )

Autor: Sindi  01.02.2007

ja zaraz się biore za biszkopcik :) ahh uwielbiam, tylko ciekawe czy mi wyjdzie... :)

Autor: olcia  03.02.2007

spoko ciasto

Autor: Jagodka  15.02.2007

Poniewaz wypiek wyszedl idealnie postanowilam pochwalic ten przepis. Polecam kazdemu, kto tylko bedzie mial zamiar upiec ciasto biszkoptowe. Wychodzi wyrosniete i rowniutkie na powierzchni (pewnie to zasluga tego, ze nie posmarowalam tym razem bokow formy tylko sam spod). Szkoda marnowac czasu na inne eksperymenty, ten jest w porzadku.

Autor: tyśka  17.02.2007

jest bardo łatwe

Autor: asia  25.02.2007

a czy biszkopt wkłada się do nagrzanego piekarnika?

Autor: mALY  24.03.2007

Fajny przepis i bardzo dobry :D

Autor: mALY  24.03.2007

poco sól do biszkoptu ale mma nafdzxiek ze bardzon dobru

Autor: PreCel  24.03.2007

ochyda ten biszkopt moja babcia robi lepszy

Autor: chatka-puchatka  20.04.2007

upiekłam, dodaam szczypte proszku- wypiekł sie rewelacyjnie :) polecam

Autor: Judyta  27.04.2007

Uwazam, ze ten biszkopt jest poprostu wyjebisty... Na prawde polecam... Zalecam równiez dodanie karmadynek w karmelu! Polecam w imieniu redakcji Judyta.

Autor: juda  27.04.2007

Zarombiste w imieniu redakcji judyta

Autor: ania  29.04.2007

jak nastawiasz piec na góre i dół czy na termoobieg?

Autor: Malgosia  12.05.2007

Gorąco polecam ! Pierwszy raz udał mi się biszkopt, bardzo prosty i bardzo dobry przepis. Dzięki, pozdrawiam.

Autor: krzysiek  13.05.2007

niewiem co z tego wyjdzie narazie zrobilem i wlozylem do piekarnika i kurde rosnie :) za okolo 40 napisze co z tego wyszlo :) pozdrawiam Krzysiek

Autor: kucharka monika  13.05.2007

Wszyscy mnie chwalą że jestem najlepsza w gotowaniu choć mam tylko 12 lat !

Autor: krzysiek  13.05.2007

wyszlo idealne wyskosc prawie 2 cm w blasze 25x40 super grzelem na dolnej grzalce przez 20 min a przez kolejne 20 dalem obie grzalki polecam mniam mniam.......

Autor: krzysiek  13.05.2007

to ja dodam ze jeszcze w tym samym dniu upieklem kolejne trzy placki i powiem ze dopiero są mniam mniam :)

Autor: iw.c  16.05.2007

ile tej maki ma byc w tym przepisie?

Autor: krzysiek  20.05.2007

ja dalem szesc kopiastych łyżek 3 jednej i 3 ziemniaczanej maki :)

Autor: wika  28.05.2007

super łatwe ciasto!!!!!!!!!! bardzo smaczne

Autor: agusia  02.06.2007

to jest dobre nara

Autor: basieńka  02.06.2007

napiekłam sie dużo biszkoptów i różnych ciast w życiu i wszyscy zawsze oblizywali sie na moich hucznych imieninach. wg mojej oceny teoretycznie przepis jest b.dobry, składniki w dobrej proporcji i sposób ubijania oraz mieszania składników prawidłowy. Jednak w przepisie podana ilość mąki nie jest ścisła i oczywista dla laika, zawsze powinna być suma ile? jasno będzie tak: 1 szklanka + 2 łyżki mąki (pszenna) bo zapis szklanka 2 łyżki mąki dla laika jest niezrozumiały i głupieje....i nie upiecze takiego dobrego biszkoptu. Podaję mój przepis na biszkopt, który zawsze jest udany. 4 jajka, 15 dka cukru (niepełna szklanka), 12 dkg maki pszennej, 8 dkg maki ziemnieczanej, 4 łyzki wody, 1 lyzeczka proszku do piecz. Sposób przyrzadzania jest identyczny jak u p. Wioli. Smacznego

Autor:  03.06.2007

Autor: Smakosz_Mielonki  10.06.2007

No cóż, brzmi banalnie, chociaż w moim przypadku to nawet coś takiego mogę spartolić

Autor: Martyna 19  17.06.2007

przepis pierwsza klasa pierwszy raz piekłam biszkopta i odrazu wyszedł lepszy niż się spodziewałam

Autor: szymonek230  28.06.2007

Nigdy nie dodaje 5 jajek, szklanki cukru, szklanki mąki i szczypty soli oraz proszku do pieczenia, a ciasto zawsze jest pulchne!!! :)

Autor: brydzia  07.07.2007

mam nadzieje ze dzisiaj mi sie uda ten biszkopt bo zawsze mam problem z upieczeniem dobrego ciasta narazie pa

Autor: diet_mind  07.10.2007

Super przepis. Biszkopt wyszedł idealny. Urósł jak nigdy i to bez proszku do pieczenia. Wielkie dzięki za genialny przepis!

Autor: mesiash  20.10.2007

Świetny przepis. Biszkopt wyrósł pięknie. Gorąco polecam ze względu na prostottę tego przepisu ;)

Autor: mysza223388@tlen.pl  27.10.2007

Autor: miś  27.10.2007

świetny przepis na bisszkopt

Autor: Sandra  02.11.2007

Naprawdę dobry przepis biszkopt wychodzi bez problemu:) POLECAM!

Autor: Alvaro1990  12.11.2007

Ja nigdy nie robilem biszkopta ale po przeczytaniu tego przepisu oczywiscie ze sprobuje. Wydaje sie bardzo prosty. Ale takiemu antytalenciu jak ja to nawet taki prosty przepis moze nie wyjsc. POzdro:):) Uszanowanie dla WIOLI:*:*

Autor: Fifi  28.11.2007

Jak mozna nie dodawac proszku do pieczenia do ciasta jezeli sie nie doda to nie urośnie... :):))

Autor: kamula:-)  20.02.2008

Jesli nie urosnie wam to znacz ze nie przesialiscie maki, a trzeba przesiac make aby ciasto bylo lekkie i puszytste.a co do masy mozna kupic zwykly kremdo tortow ale polecam uzyc do niego margaryny kasi bbo nie zostawia grudek.PoZdRawiam sproboje zrobic to wedlug pani prze[isu.

Autor: Ania z Finlandii  21.03.2008

super przepis ale dodalam lyzeczke proszku do pieczenia dzieki za przepis pozdrowinka :)

Autor: alex  31.03.2008

hej ja robilam tez biszkopt i wychodzi swietnie bez proszku do pieczenia :) swietny przepis polecam naprawde warto :)

Autor: Jagoda  05.04.2008

właśnie sie za niego zabieram, zobaczymy rezultat....

Autor: asia  12.04.2008

nie no jak ciasto może wyrosnąć bez proszku do pieczenia ??????? Ja raz spróbowałam i mi nie wyszło!! Piec biszkopt bez proszku do pieczenia to coś nowego

Autor: gothia  25.04.2008

Więc, dodałam łyżeczkę proszku na wszelki wypadek :) Boków nie smarowałam i troszkę się przypaliły (prawdopodobnie przez mój piekarnik) ale to nic - okroi się :) Ogólnie to przepis rewelacyjny, idealny biszkopt. Będę robić torcik Rafaello, aha i piekłam 30 minut i się upiekł... Ktoś chce się zamienić piekarnikiem?? Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za przepis :)

Autor: edi i dori  28.04.2008

zarar mamay zamiar go upic mamy nadzieje ze wyjdzie nam tak jak go pani opisuje... odrazu mowimy ze jestesmy dziecmi i mamy 12 i 13... ;) juz mamy skladniki i bierzemy sie do roboty... :)

Autor: zosia  03.05.2008

Właśnie siedze i szamam;)) Fest pyyyycha mi wyszedl, przelozylam go masą budyniowa (wlasnej roboty), już połowy nie ma! Taki mieciuuuuutki (skropilam wodka) Dzieki za swietny przepisik:))

Autor: Jola  21.05.2008

Moja mama robi biszkopt wlasnie według takiego przepisu. Tylko bardzo ważne jest spokojnie wmieszanie mąki, nie miserem ale łyzka tak, żeby nie ugniatać masy tylko dodać jescze więcej powietrza. Pozdrawiam i zyczę udanych wypieków :)

Autor: brown69  25.05.2008

Jutro jest Dzień Matki. Chce mojej Mamie zrobić prezent ->upiekę jej tort i skorzystam z tego przepisu. Mam nadzieję, że mi się uda, bo po przeczytaniu Waszych komentarzy mam "mieszane uczucia" co do wypieku ciasta. Ale jak czytam to chyba coś z tego wyjdzie. Może później napiszę, czy wyszło.

Autor: jyfgfyyg  26.05.2008

jejku co to ma znaczyc szklanka dwie łyżki maki. miałam jakiś przewpis kiedyś , zgubułam ale i tak nie był dobry.... taki zbity twardy.... mam dwie masy malinowe i chce przełożć...... mam jeszcze tylko 2 godziny a nawet nie mam produktów w domu........... lece............................. narrka

Autor: Madziaw  31.05.2008

:) bardzo dobre ciasto mi wyszło :) ja też dodałam proszku do mąki i razem to przesialam przez sitko :) ładnie urosło teraz dałam banany i czekam na galaretkę :) Przepis świetny- dziękuje :*

Autor: Nata  09.06.2008

W życiu nie upikłam lepszego biszkoptu!! :D Przepis super!!! Polecam!! :)))))))))

Autor: ewcia  20.06.2008

zaraz właśnie idę piec biszkopta mam nadzieje ze wg tego przepisu sie uda ;)

Autor: bosmanka  03.07.2008

Hej! Ja mam takie pytanie, ale zanim je zadam to wyjaśnię sytuację, w której się znajduję. Otóż moja siostra ma urodziny i zamierzam upiec jej tort. Znalazłam, myślę że niezły, przepis, ale nie mam za grosz zaufania do tamtejszego biszkoptu(nie pochwala go duża część osób, mówią, że wychodzi zbity i gorzki od nadmiernej ilości kakao) ten przepis wydaje się być o wiele lepszy, ale mam jedno pytanie odnośnie upieczenia: czy jeśli nie posmaruje się boków prodiża to ciasto urośnie z równą powierzchnią, czy będzie cienkie i płaskie? BŁAGAM pomóżcie jak najszybciej, bo nie wiem, czy nastawić się na robienie dwóch biszkoptów, czy jednego... Czy smarować te boki, czy nie. Pozdrawiam i z góry dziękuję:)

Autor: aga  10.07.2008

tak to prawda biszkopt bardzo dobry dzięki za przepis

Autor: Hala  14.07.2008

te polskei przepisy na szklanki mnie oslabiaja, bo i szklanki sa rozne a jak ktos nie ma szklanki ............. Poza tym ja bym make przesiewala a nie sitkowala.......

Autor: Bogdzia  02.08.2008

Jesli ktos twierdzi ze ten biszkopt jest nie tak to klamie.Rewelka super pychota.

Autor: blacky84  06.08.2008

A czy ktoś mi powie na jak wielką tortownicę to jest? ja mam kwadratową i silikonową, więc nie będę jej natłuszczała:) No i co oznacza szklankę 2 łyżki mąki? Czy to znaczy że szklanka mąki, i 2łyżki mąki ziemniaczanej? a czy zamiast ziemniaczanej nie mogę dodać proszku do pieczenia? Jestem w Anglii i tu trudno znaleźć nawet galaretkę na sernik, a co dopiero mąkę ziemniaczaną:)

Autor: EMMMI_29  16.08.2008

HEJKA MAM 11 LAT I PIEKĘ CIASTA Z SIOSTRA KTURA MA 17 LAT ,NAPISZE WAM ORGINALNY PSZEPIS NA BISZKOPT: :D 8 JAJEK ZEBY CIASTO BYLO DUZE I PUSZYSTE GRUBE I TAK DALEJ 1 SZKLANKE CUKRU POŁ SZKLANKI MĄKI SZCZYPTE SOLI PROSZEK DO PIECZENIA CUKIER WANILIOWY I MIKSOWAC ALE TERAZ TAK ZULTKA DO INNEGO GARNKA I MIKSOWAC ASZ POWSTANIE PIANA OBRUCIC GARNEK DO GURY NOGAMI I JESLI PIANA SIE NIE RUSZA I NIE WYPADA Z GARNKA TO DODAWAC LYSZKAMI TO RESZTY MIKSOWAC ASZ BEDZIE CIASTO GESTE NASMAROWAC BLACHE MARGARYNA I WLAC CIASTO NAJPIERW WCZESNIEJ NAGRZAC PIEKARNIK I WLOZYC CIASTO GRZAC W 180STOPNIACH I PIEC CIASTO 40 -45MIN OTWIERAC CIASTO CZASAMI I KUC WYKALACZKA ZOBACZYC JAK JEST TWARDE TIO JUSZ WYJAC JAK MIEKIE TO NIEH SIE JESZCE GRZEJE POTEM WYJAC CIASTO DAC NA DESKE CZEKAC ASZ WYSTUGNIE I SMACZNEGO ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ;P;P;P;P;P;P;P;D;D;D;D;D;D;D;:):):):):)

Autor: Beata P  05.10.2008

Po raz pierwszy udał mi sie biszkopt. (hura)!!! A piekę już 15 lat i zawsze ladował w koszu. Bez proszku, bez przesiewania mąki. Super smak.!!! Piekłam w kwadratowej formie i wyszły mi trzy placki biszkopta. A szklanka zawsze miała i ma 200 ml

Autor: mrowka  29.10.2008

wychodzi idealny!!! mi nigdy cieasta nie wychodzily a to wychodzi super wielkie i nigdy zakalec.

Autor: pajkun  29.11.2008

ja pieke biszkopty na 4 jajkach 3/4 szkl cukru 1/2 szkl. mąki (wrocławskiej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 tyżeczki proszku do pieczenia jajka z cukrem ubijam dodaje przesiane mąki z proszkiem mieszając łyżką, Biszkopt jest pyszny niestety taki biszkopt jest dobry do placków różnego rodzaju, na torta nie jest najlepszy gdyż ogromna ilość śmietany zdusza ten puszysty biszkopt

Autor: Agusia204  16.07.2009

Hmmm... to mój pierwszy raz :) więc na pewno wyjdzie zakalec... he he...

Autor: Viola  22.07.2009

Ludzie ,10 lat męczyłam się z biszkoptami. Wciąż kicha. Aż wreszcie oświecony komentator napisał że mąkę muszę przesiac. Ciasto boskie Niech będzie błogosławiony internet.

Autor: Iwona  06.10.2009

Biszkopt wyszedł wspaniały! Wiolu, przepis naprawdę rewelacyjny. Wszystkim gorąco polecam :) Nie myślałam, że wyjdzie aż taki puch i to bez proszku do pieczenia!!! REWELACJA :) Po prostu palce lizać :)))

Autor: jackass  23.10.2009

Jakiego cukru trzeba użyć? Kryształ czy puder?

Autor: dk  10.11.2009

220 ml dla scislości :]

Autor: ola  13.12.2009

powiem szczerze biszkopt zawodowy rewelacyjny a proszek do pieczenia wcale nie jest potzrebny jesli dobrze ciasto bedzie ubite to nie ma prawa nie wyjsc !!!

Autor: pacoosinho  04.03.2010

Co za dziwny przepis, a raczej słownictwo: "wszystkiej" . "szklanka dwie łyżki mąki" chyba ktoś to piekł na niezłym haju...:)

Autor: Mo'Nique  19.03.2010

No ciasto właśnie się piecze :) ciekawa jestem jak wyjdzie! Przepis napewno zrobilam dobrze bo przy mieszaniu z mąką pojawiały się bąbelki :) Robię coś na styl tortu, to pierwsze moje tak trudne przedsięwzięcie więc 3mam kciuki że wyjdzie! :)

Autor: Agnieszka  21.05.2010

Właśnie przetestowałam- biszkopt pierwsza klasa:) dziękuje za przepis:)

Autor: ramirexx@interia.pl  22.05.2010

rewelacja !!!! wreszcie trafiłam na wspaniały i prosty przepis ..już go go upiekłam ,tak mi sie spodobał ,że zabieram sie za nastepny biszkopcik.. autorce przepisu serdecznie dziekuje

Autor: ola14  26.05.2010

witam. ;d chciałam upiec mamie tort na dzień matki i wybrałam ten przepis. mam 14 lat i w temp 180 stopni z termoobiegiem ten biszkopt mi sie spalił! co zrobiłam źle?

Autor: ola14  26.05.2010

witam. ;d chciałam upiec mamie tort na dzień matki i wybrałam ten przepis. mam 14 lat i w temp 180 stopni z termoobiegiem ten biszkopt mi sie spalił! co zrobiłam źle?

Autor: ola14  26.05.2010

witam. ;d chciałam upiec mamie tort na dzień matki i wybrałam ten przepis. mam 14 lat i w temp 180 stopni z termoobiegiem ten biszkopt mi sie spalił! co zrobiłam źle?

Autor: ola14  26.05.2010

witam. ;d chciałam upiec mamie tort na dzień matki i wybrałam ten przepis. mam 14 lat i w temp 180 stopni z termoobiegiem ten biszkopt mi sie spalił! co zrobiłam źle?

Autor: Tusia  09.06.2010

świetny przepis. Polecam. :)

Autor: Tusia  09.06.2010

świetny przepis. Polecam. :)

Autor: shadow1817  19.07.2010

coz nie wiedziałam na poczatku co myslisz przez powiedzenie szklanka 2 lyzki mąki i bylam troche niepewna co do tego ze nie dodajesz proszku do pieczenia. lecz dalam troszczke mniej maki i masa byla wystarczajaco gesta ale to moze byc przez to ze mialam angielska i tortowa make. jednakze biszkopt wyszedl mi bardzo dobrze jest puszysty i rozpływa sie w ustach polecam i dziekuje za przepis napewno go znowu uzyje bo mamie smakuje coz i mi tez ...;);)

Autor: shadow1817  19.07.2010

coz nie wiedziałam na poczatku co myslisz przez powiedzenie szklanka 2 lyzki mąki i bylam troche niepewna co do tego ze nie dodajesz proszku do pieczenia. lecz dalam troszczke mniej maki i masa byla wystarczajaco gesta ale to moze byc przez to ze mialam angielska i tortowa make. jednakze biszkopt wyszedl mi bardzo dobrze jest puszysty i rozpływa sie w ustach polecam i dziekuje za przepis napewno go znowu uzyje bo mamie smakuje coz i mi tez ...;);)

Autor: zibi  10.08.2010

ten przepis jest nie dobry nikomu go nie polecam bez proszku nierośnie i w ustach sie nie rozpływa

Autor: kosiorowianka  15.08.2010

muszę wypróbować ten przpis zwłaszcza jak robię biszkopt to mi opada.

Autor: Rafał  29.08.2010

Chciałem mieć większy biszkopt. Zwiększyłem składniki o 1/3 i lipa! Dlaczego???

Autor: Raf  30.08.2010

Niestety bardzo się starałem a biszkopt nie wyszedł. urósł na wysokość na środku a po bokach prawie w ogóle nie podniósł się. Środek następnie opadł i po wyjęciu z piekarnika tylko dwa poziomy mogłem zrobić. musiałem drugiego biszkopta piec, by 3 poziomy były. Piekłem od razu w temp. 180st, na dwie grzałki (góra i dół). niedawno piekłem inny biszkopt z proszkiem do pieczenia i spokojnie wyszedł. Na marginesie ciasto na drugi dzień było trochę jak kapeć. Nie wiem w czym tkwi błąd...

Autor: anet  30.09.2010

niema jak sekacz taki wyskokowy na takim biszkoptowym ciescie . jak chcecie przepis piszcie , wydatek kolo 50zl. pozdrawiam

Autor: kasiek  14.10.2010

super przepis szybki i smaczny:) pozdrówka

Autor: Marlena  30.10.2010

Naprawde super! Wychodzi zawsze

Autor: Kinga  09.11.2010

Świetny przepis! Biszkopcik wyrósł i teraz stygnie. Polecam :)

Autor: Marta  10.11.2010

Wlasnie zrobilam ten biszkopt! Rewelacja! Puszysty jak ogonek wiewiorki :-) Nie za slodki, taki w sam raz. Nie dodawalam zadnego proszku, robilam wg powyzszych wskazowek. Goraco polecam!

Autor: kur domowy  13.11.2010

slicznie rosnie, a bez proszku...

Autor: kasia  11.03.2011

Biszopt rewelacja!!! 100% sukcesu pieklam po raz pierwszy i wyszedl przepiekny.

Autor: martyna bombelka  11.05.2011

świetne jet poprostu super

Autor: ania  21.05.2011

Dziś robiłam ten biszkopt i powiem szczerze, że wyszedł superr:-)))

Autor: ania  21.05.2011

Dziś robiłam ten biszkopt i powiem szczerze, że wyszedł superr:-)))

Autor: martina  07.06.2011

Szkoda ze nie ma wymiarów blaszki :/ bo mi bardzo cienki wyszedl :/

Autor:  17.07.2011

to ile tej maki??

Autor: olka  03.09.2011

szklanka zawsze miała i ma 250 ml

Autor: Ewelina  29.09.2011

przepis jest bardzo prosty i biszkopt wyrols jak nigdy, jeszcze takiego wysokiego nie widzialam! nie musze piec drugiego placka, wystarczy, ze tego podziele na trzy! a wszystko bez proszku do pieczenia, niesamowite. dziekuje za super przepis.

Autor: Kasia M.  05.11.2011

Biszkopt rewelacja;))) nie przypuszczalam ,ze mozna upiec bez proszku do pieczenia.Polecam 100%

Autor: Valentine  10.11.2011

Zrobiłam biszkopt pierwszy raz w życiu według tego przepisu, wyszedł idealnie, właśnie dziś piekę kolejne na tort dla syna :). Proszek do pieczenia jest zbędny. Zwracajcie uwagę na temperaturę składników, jaja nie mogą być z lodówki a mąką z zimnej spiżarki ;p Przed przystąpieniem do pieczenia potrzymajcie produkty w temperaturze pokojowe, i koniecznie należy dodać mąkę przesiewaną, delikatnie mieszając/podbierając - faktycznie ciasto jest delikatne i robią się bąble przy mieszaniu. Dostosujcie się także do Waszych piekarników, ja na początku piekę z górą, potem włączam już tylko dół :) Dzięki za wspaniały przepis. Pozdrawiam :)

Autor: Barbie  26.11.2011

Ta szklanke to w calosci czy pokruszyc?

Autor: gargamel  28.11.2011

Ludzie skonczcie juz z ta maka, to chyba logiczne ze chodzi o szklanke i dwie lyzki.Niektore komentarze na ten temat, to kompletna zenada!!! Pozdrowienia dla autorki przepisu (-:

Autor: ewoludek  05.12.2011

Przepis rewelacyjny i faktycznie nie trzeba żadnego proszku do pieczenia!! Należy tylko trzymać się przepisu i rad które zawiera!!

Autor: kucharka  20.12.2011

super przepis ,polecam.;)

Autor: bata  23.02.2012

będę próbować...mam nadzieje że wyjdzie :)

Autor: bata  23.02.2012

no i się udał ....super ! ! ! najważniejsze jest żeby nie smarować boków,bo biszkopt potem się "ściągnie"i efekt do niczego a rośnie bez proszku niesamowicie. dzięki:)

Autor: Weronika  25.02.2012

musiz dodac proszek do pieczenia bo bedzie twardy! a te co nie dodaja proszku napewno uzywaja maki z jego dodatkiem.

Autor: czarli  05.05.2012

bardzo dobry przepis prosty jak przysłowiowa konstrukcja cepa:) biszkopcik wyszedł super dodałam tylko troszkę cukru waniliowego i jest na prawdę pyszny i pięknie wyrósł bez żadnych proszków do pieczenia :) polecam

Autor: czarli  05.05.2012

bardzo dobry przepis prosty jak przysłowiowa konstrukcja cepa:) biszkopcik wyszedł super dodałam tylko troszkę cukru waniliowego i jest na prawdę pyszny i pięknie wyrósł bez żadnych proszków do pieczenia :) polecam

Autor: gość  10.05.2013

Zosiasamosia czytajac ponizsze komentaze postanowilam dodac moj: nigdy proszek do pieczenia do ciasta biszkoptowego, ciasto rosnie pod wplywem wtoczonego powietrza podczas ubijania,ciasto biszkoptowe z proszkiem jest niesmaczne (czuc go proszkiem)

Dodaj własny komentarz

(twój pseudonim, imię lub nazwisko)

(nieobowiązkowo; nie musisz podawać adresu e-mail!)

Min. liczba znaków: 3

Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty
© 1999-2014 Grupa Wirtualna Polska Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu