Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »

Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »

Bon Appetit

Smażony makaron

Autor: beba  Data: 19.02.2006

Porcje: ?  Koszt: ? zł  Trudność: prosty  Czas: ? min.  Kalorie: ?

Składniki:

pół paczki makaronu (nitki), olej do smażenia

Jak przyrządzić?

Ugotować makaron, a następnie suszyć go przez 2-3 godziny. Rozgrzać olej do 190 st. i usmażyć wysuszony makaron. Smacznego.

Jak podawać?

Najlepiej ze schłodzonym piwkiem.
Wersja do druku

Wasze komentarze

Autor: ewcia  09.03.2006

a ja go zrobilam i byl calkiem niezly!

Autor: beba  15.03.2006

nikt nikomu nie kaze tu niczego robic, ja po prostu jak mam ochote na cos w stylu "snack" to jem smazony makaron. a i jeszcze jedno kto powiedzial ze tu maja byc tylko wyszukane przepisy, czasem najprostrze rzeczy smakuja najlepiej pozdrawiam

Autor: Lusesita  20.03.2006

a coś do tego można dodac?? czy tak na "sucho"? pozdrawiam:)

Autor: misia  04.06.2006

można doać soli pieprzu ew .szczypiore lub drobno pokrojone resztki wędlinki a pod koniec smażenia wbić 1-2jaja.

Autor: Marta  21.07.2006

To jest pyszne!!! Np. jak juz nie bedie ten makaron potrzebny do rosolu lub do pomidorowej to moja mama wlasnie tak robi. U nas w domu to mama na ten smazacy sie makaron dodaje jajko( jak na jajecznice) i kielbase pokrojono w kosteczke.

Autor: smerfeta  20.08.2006

Rzadko jem taki smazony makaron, ale jak juz to robie to nie uzywam oleju! Rozpuszczam troche maselka (tylko nie zadna delma czy inne swinstwo - tylko maslo smietankowe lub pomorskie) na patelni i wrzucam makaron i lekko smaze az sie zrumieni. Ostatnio znalazlam tez przepis gdzie makaron miesza sie z oliwa z oliwek, sola, bazylia, pokrojonymi pomidorami. Sprobowalam i jest godne polecenia. Wszystkim smaczengo:)

Autor: m...  07.11.2008

mmmmm babcia mi taki zawsze robila wlasnie z jajem i kielbaska pysznosci !!!

Autor: ewelinkaaaa  04.12.2008

a ja dodaje pod koniec starty żółty ser i polewam ketchupem.......niebo w gębie

Autor: mi_bubi  09.07.2009

a ja wlasnie zrobilem z drobno skrojonymi oliwkami i pomidorami, doprawilem pieprzem i bazylia. Smazylem na masle w ktorym byly wkrojone kawalki czosnku na koniec pozbywamy sie czosnku i zasypujemy zoltym serem pychota

Autor: Gali-  06.03.2011

Ja w trakcie smażenia wrzucam koncentrat podmidorowy + sól i pieprz. Jest rewelacyjne ;] Ewentualnie mozna posypac granulowanym czosnkiem ;> Piwo do tego ? Jak najbardziej ;)

Autor: n-b  08.05.2012

dodajcie pesto rewelacja !!!

Dodaj własny komentarz

(twój pseudonim, imię lub nazwisko)

(nieobowiązkowo; nie musisz podawać adresu e-mail!)

Min. liczba znaków: 3

Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty
© 1999-2014 Grupa Wirtualna Polska Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu